Svenska
Gamereactor
artiklar

Från TV-spel till TV-serie (2)

Det har blivit dags för den andra och avslutande delen i artiklarna om spelföljetonger som vi väldigt gärna vill se som TV-serier nu efter Fallout-succén...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här hittar du den första delen av denna artikel!

Från TV-spel till TV-serie (2)

Joakim:
Metroid
Egentligen är jag lite emot när spel ska bli film eller serier då jag tycker att de interaktiva aspekterna sällan förmedlas på ett tillfredsställande sätt, men med det sagt så kan jag inte låta bli att bli lite uppspelt över tanken på en Metroid-saga. För det finns få följetonger som jag tycker om så pass mycket som Samus Arans återkommande rymdäventyr, och jag tror grundstoryn hade kunnat bli väldigt bra som episodbaserad berättelse, om än väldigt annorlunda mot det vi är vana vid när det kommer till dagens TV-serier. Jag vill nämligen att man håller fast vid det minimalistiska berättandet, och Samus som huvudrollsinnehavare hade inte behövt yttra ett ord för min egen del.

Jag vill bara följa med från det att Metroid-livsformen upptäcks tills dess att händelserna i GBA-mästerverket Metroid Fusion utspelar sig. Låt liksom fröken Aran få vara den tystlåtne krigaren likt det vi upplevde till en början i Disneys The Mandalorian, och låt hennes handlingar få agera som motvikt till den avsaknade dialogen. Jag tror verkligen det hade kunnat bli effektfullt att se hur denna benhårda prisjägare hade tvekat att avfyra sin armkanon i mötet med den sista Metroiden i Gameboy-titlen Samus Returns, eller känslorna som hade kunnat få gro när samma Metroid räddade Samus från Mother Brains vrede i Super Metroid. Sannolikheten att det hade blivit bra, med dagens Hollywood-tänk i skallen, är förvisso minimalt, men i rätt händer så är jag säker på att Metroid hade kunnat bli något alldeles speciellt.

Detta är en annons:
Från TV-spel till TV-serie (2)

Patrik:
Tom Clancy
Tom Clancy är ett ganska etablerat varumärke i film, spel och bokformat. Vi har sett Jakten på Röd Oktober, läst Röd Storm och spelat Rainbow Six. Jag älskar universumen som skapats och spänningen de erbjuder i olika medier. Som en TV-serie har inte varumärket haft samma tur och jag tror att spelvärlden kan erbjuda karaktärer och teman. Jag blev väldigt inspirerad av bekanta karaktärer i Wildlands och Breakpoint där vi får återse kända ansikten från alla tre stora serier. Vad skulle hända om vi kunde få se Rainbow Six, Splinter Cell och Ghost Recon i TV-rutan. Ubisoft har gjort det förut. Ghost Recon 2 tangerade Splinter Cell: Chaos Theory (beroende på plattform) och Ghost Recon Breakpoint blandade in både Sam Fisher och Rainbow Six. På grund av risk för spretighet hade jag velat att första säsongen handlar om Ghost Recon i centrala eller östra Afrika. Vi skulle kunna få se hur USA försöker bekämpa ryskt och kinesiskt inflytande i regionen. I detta skulle vi sedan kunna se en konspiration inifrån som blandar in Sam Fischer och hans Third Echelon. En klassisk spion, technothriller som blandar vackra miljöer, spanande, snabba-tysta och dödliga eldstrider, smygande, krigsdrama och underhållande TV.

Första säsongen skulle kunna börja som en löst inspirerad tolkning av Black Hawk Down med spöken som försöker överleva en nedskjutning bakom fiendens linjer i centrala eller östra Afrika. För att sedan försöka omgruppera sig och genomföra sitt uppdrag. Jag hade gärna velat leka lite med perspektivet om vem som är ond eller och god i sammanhanget. Jag älskar första spelet med sina eminenta expansioner Island Thunder, Jungle Storm och Dessert Siege. Det får gärna vara lite mer realistiska specialförband och inte de moderna teknokrigarna vi ser i senare titlar. Blandningen av gamla Ghost Recon ute i naturen och Splinter Cell inspirerat av Pandora Tomorrow. Skådespelarna får gärna vara en blandning av yngre och enstaka kända personligheter. Don Jordan skulle helt klart kunna gå in och spela Irvin Lambert igen. Jag hade gärna sett Michael Ironside som rösten för Sam, även om skådespelaren är en annan. Med dagens teknologi hade det varit möjligt. Jag är inte helt säker på vilka som skulle spela spökena, men jag tror på att gruppsynergin mellan skådespelarna är viktiga. Hanks och Spielberg lyckades exempelvis med detta i Band of Brothers. Att brygga ihop båda dessa spelserier i ett format för TV-rutan tror jag hade fungerat. I säsong två hade jag förmodligen vävt in Rainbow Six.

Från TV-spel till TV-serie (2)
Detta är en annons:

Marie:
Assassins Creed
Om man inte låter sig förblindas av att man i spelen behöver klättra upp i 324 olika utkikstorn eller det faktum att filmatiseringen av just Assassins Creed med Michael Fassbender i huvudrollen stank som gårdagens sopor så finns det faktiskt en liten guldgruva att göra en TV-serie på här. Tänk dig en säsong baserad på varje spel och de olika tidsepokerna. Med början vid korstågen 1191 som Altair i Israel, renässansen med Ezio Auditore i Venedig och Rom, den amerikanska revolutionen med Connor och den franska revolutionen med Arno Dorian. Och detta är verkligen en spelserie som tagit med oss genom alla de stora händelserna genom tiden. Vi har fått smaka på hur det är att vara pirat i Black Flag, Mingdynastin i Chronicles:China, den hårda viktorianska tiden i Syndicate.

För att inte tala om äventyret i Egypten med Bayek of Siwa, det Peloponnesiska kriget i Odyssey för att sedan avsluta i vikingatiden i Valhalla och den muslimska guldåldern i Mirage. Kampen mot världshärskare och sviniga tempelriddare som tar oss igenom olika epoker med blodiga strider och mycket historia. En ljuvlig blandning av lönnmord, stealth, mystik och mytologi. Med rätt budget kan detta bli hur bra som helst och framför allt med rätt skådisar. Idris Elba är min Bayek bara så ni vet.

Från TV-spel till TV-serie (2)

Petter:
Metal Gear Solid
Det är ju redan en Sony Pictures-finansierad storfilm på gång där Oscar Isaac (Dune, Star Wars) ska spela Solid Snake och där Kong: Skull Island-gubben Jordan Vogt-Roberts sitter i regissörsstolen... Men jag vet inte om jag vill se det, tyvärr. Oscar känns fel som Snake och Vogt är fel regissör, tror jag. Istället skulle jag vilja föreslå en TV-serie där säsong ett ska baseras på Big Boss och de Ryska djungeläventyren ur Snake Eater för att sen i säsong två spola fram till Shadoew Moses och incidenterna ur Metal Gear Solid (Playstation). Jag vill att Amazon Prime finansierar och jag vill se Upgrade / Invisible Man-skaparen Leigh Whannell som regissör. Jag vill dessutom ha Wyatt Russell (Overlord, Monarch) i rollen som Snake och jag vill se Charlize Theron i rollen som Boss. Tänk dig ett barnförbjudet mörker och nackknäckande stealth i en tät djungel blandat med en viss mängd flummig (sotsvart) Kojima-humor i fyra säsonger. Från Kalla kriget vidare till Shadow Moses och efter det ett besök till Big Shell i säsong tre. Det skulle ju kunna bli hur fräckt som helst, såklart.

Från TV-spel till TV-serie (2)

Niklas:
The Evil Within
Jag gillade verkligen The Evil Within, både ettan och tvåan och jag har innerligt hoppats på en tredje del i flera års tid nu. Gissningsvis blir det ingen eftersom det nu gått hela sju år sedan tvåan kom, men jag tror starkt på att det skulle göra sig väldigt bra som TV-serie då jag tycker att båda spelen hade en ibland förvisso ganska rörig men överlag intressant story med en del vändningar. Jag minns mycket väl det obehag jag kände i kroppen varje gång Ruvik dök upp i ettan och en upplevde ändå en rimlig mängd ångest inför vad han skulle utsätta mig för. Men allra mest hemsöker Laura fortfarande mina drömmar, kan den bossfighten mot Ruviks käresta filmas på rätt sätt så kan det bli precis hur otäckt som helst.

I huvudrollen som Sebastian Castellanos så finns det i synnerhet en person jag omedelbart tänker på som känns given. Ingen mindre än den fantastiske Keanu Reeves, det är praktiskt taget bara att klä honom rätt så är han Sebastian redan där, mycket mer behövs inte ändras i hans utseende. Med tanke på hans CV med framförallt John Wick på senare dagar så lär han dessutom vara i form alltjämt för att klara av alla de actionscener som förväntas vara med trots att han ju faktiskt närmar sig 60, men Keanu åldras inte lika snabbt som vi dödliga gör. Att Keanu dessutom inte direkt är en lysande skådis gör det hela bara bättre, förutom att vara porträttlik så kommer han även mest troligt vara exakt lika träig och stel som den gode Sebastian. Två säsonger vill jag också givetvis se så att båda spelen får en varsin, åtta eller kanske tio avsnitt per säsong borde räcka för att göra båda historierna rättvisa.

Vilken spelföljetong vill du se som påkostad TV-serie?Loading next content