Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor på semester 2005

Intern spelturnering, 40 liter läsk, minigolf, 19 blodröda grillbiffar och massor av långdragna smakdiskussioner... Läs om vår semester!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förutom Petters raseriutbrott, Mäki och Mickes eviga smakdiskussioner och Jespers högljudda (och ondskefulla) fnitter finns det inte mycket som är så typiskt för Gamereactors redaktion som den årliga, gemensamma semestern. Vi samlas alla i Östersund för att prata, planera, utvärdera, tävla, diskutera och koppla av. Årets GR-semester är just avslutad och ännu ett år har passerat, här följer en sammanfattning om vad som hände.

Som de fanatiska spelnördar vi är förbereds alltid en stor, årligt återkommande och intern speltävling bland oss på redaktionen som utkämpas med egentligen alla medel tillåtna i en rad noga utvalda spel. Årets tävling skulle bli den mest jämna, spännande och bäst planerade hittills och samtliga av oss började förberedelserna och träningen redan för fyra veckor sedan. Spelen som vi bestämde oss för att tävla i blev Tekken 5, Forza Motorsport, straffskytte i NBA 2K5 och en avgörande dödsmatch Halo 2 mellan de fyra finalisterna.

Favoriten inför tävlingens första gren, utslagningsslagsmål i Tekken 5, var utan tvekan Peter "Pixel" Bernhardsson. Peter inledde kvällen genom att vara jobbigt självsäker och med närmare femtio träningstimmar i Namcos senaste fightingfest var segern i det första delmomentet redan säkrad. Men så blev det inte. Peter åkte ut redan i sin andra match mot en exalterad, skrikande Lars Jensen som uppenbarligen fått i sig nog mycket socker för att kunna trycka på de två sparkknapparna i en takt som Bernhardsson inte kunde parera. Lei mot Lee, Lasse mot Peter, flax mot rutin slutade i en pinsam förlust för tävlingens på förhand favorittippade vinnare och en oroväckande vig och våldsam segerdans från redaktionens egen halvdansk. Jensen vidare mot kvartsfinal. Ungefär samtidigt hade Jesper slagit ut Gamereactors båda programmerare (Emil och Emil) samt den sömndruckne och värdelöse slagskämpen Benke.

Petter eliminerade slagsmålsoraklet Mikael Sundberg som i vilda protester svamlade om spelets tydliga brister, dess patetiskt enkla och tråkiga spelsystem och de obalanserade karaktärsgalleriet. Allas vår chefredaktör slog även ut DVD-skribent Johan Bergström utan att tappa en gnutta liv och började sakta men säkert närma sig final. Benke och Mäki roade sig åt Petters idiotiska men ack så framgångsrika strategi som utgjordes av en våldsamt upprepad snurrspark från Kazuya, framkallad av frenetiskt tryckande på cirkel-knappen.

Detta är en annons:

Finalen spelades mellan Jesper och Petter och dominerades av Hegevall som fortsatte med sina vilda snurrsparkar och användandet av enbart en knapp. Jesper blockade friskt och spelade mer taktiskt än någon annan som mött Petters snurrande i tävlingen men föll på den sista rondens smarta kombinerande av snurrsparkar och enformiga slagkombinationer. Den favorittippade Bernhardsson satt vid det här laget fortfarande i hörnet av spelsoffan, ilröd i ansiktet och extremt arg och fullkomligt frustade fram spydiga kommentarer om de andras brist på teknik.

Nästa spel, nästa delmoment i tävlingen var ett varv i Forza på banan Laguna Seca med bilen Toyota Supra Twin Turbo. Favorittippad inför detta moment var (givetvis) redaktionens eget bilspelsorakel, Petter, som fortfarande skrockade högljutt åt sin egen briljans i Tekken 5. Men precis som i tävlingens första delmoment stod kampen om förstaplatsen mellan två otippade förare, nämligen programmerare Emil Hesslow och revanschsugne Peter Bernhardsson. Petter körde in i mål på idiotusla varvtiden 2.00.048 vilket också tillät Jesper Karlsson att placera sig framför den nu betydligt tystare chefredaktören. Vann gjorde till slut Peter på varvtiden 1.44.013. Tvåa blev Emil och trea Jesper. Sämst bakom ratten var Jonas Mäki, Lars Jensen och Johan Bergström som verkade både onyktra och möjligen även tänkbara segerkandidater till programmet "Sveriges värsta bilförare".

Tävlingens tredje moment var straffskytte i NBA 2K5 till Xbox. Den som satte flest straffar under två minuter skulle belönas med tre viktiga poäng. Alla som spelat Visual Concepts baskettitlar vet att straffskyttet är betydligt mer krävande än i exempelvis EA:s NBA-spel och kräver timing, extrem fingertoppskänsla och ett lugnt och samlat tempo. Två pilar, en från höger och en från vänster, ska föras mot mitten av en cirkel där en boll åker upp och ned. För att skjuta ett perfekt straffskott gäller det att stanna pilarna på samma ställe runt bollen genom att använda de analoga avtryckarna på Xbox-dosan. När man ställt in pilarna gäller det också att hålla dem stilla för att kunna trycka in skottknappen när bollen befinner sig i cirkelns mitt. Minsta ryck eller att man låter bollen hamna lite ovan eller nedanför cirkelns mitt innebär miss vilket givetvis gör chansen att sätta många straffar under två minuter mycket liten. Först ut var Jesper som började imponerande med fem stabila straffar.

Peter Bernhardsson, Emil Hesslow, Bengt Lemne och Mikael Sundberg presterade alla sämre än Jesper medan en stressad Mäki lyckades drämma in fem straffskott även han i den senare halvan av tidsfristens sista minut. Förste man att överträffa Jespers och Mäkis fem straffar var Petter som dräpte i sex stycken. Malligheten fastnade dock i halsen när näste man till rakning, Emil Hall, lugnt och metodiskt smekte i sju snygga skott. Sist ut var DVD-skribent Johan Bergström som överraskande nog var lugn som en filbunke och hade noga studerat de mest framgångsrika spelstilarna. Med Emil Halls fingersättning och Petters ofelaktiga timing träffade åtta av Johans straffskott korgen och tävlingsmoment tre var avgjort.

Detta är en annons:

Johan, Petter, Peter och Jesper var alla fyra i final. Finalspel? En dödsmatch i Halo 2 på banan Ascension. Först till 20 kills skulle ta hem kvällens pris bestående av en Playstation 2. Peter som spelat mest Halo 2 av de fyra finalisterna öppnade hårt och kopplade direkt greppet om matchen. Efter tio kills låg Peter först, Petter tvåa på åtta, Jesper på tredje plats med sex och Johan sist på två. Fyra minuter senare hade dock en frustrerad och svettig DVD-expert hämtat både sköld, hagelbrakare och raketstrut och skjutit sig upp på andra plats. Både Peter och Petter tappade koncentration och medan Jesper försökte pricka de andra på håll med snipervapnet sköt sig Johan upp till 17 med hjälp av haglet och smart positionering. Matchen slutade med vinst till Johan på 20, Petter på andraplats på 18, Jesper som trea på 13 och Peter som siste man på bleka 11 kills.

Ett flertal gutturala vrål (och en liten kort segerdans i samma snedvridna anda som Lars Jensens) poserade Johan med priset medan vi andra svor av missunsamhet och avundsjuka. Att en hel redaktion speltokiga fanatiker smiskades av vår egen filmskribent var det ingen av oss som gladdes åt, förutom Johan då som gnuggat vinsten i våra ansikten flera hundra gånger under helgen. Medaljen som delades ut var tidernas överlägset smaklösaste spelprylar redaktionen förärats i form av en gigantisk bling-bling kedja som pryds av loggan från 50 Cent: Bulletproof.

Dag 2. Startskottet för den årliga (och extremt prestigefyllda) minigolf-turneringen skulle gå av 12.00. Vi samlades alla i Östersunds badhuspark där temperaturen precis hade nått +29°. Tippade favoriter innan tävlingstart var Benke, Mäki och Johan. Vi visste alla att ingen av oss skulle kunna utmana dessa tre mästare i tragiskt tålamod och fjuttiga tant-puttar, vilket även i år visade sig vara sant. Johan, upprymd och skrytsam efter gårdagens skrällvinst, kopplade greppet om ledningen redan på bana två då han smekte i bollen på ett slag. De resterande 12 banorna kom att bli en tuff kamp mellan Benke och Johan som slutade med vinst för Johan Bergström. Det vilar en slöja av smärtsam ironi över att resten av redaktionen förnedrades av DVD-Johan i årets två tävlingar. Andraplatsen knep Benke medan Mäki slog sig in på tredjeplats tack vare starkt spel på de sista fyra banorna. Sist kom såklart Petter (precis som ifjol) eftersom hans tålamod oftast bara räcker för att putta bollen en gång. Resten av dagen spenderades inomhus då vi passade på att snacka igenom den kommande hösten, kommande spel, utgivningsplaner, eventuella resor och annat som rör vårt dagliga arbete. Dagen avslutades sedan med grillmiddag och fler vilda smakdiskussioner.

Bildtexter:

Bild 1:
Jesper och Sundberg laddar inför åttondelsfinal i Tekken 5.

Bild 2:
Micke (iklädd passande karate-tröja) åker ut i kvartsfinalen.

Bild 3:
Lasse briljerar mot favorittippade Peter Bernhardsson.

Bild 4:
Petter, Johan, Lasse och Benke tar igen sig mellan banorna.

Bild 5:
Benke, Lasse och Johan steker sig i förmiddagssolen.

Bild 6:
Mäki biter sig i läppen när Johan sätter en tvåa på bana fyra.

Bild 7:
Petters puttar var tävlingens sämsta även i år, till alla andras stora nöje.

Bild 8:
Programmeringsduon Emil och Emil laddar inför bana elva.

Bild 9:
Petter tipsar Benke om guldspelet Batman: Dark Tomorrow som belönades med betyget 2/10 då Gamereactor recenserade det.

Bild 10:
Mäki hugger in på lördagens grymma grillmiddag iklädd supersnygg T-shirt.

Bild 11:
Jonas föredrar sitt kött väldigt blodigt vilket fick de mer kräsmagade redaktionsmedlemmarna Jesper och Sundberg att må illa.

Bild 12:
En liten del av alla de Xbox, Playstation 2 och Gamecube-spelen som vi valde mellan då vi satte ihop årets interna speltävling

Bild 13:
Petter visar upp 50 Cent-tröjan med tillhörande bling-bling-halsband som gavs ut till de som såg spelet under årets E3-mässa.

Bild 14:
Minigolf-kungen Johan Bergström koncentrerade sig oerhört hårt då han puttade för vinst.

Bild 15:
Lars Jensen var nästan lika dålig på minigolf som Jesper och Petter och visade sin frustration redan tidigt i tävlingen.

Bild 16:
Psykningarna pågick konstant, här försökte Petter störa Johan genom att skapa skuggfigurer framför bollen.

Bild 17:
Micke puuttade stabilt hela den första halvan av tävlingen... sedan gick det bara utför.

Bild 18:
Lars tipsar Petter om Catwoman till Gameboy "Ett uinderbhaarrrth speiihl" menade den proppmätte skåningen.

Bild 19:
Vegetarianen Emil Hall blev ursinnig på personalen på O´Leary's då han upptäckte att han ätit två enorma crepes smockfyllda med fläskigt fläskkött."Nu måste jag ju SPRINGA OCH KASTA UPP" skrek den vildsinte programmeringsguden.

Bild 20:
Johan "Räksallad" Bergström poserar med vinsten i Gamereactors interna speltävling.

Bild 21:
Peter "Pixel" Bernhardsson koncentrerar sig till max för att inte spilla något av den ljuvliga hallonlemonaden.

Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005
Gamereactor på semester 2005


Loading next content