Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 22

Låt oss summera och ta farväl av en händelserik majvecka innan vi inleder en olidligt spännande nya sommarmånad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 22
Ska vi äntligen få se Playstation 5 på torsdag?

VECKANS TOPPNYHETER:
Platinum: PS5 och Xbox Series X är inget stort kliv - Efter flertalet lovord från välrenommerade källor såväl som den otroligt läckra tech-uppvisningen Sony körde tidigare i maj, skruvades förväntningar inför nästa konsolgeneration upp. Men en som inte hänfördes var Platinum Games högsta höna, Atsushi Inaba. Även om han är gläds av de nya förbättrade verktygen, så grämer han sig över bristen på innovation. Han menar att Playstation 5 samt Xbox Series Xs uppgraderingar knappast överrumplar honom och anser att klivet från den nuvarande generationen inte är nämnvärt stor. Håller du med honom eller talar han i nattmössan? NYHETEN.

Sony visar upp Playstation 5 på torsdag - Vi har väntat i en smärre evighet känns det som. Efter otaligt många spekulationer kring Playstations 5s form och design meddelar Sony att nästa vecka är dagen D. På torsdag, klockan 22:00 svensk tid, drar de igång en 1 timme lång stream där huvudrätten är, med all sannolikhet, självaste hårdvaran. NYHETEN.

Rykte: Väldigt stor Sega-utannonsering nästa månad - Reservera er med en nypa salt, men enligt pålitliga källor har Sega något riktigt stort att utannonsera nästa månad. Och med stort så menar teknikjournalisten som avslöjat detta att det handlar om något riktigt stort, rättare sagt "revolutionary" och "will rile up the games industry" som han uttryckte sig. Vi kan endast spekulera om vad som innefattas, men är det möjligtvis Dreamcast 2 mån tro? NYHETEN.

Detta är en annons:

Rykte: Silent Hill-rebooten utannonseras nästa månad - Ett av tidernas mest ikoniska skräckspel rycktas återuppstå. Det är nämligen den flitiga Twitteranvändaren Dusk Golem som avslöjar att Sony har planer på att presentera en reboot av Silent Hill. Folk har bönat och bett om det länge, och även om vi hört den här visan tidigare så känns idag, lagom till premiären av Playstation 5, som ett utmärkt tillfälle att avtäcka ett sprillans nytt äventyr i serien. Eller vad säger du? NYHETEN.

Dina Xbox One-spel fungerar bättre till Xbox Series X - Visserligen vurmade Atsushi Inaba inte speciellt mycket för kommande konsolgeneration. Men både han och vi kan åtminstone glädjas av att Xbox Series X inte endast inkluderar bakåtkompatibilitet, utan ska även kunna förbättra upplevelsen med vassare upplösning, kortare laddningstider samt ett bättre flyt. Microsoft meddelar även att du kommer kunna avnjuta utvalda titlar i dubbla bildskärmsuppdatering. Är bakåtkompatibilitet ett krav för dig? NYHETEN.

MISSA INTE:
Take-Two registrerar mystiska produktnamnet Judas
25 minuter videopresentation av The Last of Us: Part II
Phil Spencer: Det kommer finnas nog med Xbox Series X-enheter vid premiären
Zack Snyder bekräftar att Darkseid är med i Justice League
Capcom har något Resident Evil-relaterat att utannonsera i juni

Gamereactor summerar: Vecka 22
Enligt ryckten har Sega något riktigt stor i görningen. Är det kanske Dreamcast 2 eller en otroligt ambitiös remake av klassiska Sonic-spel? Kanske båda?
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Minecraft Dungeons (PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch) Betyg: 7
Den smått otroligt populära blockvärlden har utvidgats något ytterligare när Minecraft Dungeons släpptes i veckan. Men mycket mer än namn och kantig design delar upplevelserna ej. I detta Diablo-inspirerande fantasyäventyr ställs du mot en hord av fiender vilket renderar en hel del skoj, framförallt om du spelar tillsammans med tre vänner. Minecraft Dungeons må vara något för lätt samt generisk för genren, men där i ligger även dessa styrka. Jonas har underhållits och meddelar att han redan är igång med sin andra genomspelning. Läs hela recensionen här.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition (Nintendo Switch) Betyg: 8
Xeonoblade Chornicles debuterade till Wii redan 2010. Nästan tio år senare får denna moderna kultklassiker ett ansiktslyft som ingen japansk rollspelsfantast bör missa. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition bjuder på en fantastisk resa i en sagolik värld, fylld med storslagna vidunder. Mycket, om inte allt, är bättre än i denna upplaga. Dessvärre är det, trots de grafiska uppdateringarna, väldigt lågupplöst samtidigt som sidequest tillför oförskämt lite till spelets behållning. Läs hela recensionen här.

Mortal Kombat 11: Aftermath (PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch) Betyg: 7
Ett av generationens bästa fightingspel har uppgraderats med nytt innehåll. Aftermath är Mortal Kombat 11s första nedladdningsbara material, men även om Robocop och den nya vidareutvecklade storyn är välkomna tillskott så motiverar prislappen omöjligt ett högre betyg. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 22
Xenobalde Chronicles: Definitive Edition kammade hem veckan högsta betyg...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING
En längre, högst personlig, och underhållande artikelserie har nått sitt slut. Den sista delen av Popkulturen som formade oss presenterade i veckan där Johan Vahlström minns tillbaka på hur Donkey Kong Country var hans första spelförälskelse, och att Suidoken II samt Sypro fick kärleken till mediet att växa än mer. Missa inte den sista upplagan och samtliga tidigare delar av serien.
Popkulturen som formade oss: Johan Vahlström

Precis som Petter nämner i början av artikeln: en hjälte som massakrerar vågor av utomjordiska fiender måste självklart ha rutningen för att klara av det. Men vilka av alla dessa rustningar står sig som bäst? Petter har listat sina favoriter...
Spelvärldens främsta rustningar

Redaktionens filmnördar fortsätter att stångas och bråka när det rangordnar de bästa filmerna från varje gener. I veckan stod thriller-rullar på menyn och Jonathan Demmes fenomenala klassiker, När lammen tystnar, knep hem den åtråvärda förstaplatsen. Håller du med vår redaktion?
Topp-5: Thriller

Evighetsväntan är snart över. Trots det vet vi alltjämt förvånansvärt lite om kommande spelkonsoler. Men det finns ändå mycket och spännande information vi kunnat ta del av än så länge och Jonas har sammanställt allt i två maffiga artiklar. Förre veckan delgav Jonas allt vi vet om Playstation 5 så här långt, och nu har han dokumenterat samtlig känd information om Microsofts kommande monstermaskin.
Xbox Series X: Allt vi vet såhär långt

Det är flera heta spel och filmer på horisonten. I våra förhandsgranskningar försätter vi att gå igenom fem teman inför varje release. Denna vecka går André igenom allt du behöver veta om XIII och Lammet har detaljgranskat allt inför sommarens storfilm Tenet.
5 Snabba: Tenet
5 Snabba: XIII

Gamereactor summerar: Vecka 22Gamereactor summerar: Vecka 22
Missa inte 5 snabba med XIII och Tenet...

BLOGG:
Tarantino gick ut i veckan och slog fast årtiondets bästa film. Och det märks att herren kan sin film. Petter instämmer nämligen till fullo med Quentins sentiment när de korar The Social Network som decenniets bästa film. Farbror Petter har även varit mycket aktiv i köket. Inte har han endast köpt in en ny kökskniv till samlingen, utan han har även passat på att renovera hela köket.

Olof har prövat den moderna välden i nästan två månader nu. I 60 dagar har han experimenterat livet med en smartphone, för första gången någonsin. Och hur var upplevelsen? Tja, både bu och bä, och recensionen av hela hans Iphone 6-upplevelse kan du läsa på hans blogg.

Jonas drömmer om forna dagar, utan epidemier och med allas favoritevent på året, E3. För även om det hipp som happ kommer spelnyheter, är det långt ifrån samma känsla som att konstant matas utannonseringar. Nu när E3-tider nalkas känns sommaren onekligen något mer tom.

Gamereactor summerar: Vecka 22
Är The Social Network årtiondets bästa film?


Loading next content