Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactors Spåkula: Homeworld 3 & Victoria 3

I denna artikelserie kikar Gamereactor närmare på en rad olika kommande spel för att se och klargöra vad vi tycker, och framförallt tror...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactors Spåkula: Homeworld 3 & Victoria 3

Victoria 3 (TBA / PC)
Victoria är en av de mest underhållande spelserierna från Paradox. Vi får följa en nation av vårt eget val från 1800-talet till början på 1900-talet. Spelet utforskar de stora revolutionerna i flera västerländska länder inklusive den industriella. Vi får även ta del av det amerikanska inbördeskriget och första världskriget. Utöver det kan du såklart spela som nästan alla länder. Detta gör inramningen för dessa spel ganska unik och intressant. Du kommer förmodligen att kunna påverka händelsernas utveckling som vanligt. Vi vet inte än om några är låsta i sten eller om det går att undvika någon. Från utvecklarnas dagböcker är fokuset fortsatt på ekonomi, infrastruktur, handel och diplomati även om krig ingår med paketet. Flera av länderna under 1800-talet var stora koloniala imperier vilket innebär en blandning av komplexa startpunkter för oss som spelar. Min erfarenhet är att det nästan alltid är enklare att börja enkelt och övergå med kunskap till att spela större nationer. Av det lilla vi sett hittills ser det ut att lova gott med en ny spelmotor och mycket erfarenhet sen tvåan från 2010. Framförallt hoppas jag att de får till ett bra användargränssnitt som med Hearts of Iron 4 och Crusader Kings 3.

Gamereactors Spåkula: Homeworld 3 & Victoria 3

Homeworld 3 (December / PC)
Det finns inte mycket att säga om den efterlängtade tredje delen i denna rymdsaga. Efter en märklig kickstarter och år av utveckling ser det ut som att spelet har chansen att dyka upp redan 2022. Idag är det satt till december det året så jag räknar med en försening in i 2023. Det ser ut att ta det säkra före det osäkra. Utvecklarna vill erbjuda en vacker estetisk och tungt atmosfärisk strategipärla. Det återstår att se om så blir fallet. En videosnutt letade sig ut under detta år och visade fin förstörelse och det lite långsammare tempot. Jag har alltid beundrat Homeworld för att det tar sin tid att göra saker, allt från att flyga någonstans och för skeppen att röra sig animationsmässigt. Eftersom det är skaparna bakom Homeworld: Deserts of Kharak som står för utvecklingen känner jag liten oro. De vet vad de sysslar med och det finns veteraner från tidigare delar av serien med ombord. Homeworld 3 ser ut att bli en grym comeback för några av de bästa strategispelen som gjorts. Även musiken låter som den ska vilket gör mig väldigt glad. Jag trodde aldrig att detta spel skulle släppas men är väldigt glad att bli motbevisad.

Detta är en annons:
Gamereactors Spåkula: Homeworld 3 & Victoria 3

Company of Heroes 3 (2022 / PC)
Jag har spelat det och det finns många åsikter om Relics kommande strategispel. Tyskland har tagit kontrollen över landet vid denna tidpunkt och inväntar de allierades invasion. Jag gillade den lilla testbiten vi fick prova. De gick ifrån den linjära kampanjen och bjuder oss på en strategisk karta. Jag gillar hur sömnlöst allt sitter ihop. Du kan göra precis samma sak på den strategiska som på de taktiska RTS-kartorna. Vi får också kontext till varje strid vilket jag gillar. Sen tyckte jag att beslutet att ha enheter på kampanjkartan som bara stred automatiskt utan RTS-läget hjälpte med att göra striderna du styr viktigare. Ljuden låter som vanligt i toppklass och grafiken när den är helt färdig tror jag kommer att se riktigt bra ut. Ursprungligen var det tänkt att det här skulle ta plats i stilla havet, men jag är glad att de ändrade sig. Både Italien och Norra Afrika är betydligt mer intressanta skådeplatser enligt mig. Det ser ut att bjuda på en bra variation av enheterna och fraktionerna. Eventuella expansioner kan också erbjuda bra variation med att spola tiden tillbaka och introducera Italien som en egen fraktion för en karta i Nord Afrika mot britterna.

Gamereactors Spåkula: Homeworld 3 & Victoria 3

Total War: Warhammer III (2021 / PC)
Du trodde kanske att spelvärlden glömt hur man räknar till tre min lista säger att så inte är fallet (Kom igen nu Valve). I den tredje och avslutande delen i denna episka trilogi avrundar Creative Assembly sitt mångåriga projekt. Vi som spelar får också den avslutande pusselbiten för den gigantiska kampanjkartan de byggt ihop. Det finns idag tyvärr inget annat Total War som riktigt matchar variationen, som denna fantasyversion av sitt historiska koncept erbjuder. Det är svårt att gå tillbaka till de äldre spelen efter att spelat det här. Total War: Warhammer III ser ut att erbjuda mer av samma med en del förbättringar. Det viktigaste är såklart att vi får flera nya fraktioner som är avsevärt olika varandra i spelstil och spelmekanik. Denna gång får vi möta de olika demoniska styrkorna som alla fyra ingår i varsin unika fraktion. Vi kommer även få möta den Östereuropeiskt influerade Kislev och det Kina-inspirerade Cathay. Utöver det väntar vi på antingen Ogre Kingdoms eller Chaos Dwarfs som en förhandsbokningsbar bonus. Jag gissar att det är förstnämnda då de tryckt in några enheter redan i det andra spelet. Med nya spellägen, omgjorda belägringar, förbättrad magi och mycket annat ser detta ut att bli detta års bästa strategispel. Det ser riktigt bra ut på pappret, den enda oron jag har är att den kombinerade kartan från det här spelet blir för liten. De har även lovat mer stöd i form av tillägg än tidigare spel så Chaos Dwarfs, Nagash och mycket annat har en möjlighet att dyka upp efter släpp.

Detta är en annons:


Loading next content