Svenska
Gamereactor
artiklar
Goldeneye 007 Reloaded

Goldeneye 007, igen...

Man ska aldrig säga aldrig, Playstation 3 och Xbox 360-ägare. Activision och Eurocom laddar om för att släppa fjolårets Goldeneye 007 till HD-tvillingarna. Här kommer våra första intryck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter en tid av namninsamlingar från fans och bråk om licensen (att döda) mellan ett flertal utgivare, släpptes ett nytt Goldeneye 007 till Nintendo Wii förra året. Spelet blev en succé tack vare ett produktionsvärde sällan skådat på förstapersonsskjutare till konsolen, och även för att det visade både förlagan och Rares Nintendo 64-spel respekt.

Det var dock uppenbart att Activision hade större planer för spelet. Allt för många fans klagade på att de lämnats med medelmåttiga 007 Bloodstone, och det hade varit dumt att inte konvertera ett spel så HD-vänligt som Goldeneye 007.

Är det inte lite ironiskt? Att Activision inte tillät någon pröva på den Wiimote-baserade versionen under förra årets Gamescom (ett kontrollalternativ som visade sig fungera utmärkt strax efteråt), medan de i år valde att visa upp spelet med Playstation Move.

Goldeneye 007 Reloaded
Detta är en annons:
Goldeneye 007 Reloaded

Jag är en av de som verkligen njöt av Wii-versionen, så jag har en ganska tydlig bild av vad Goldeneye 007 Reloaded ska vara: Det måste åtgärda minsta lilla brist från originalet och sedan flyta på så bra som man kan förvänta sig på den nya hårdvaran.

Det första många kommer att göra är att titta på den uppdaterade grafiken. Wii-versionen var redan ett av de snyggaste spelen till formatet, men det hade ett stort problem med svärta i mörka områden. Detta problem är nu löst och det nya spelet tar vara på mycket av den extra kraften som HD-hårdvaran erbjuder.

Det du kommer att märka är bland annat snyggare effekter, bättre geometri, några nya animationer och högre upplösta texturer. Däremot är det de konstanta 60 bilderna per sekund som kommer att ge dig mest njutning. Man märker dock, åtminstone i dess nuvarande form, var rötterna till detta projekt ligger. Ingen skulle godkänna så här fult vatten i ett spel byggt för HD-konsoler, och inte heller fiendernas kroppar som försvinner så snart de fallit till marken.

Detta är en annons:

Förändringarna i denna nyutgåva är dock inte bara visuella. Online-systemet kommer att gå igenom en välbehövd make-over. Det kommer att bli mer stabilt, stödja bättre leaderboards och självklart finns nu stöd för röstkommunikation mellan spelarna. Här finns även nya flerspelarbanor som stödjer upp till 16 spelare (dubbla antalet från originalet).

Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded

Utöver med de andra nya funktionerna kommer det att finnas nya flerspelarlägen, fler vapen och ännu fler klassiska karaktärer. Den ensamme spelaren ska dock inte känna sig utanför. Utöver möjligheten att kunna återuppleva den fantastiska kampanjen i Classic-läge med livmätare finns nu det nya spelläget MI6 Ops: En samling enspelaruppdrag där olika spelstilar efterfrågas.

Vi spelade både med standardkontrollen till Playstation 3 och Playstation Move, den senare med omärkbar fördröjning och bra precision. Däremot var konfigurationen inte den mest bekväma och vi kunde heller inte justera känsligheten och de andra parametrarna manuellt. Eurocom lovar dock att den slutgiltiga versionen av spelet kommer att stödja liknande valmöjligheter som fanns till Wiimote. Det blir en avgörande punkt, då vi ännu inte kunnat jämföra Nintendos och Sonys kontrollalternativ mot varandra i en förstapersonsskjutare.

Goldeneye 007 Reloaded kan komma väl till hands för Bond-fans, för de som letar efter ett rolig och annorlunda actionspel, och för de med både Wii och HD-konsol som behöver en uppdaterad version av spelet. Det återstår dock att se hur de löst varje enskilt problem, hur Playstation Move-pekaren fungerar kontra Wiimote och hur Activision prissätter hela paketet. Men om allt går som planerat har jag inget emot att Goldeneye 007 lever två gånger denna generation.

Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded
Goldeneye 007 Reloaded

Relaterade texter

Goldeneye 007 ReloadedScore

Goldeneye 007 Reloaded

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Goldeneye 007 har gått från Nintendo 64 via Nintendo Wii till HD-konsolerna. Håller den gamla multiplayer-favoriten måttet?Loading next content