Svenska
Gamereactor
nyheter
Gotham Knights

Gotham Knights körs enbart i 30 bilder per sekund på konsol

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det börjar nästan bli praxis för konsoltitlar nu för tiden att erbjuda både vad som kallas "resolution mode" och "performance mode". Förstnämnda innebär då ofta 30 bilder per sekund med 4K-upplösning, och sistnämnda 60 bilder per sekund med dynamisk eller 1080p-upplösning. Gotham Knights, Warner Bros Montréal superhjälte-äventyr som släpps om bara en knapp vecka, hör dock till ovanligheterna.

Enligt en officiell källa på Twitter (se bild nedan) är bilduppdateringsfrekvensen i Gotham Knights, som alltså enbart släpps till PC och nästa-generationskonsolerna Xbox Series X/S och Ps5, helt låst till 30 bilder per sekund på konsol. Detta förklaras med att spelet innehåller en väldigt detaljerad 3D-värld med fullt integrerad co-op, och därför är det inte så lätt som att "bara sänka upplösningen för att höja bildfrekvensen".

Gotham Knights

Detta har - givetvis - redan stött på kritik från spelsugna gamers med gott minne. Exemplet Dying Light 2 har dryftats, vilket har co-op för upp till fyra spelare samtidigt och ändå erbjuder upp till 120 bilder per sekund. I samma veva har även olika Battle Royale-spel diskuterats, vilka erbjuder samma sak. Ett annat frågetecken är varför Gotham Knights inte skulle erbjuda 60 bilder per sekund i singleplayer-läget.

Gotham Knights
Vad tror ni, är det inkompetens eller en detaljerad spelvärld som ligger bakom?

Relaterade texter

Gotham KnightsScore

Gotham Knights

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Batman är död och Gotham Citys gangsters firar. Det borde de inte ha gjort, för fyra unga talanger står redo att slutföra det Läderlappen påbörjade...

1
Se Batman dö i öppningen av Gotham Knights

Se Batman dö i öppningen av Gotham Knights

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Även om Warner Bros inte sagt något om försäljningssiffrorna ännu, verkar det troligt att Gotham Knights sålt mycket sämre än företaget hoppats på. Kanske är det också...Loading next content