Svenska
Gamereactor
nyheter

Här är Luke Skywalkers första ord i Episode VIII

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det talades onekligen en hel del om den käre Luke Skywalker i Star Wars: The Force Awakens. Men när det gällde till att få honom att tala och till och med visa sig var det desto svårare. Det var först i de absoluta slutminuterna som hjältinnan Rey fann den gamle Jedin. Han yttrade inget,  men hans känslosamma uttryck sa mer än tusen ord. I uppföljaren till det episka filmkalaset så kommer Luke få en betydligt större roll med faktisk dialog (!). Los Angeles- reportern Daniel Miller, som fick äran att se material från spektaklet har nu fått reda på mästarens absolut första mening i den uppkommande rullen:

"Who are you?"

Miller fortsatte, på Twitter, med att berätta om det han fått se. Det skrevs om Leia Organa i militäruniform, Chewbacca samt Finn. Han passade även på att beskriva de mängder av miljöer The Last Jedi stoltserade med, allt från berg och hav till gröna skogar samt torra öknar visades tydligen upp. Efter att Rey och gubben Skywalker presenterats för varandra ska han tydligen börja träna henne, på klassiskt Yoda-manér i användandet av kraften.

 En hel del spekulationer har förekommit kring Reys och Lukes relation. Är hon hans dotter? Eller hade han kunskap om henne när hon var liten tös på Jakku? Att döma av kunggubbens reaktion känner han inte igen henne, så ingen av dessa teorier verkar passa in. Vad tror du?

Star Wars: The Last Jedi har beräknad premiär 15 december i år. Är du sugen?

Här är Luke Skywalkers första ord i Episode VIII


Loading next content