Tidigare har man alltid kunnat köpa ett PSN-spel och dela med sig av det till upp till fyra andra vänner. Något som Sony själva såg som en viktig fördel med deras konsol och under lanseringen sade amerikanska Playstation-chefen Jack Tretton: "You can send that content to four other friends for that initial investment, we want to get the game in as many hands as possible."
Nu tycks dock Sony ha kommit på andra tankar och i det senaste användaravtalet har man rejält inskränkt möjligheterna att dela med sig av sina spel, rapporterar spelsidan The Sixaxis. Det mest påtagliga är att nedladdade PSN-spel nu får installeras på tre enheter istället för fem som tidigare var fallet.
Det påverkar även de som tidigare delat med sig av spel till fyra andra vänner. Om en av dem deaktiverar sin Playstation 3, kommer denne inte längre att kunna använda de spel han fått tills det bara finns tre aktiva titlar ute, vilket numera alltså är max.
Utöver det finns även två andra tillägg i användaravtalet som starkt begränsar möjligheterna att dela med sig av sina PSN-spel och nedladdningsbart material. Dessa båda lyder:
"The first category, called Network Content, can only be accessed by one activated Playstation 3 system per day and only by the account through which the Network Content was purchased. Network Content cannot be used on two different Playstation 3 systems within a twenty-four (24) hour period."
"The second category, called Local Content, once installed on a Playstation 3 system by the account that purchased it, can be accessed by other accounts on that same Playstation 3 system."
Uppdatering: Sony rapporterar att stycket om tre nedladdningar är ett tryckfel och återkommer inom några dagar med de nya villkoren i sin helhet.