Svenska
Gamereactor
nyheter
Helldivers II

Helldivers II är det snabbast säljande Sony-spelet någonsin

Inte mindre än tolv miljoner exemplar såldes på under tolv veckor, och därmed fick Kratos senaste äventyr se sig slaget...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit en hel del rapportering om Helldivers II ända sedan det släpptes i februari, och för alla som inte sovit under en sten är det uppenbart att det blivit en praktsuccé. Men hur bra har det gått egentligen? Svaret är: helt ohyggligt bra.

I samband med sin senaste finansiella rapport avslöjade nämligen Sony att det sålt tolv miljoner exemplar på under tolv veckor, vilket inte bara är otroligt bra, utan faktiskt det snabbaste ett Sony-spel någonsin sålt. Den förra ettan var för övrigt God of War: Ragnarök.

Faktum är att det gått så bra att det enligt X-analytikern Dom bidrog till att öka Playstation-divisionen från ett 25% lägre rörelseresultat för räkenskapsåret (som slutade den 31 mars 2024) till att istället bli en ökning med 16%. Niko Partners-analytikern Daniel Ahmad lägger till att "PC was a large part of the success", vilket vi närmast förväntade oss efter det satt massor av Steam-rekord.

Mäkta imponerande såklart - och välförtjänt. Har du spelat Helldivers II ännu?


Helldivers II
Det här succégänget har all anledning att fira.

Relaterade texter

Helldivers IIScore

Helldivers II

RECENSION. Skrivet av Conny Andersson

Trots att han aldrig gjorde lumpen ligger nu jordens öde i händerna på Conny, som har slaktat insekter i rasande fart under de senaste dagarna...Loading next content