Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy är det bäst sålda spelet i Europa 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hogwarts Legacy tog oss spelare med storm när det släpptes tidigare i år och det märks idag på siffrorna som nu släppts om vilka spel som sålt bäst under det gångna året här i Europa. På bara två veckor drog spelet in dundrande 850 miljoner dollar och med de siffrorna sålde det dubbelt så mycket än vad dom förväntat sig från början.

Och konkurrensen har varit hård då speltitlar som Zelda: Tears of the Kingdom och Diablo 4 släppts där nämnda Diablo 4 fick sig en andra plats med tio miljoner kopior sålda. Men det är ingen överraskning att Hogwarts sålt så bra, det har ju trots allt varit en stor förväntan på spelet och det är ett av de första Harry Potter-spelen vi sett på flera år så hypen har varit stor. De som drog igång en bojkott gentemot Hogwarts Legacy får tyvärr känna sig besegrade.

Inte nog med att den misslyckades grovt, den fick nog till och med spelet att sälja lite extra kan jag tänka mig med all uppmärksamhet spelet fick gratis på köpet. Siffrorna visar att Hogwarts Legacy redan har skeppats iväg 69% mer antal än Elden Ring gjorde förra året under samma tidsram och det är ju inga dåliga siffror det. Men mycket kan hända där på toppen, siffrorna är trots allt bara baserade på årets sex första månader. Och med kommande titlar som både Spider-Man 2 och Starfield kan mycket hända nu under resten av spelåret 2023.

Hogwarts Legacy
Många spel, och vitrinskåp, blir det.

Källa

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...Loading next content