Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy-utvecklarna hyllar Harry Potter-filmerna med ett påskägg

Det verkar som om Hermione inte var den första som bryggde Polyjuice Potion i toaletterna på skolan för häxkonst och trolldom...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag får äntligen miljoner spelare börja sitt eget äventyr som trollkarlar eller häxor i Hogwarts Legacy (förutsatt att de bokat Deluxe Edition, annars är det fredag som gäller), det efterlängtade rollspelet från Avalanche Software och Warner. En titel som övertygat oss rejält och som innehåller oändliga timmar underhållning där fans av J.K. Rowlings magiska trollkarlsvärld kommer hitta allt de alltid velat ha i ett TV-spel.

Hogwarts har i huvudsak utformats efter de två första Harry Potter-filmerna (De vises sten och Hemligheternas kammare), vad det gäller sistnämnda har vi hittat ett troligt påskägg som en hyllning till en annan anmärkningsvärd Hogwarts-elev som kommer bo inom dessa väggar ett sekel senare: Hermione Granger.

Det visar sig att vi i en av korridorerna nära klassrummet för trollkonster och professor Figs kontor kan gå in på toaletten, och bakom den sista dörren (som har en skylt om att den är ur funktion) upptäcker vi att någon satt upp ett stånd för framställning av trolldrycker, med en hög med böcker och ingredienser utspridda på golvet. Dessutom är kitteln överfylld av en märklig grön vätska som kan tänkas vara Polyjuice Potion.

Hogwarts Legacy

Polyjuice Potion förekommer inte i Hogwarts Legacy, så det mest sannolika alternativet är att det är ett påskägg framtaget som en hyllning till Hermione Granger i Harry Potter och hemligheternas kammare, där hon som bekant använde ett liknande upplägg för att brygga drycken. Med den lyckades hon hjälpa Harry Potter och Ron Weasley att kortvarigt förvandlas till Crabble och Goyle i ett försök att få information från Draco Malfoy om Hemligheternas kammare samt arvtagaren till Slytherin.

Detta är naturligtvis inte den enda hemligheten som Hogwarts Legacy döljer som en hyllning till Harry Potter-historien (vi tänkte dock inte spoila mer för er) och andra litterära klassiker. Ett exempel på sistnämnda är att vi hittat en plats på en hög punkt intill Hogsmeade med ett märkligt teparty som skulle kunna ha hoppat ut från sidorna i Alice i Underlandet - fast med en nifflare istället för marshare.

Hogwarts Legacy

Om du stöter på några intressanta under dina resor i och omkring Hogwarts, se till att dela dem med oss i kommentarerna - vi läser allt ni skriver!

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...



Loading next content