Svenska
Gamereactor
nyheter

John Carpenter pratar om nyversionen av Halloween

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att 2016 var ett skräckens år, såväl filmmässigt som i övrigt kan nog många skriva under på. Med flertalet renodlade och bra skräckrullar blev vi förtjust bortskämda av titlar likt Lights Out. Det nya året ser inte ut att börja sämre med mumsiga filmer likt Bye Bye Man samt Rings och flertalet nya skräckisar på väg såsom Saw: Legacy men även Amityville: The Awakening. Åren efter verkar inte se någon nedgång i fler skräckpärlor. John Carpenter, regissör för kultklassikern Halloween från 1978 har meddelat att han planerar en reboot av filmerna om helsjuka Michael Myers.

Det var på sociala medier som Carpenter gick ut med att Halloween kommer spelas in för att få release under 2018. John kommer samarbeta med David Gordon Green och Danny Mcbride i skapandet av spektaklet. Tydligen hade de båda herrarna kommit till Carpenters kontor och berättat om sin vision för omstarten av Halloween, något som tydligen nästan blåst den gamle regissören ur stolen.

Mcbride och Green kommer därmed författa manus och även regissera filmen medan Carpenter kommer ha rollen som exekutiv producent samt ge tips och råd där det behövs. David Gordon Green har mången filmskapelse på sin digra resumé medan Mcbride mer är känd för sina humoristiska framträdanden i rullar likt Tropic Thunder. Han också aktuell i efterlängtade Alien Covenant. De båda har inte någon större erfarenhet av att regissera och skriva manus till skräckfilmer, men förhoppningsvis är Carpenters reaktion på deras manus ett gott betyg för den kommande rebooten.

Det var för snart 39 år sedan som den högst psykopatiska Michael Myers karvade sin plats i en skräckslagen biopubliks hjärtan. Sedan dess har det kommit flertalet uppföljare av varierande kvalité och nu är det alltså dags för en nystart igen. Under hösten 2018 skall Myers återigen kniv-svinga sig in på biograferna och vi hoppas såklart på en slafsig skräcklassiker av rang. Ser du fram emot att återse en av skräckvärldens mest ikoniska seriemördare?

John Carpenter pratar om nyversionen av Halloween
Hur laddad är du på att återse världens minst mysiga Captain Kirk-cosplayer?


Loading next content