Svenska
Gamereactor
artiklar

Kinect - vi berättar allt

Vi har sett, tallat på och provat Microsofts rörelsekänsliga kamera Kinect. Sophie berättar om intrycken som strömmat från E3-mässan!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förra året presenterade Microsoft sitt svar på Nintendos rörelsekänsliga spelidé. Av de tidiga filmer som visades var konceptet mer likt Sonys Eyetoy än Nintendos rörelsekänsliga handkontroller som Wii stoltserar med. Projektet kallades länge för Natal, vilket vi alla trodde var ett spikat namn. På Microsofts presskonferens under E3 hade detta handkontrollslösa spelande blivit något annat, till både namn och form.

Under presskonferensen fick vi reda på att Natal är ett minne blott. Kinect är nu det officiella namnet på Microsofts nya satsning, som kommer att medföra ett helt nytt menysystem där du kan fippla i menyer med hjälp av handrörelser och din egen röst.

Kinect - vi berättar allt
Microsoft berättade att Kinect-kameran kommer att dyka upp i november i USA. Vi i Europa får dock vänta till jul.

Ett exempel på vad vi kan göra med Kinect demonstrerade Microsoft genom att låta en representant starta upp kalaset. Att ställa sig framför Kinectkameran och vinka gör att man automatiskt loggas in, och det verkar som om kameran känner igen dig bland flera olika profiler som finns sparade på din konsols hårddisk.

Detta är en annons:

Väl i menyerna kan man med hjälp av handrörelser bläddra i dem. Microsofts representant visade detta, varpå han satte igång tjänsten Zune genom att anropa konsolen med ett 'Xbox! Open Zune!'. Filmen Alice i Underlandet startades upp med en yvig gest och med hjälp av rösten gick det att spola framåt, pausa och starta filmen igen.

Självklart vill vi se hur Kinect funkar i praktiken, och inte bara när man menlöst bläddrar i menyer. Kinect kan fungera som en lättsam videochatt, vilket vi fick se prov på, och överraskande nog kan Xbox 360-ägare videochatta inte bara med andra Xbox-ägare utan även med dem som sitter framför en dator och chattar med MSN. Kinectkameran känner av om du eller din samtalspartner rör sig framför den, och rättar automatiskt in sig för att behålla dig eller den du pratar med mitt i blickfånget.

Kinect - vi berättar allt
Flera träningsspel till Kinect är utlovade. EA Sports Active 2 är ett av dessa.

Microsoft lovar att 15 Kinect-spel kommer att finnas tillgängliga när kameran släpps. En bråkdel visades upp under presentationen, vilka var:

Detta är en annons:

Kinectimals
Kinectimals påminner ogenerat mycket om Sonys Eyepet. Man får välja bland en hel del gulliga djurungar att ta hand om, klappa på och busa med. Pantrar och tigrar är två fluffiga sötnosar man kan interagera med. Djurungen känner igen din röst och kommer springande om du ropar på den, och lyder enklare kommandon som 'hämta din leksak', 'rulla runt' och 'spela död'. Över 30 olika aktiviteter kommer att finnas där för dig och ditt speciella lilla husdjur.

Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt
Kinectimals är ett spel som definitivt kommer att bli populärt hos de yngre spelarna.

Kinect Sports
Föga överraskande måste Microsoft tydligen ha ett svar på Wii Sports, och det levereras i och med titeln Kinect Sports. Precis som Nintendos motsvarighet kan man tävla med och mot andra i en hel del olika sporter som bowling, boxning, pingis, fotboll och volleyboll.

Kinect Joy Ride
Lite som ett kart-spel och lite som ett vanligt racingspel, det är Kinect Joy Ride i ett nötskal. Med olika armrörelser styr du din kärra, men även funktioner som att boosta för en liten nitrochock samt bromsa görs med hjälp av armar och händer.

Kinect Adventures
Kinect Adventures var en lustig titel där du sätter dig själv i ett ganska rörligt äventyr. Spelet är lite som en elektronisk hinderbana, där du ensam eller tillsammans med andra försöker samla in poängmarker genom att åka flotte eller på andra föremål. Kinect Adventures bidrar till känslan att vara på en nöjespark, för slumpmässigt utplacerade kameraikoner finns lite här och där på banorna (oftast när du är tvungen att ta i och hoppa). Dessa kameror tar en bild av dig när du är i ditt esse, och även om bilden kanske inte är världens mest smickrande kan du direktpublicera den på Facebook.

Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt
Varför göra hinderbanor på gympan när man lika gärna kan klara av en i vardagsrummet?

Your Shape: Fitness Evolved
Även Ubisoft ville vara med på Kinect-tåget och presenterade sitt träningsspel Your Shape: Fitness Evolved. Titeln imponerade med sitt läckra gränssnitt, och verkade vara precis det som krävs för att ge Wii Fit en match. Med hjälp av en digital personlig tränare får du se hur rörelser ska utföras, och du ska repetera och hålla samma rytm som din peppande coach. Förutom konditionsövningar och styrkeövningar finns nedvarvningsövningar som zen-meditering.

Dance Central
Ett dansspel, varför inte? Med Harmonix bakom ratten kan det nog inte bli pannkaka av det riktigt lovande Dance Central. Med hjälp av en dansant demonstratris fick vi se hur spelet fungerar. Tänk er Rock Band, fast med dans: olika ikoner dyker upp på samma sätt som noter i vilket musikspel som helst och det är upp till dig att utföra rätt rörelse. Rörelserna går självklart att tränas på, så att man kan hänga med i det svänga rytmerna och intensiva streetdansandet. Harmonix har jobbat tillsammans med professionella koreografer och har lyckats skapa ett dansspel med över 600 olika dansmoves. Om inte Dance Central gör förfesten, då kommer nog inget spel att klara det. Någonsin. Vi kan räkna med flera härliga låtar i låtlistan, och fler kommer att dyka upp för nedladdning.

Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt
Harmonixs Dance Central ser ut att bli otroligt skoj.

Kinect kommer att finnas tillgängligt hos oss i jul. Självklart får amerikanerna göra sig bekanta med påhittet innan oss, då Kinect släpps 4 november i USA. Vi är nyfikna och ser fram emot att syna den nya tekniken, och de nya spelen, ordentligt i sömmarna.

Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt
Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt
Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt
Kinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar alltKinect - vi berättar allt


Loading next content