Svenska
Gamereactor
nyheter

Kolla in Lenovos VR-headset för Windows Holographic

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kinesiska Lenovo har nu dunkat ut sitt första augmented reality-headset baserat på plattformen Windows Holographic, det vill säga samma plattform som Microsofts egen hårdvara Hololens är byggd på. Headsetet är samtidigt ett VR-headset, om än väsentligt smidigare och lättare än både HTC Vive och Oculus Rift. Målet är enligt Lenovo att få ned vikten till minimala 350 gram, något som kan jämföras med HTC Vives 555 gram.

På insidan av produkten sitter två OLED-displayer som var och en har upplösningen 1440x1440 pixlar. Det innebär att Lenovos headset också mäktar med högre upplösning än konkurrenterna Vive samt Rift. Än så länge befinner sig headsetet på prototypstadiet, men är tänkt att släppas redan under 2017. Priset sägs landa på under 4000 kronor, vilket får anses vara mycket konkurrenskraftigt och är betydligt billigare än konkurrenterna.

Headsetet har ännu icke förärats något namn, men kommer bland annat kunna utnyttja Microsoft Holographic plattformen där man kommer kunna köra Windows-appar i en form av bio-vy. Dock är det ännu oklart om någon form av lir kommer kunna spelas på Lenovos headset.

Kolla in Lenovos VR-headset för Windows Holographic


Loading next content