Svenska
Gamereactor
nyheter
Blair Witch

Layers of Fear-utvecklarna kunde ha gjort ett Saw-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var i en intervju på polska spelkonferensen Digital Dragons häromveckan, som Bloober Teams VD Piotr Babieno berättade om de licenserbjudanden de fick efter att 2016 ha färdigställt Layers of Fear. Utvecklarna började åtnjuta ett visst erkännande, och i samarbete med byrån United Talent Agency inleddes samtal med en mängd aktörer i Hollywood.

En av parterna de inledde samtal med var Lionsgate Studios. De trodde så mycket på Bloober Team att de mer eller mindre gav utvecklarna möjligheten att välja bland skräcklicenser som på ett smörgåsbord. Piotr Babieno sade i intervjun: We could [have chosen] Saw, which is more popular than Blair Witch, but we decided to take Blair Witch because the universe has many opportunities to build something new. That was the reason why we chose this project.

Om det var ett bra eller dåligt beslut kan diskuteras. Här på GR gav vår brittiska kollega Sam Bishop Blair Witch 8/10, medan det ligger på strax under 70% på metacritic. Hur som helst sade också Babieno att licenserbjudandena bara fortsatt att hagla efter 2019 års Blair Witch-spel. Det får ju en att undra om det kanske ändå är ett Silent Hill-spel som Bloober Team håller på att utveckla tillsammans med Konami, som ett av tre spel för närvarande under utveckling. De två andra är dels ett nytt IP tillsammans med utgivaren Private Division, och dels ett spel som ryktats vara en återgång till Layers of Fear-serien.

Blair Witch
Hade du velat se ett Saw-spel?

Relaterade texter

1
Man of Medan vs Blair Witch

Man of Medan vs Blair Witch

ARTIKEL. Skrivet av Jonas Mäki

Två skräckspel med helt olika upplägg släpptes ungefär samtidigt. Det är dags att bestämma vilket av dem som egentligen är bäst!Loading next content