Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Luften har gått ur NFT-marknaden och 95% av alla objekt har förlorat sitt värde

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Är slutet nära för NFT:er och kryptokonst? För den breda massan så tyder mycket på det, och efter att ha nått sin kulmen under 2021 då bland annat Paris Hilton, Jimmy Fallon och många andra kändisar öppet visade sitt stöd för det, så har luften nu totalt gått ur NFT-marknaden. Detta enligt en ny rapport från Dappgambl som pekar på att 95 procent av alla samlingar idag har ett värde av noll.

Utöver detta så är 79 procent av alla kryptosamlingar helt osålda och av de som idag faktiskt hittar en köpare så är det bara en procent av dessa objekt som har ett värde på 10 000 kronor eller mer. Den absolut största andelen, nästan hälften av alla NFT:s som säljs, gör så till ett värde mellan 50 och 1000 kronor. Med andra ord, långt ifrån de miljoner som folk investerat i sina digitala, uttråkade apor.

Där finns fortfarande samlingar som har ett högt listat värde, men av dessa har väldigt få faktiskt sålts. Dappgambl hittade bland annat en NFT-samling som hade ett hypotetiskt värde på 130 miljoner kronor men där den totala försäljningen bara var 180 kronor. Men intresset har inte bara svalnat för kryptokonst utan även så för de digitala valutorna där många mindre så gott som helt gått under.

Större aktörer såsom BitCoin och Etherium har dock ett fortsatt högt värde, trots att kurserna är klart lägre än när rushen var som störst.

Vad säger du om allt detta, har du investerat något i kryptovalutor eller NFT:er, och tror du att de kommer att komma tillbaka?

Luften har gått ur NFT-marknaden och 95% av alla objekt har förlorat sitt värde
"Min apa är bättre än din apa".


Loading next content