Svenska
Gamereactor
nyheter
Dragon's Dogma 2

Man måste inte ha spelat föregångaren innan Dragon's Dogma 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om man hade fått ett par kronor för varje spelkaraktär som drabbats av minnesförlust genom åren hade man varit allt bra rik. Det är en klassisk spel-trop kanske främst eftersom den möjliggör att börja om på nytt i en uppföljare, utan att spelaren måste ha dragit igenom typ tjugo år gamla, daterade föregångare för att förstå någonting av handlingen och spelmekaniken.

Ungefär så är också fallet med det kommande rollspelet Dragon's Dogma 2, visar det sig. Spelets director Hideaki Itsuno berättade i en ny intervju med Gamesradar att utvecklarna använder detta klassiska trick för att inte stänga ute några potentiella spelare.

Hideaki Itsuno:
"The game starts off with a main character who has lost their memory [and] to have characters around you explain things to get you up to speed. So even if this is your first time playing Dragon's Dogma, you can safely dive in."

Trots att knepet kan anses något billigt är det ju framgångsrikt av en anledning, och dessutom börjar tiden nästan dra ihop sig till Dragon's Dogma 2. Den 22 mars släpps det till PC, PS5 och Xbox Series. Som tur är behöver du alltså inte hasta igenom den snart åtta år gamla föregångaren tills dess. Om du inte vill, det vill säga.

Dragon's Dogma 2
Blev backloggen nyss ett spel lättare?

Relaterade texter

Helt fel väg att gå, Capcom

Helt fel väg att gå, Capcom

ARTIKEL. Skrivet av Jonas Mäki

Spelvärldens älsklingar glömde bort att de är älsklingar just för att de betett sig schysst mot spel-communityt i tio års tid...Loading next content