Svenska
Gamereactor
artiklar

Mina tre mest efterlängtade filmer (Marcus)

Medan vi andra på redaktionen alla just nu skriver om våra tre mest efterlängtade spel har såklart filmnissarna fokuserat på kommande filmer... Först ut är mannen med hästsvans

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tiden som förflutit sedan strejken i Hollywood bröt ut har, lindrigt sagt, varit en turbulent sådan för branschen och antalet premiärer som tvingats skjutas på framtiden är något jag personligen tappat räkningen på vid detta laget. Det har också transformerat den andra halvan av 2022 till lite av ett ökenlandskap när det kommer till nya releaser, men som effekt har också det kommande året blivit osedvanligt intressant och lurar på gott om potentiella godbitar. Så här bjuder jag på några vetekorn bland agnarna, mina tre mest efterlängtade filmer.

Mina tre mest efterlängtade filmer (Marcus)

(3) Nosferatu
The Witch, The Lighthouse och, ja även The Northman - alla fullkomligt makalösa, helt spektakulära filmer som gjort Robert Eggers till en av de hetaste regissörerna i Hollywood. Så när denne man nu tillåts applicera sitt särpräglade, estetiska mörker på en av populärkulturens mest odödliga ikoner så kan det inte bli annat än magiskt. Med både Bill och Alexander Skarsgård, samt en alltid lika strålande Willem Dafoe bland de medverkande, så har Nosferatu all potential i världen att bli en av nästa års mest unika och omskakande filmupplevelser. Nosferatu har dessutom varit en film som Eggers tänkt och arbetat på i skymundan under många år - ett drömprojekt. Att han sen haft den goda smaken att ta in Bill, som visat sig vara fenomenalt duktig på att iklä sig udda roller, som greve Orlok - det är något som gör mig genuint lycklig. Må nu detta bli precis lika fantastiskt som jag hoppas.

Mina tre mest efterlängtade filmer (Marcus)
Detta är en annons:

(2) Ghostbusters: Frozen Empire
Förväntningarna var lågt ställda, ja ärligt talat nära nog noll, när det utannonserades att Ghostbusters skulle få ännu en reboot. Men visst, det kunde ju omöjligen bli sämre än Paul Feigs felriktade stolpskott till film. Men så anlände den första teasern till Ghostbusters: Afterlife, följt av trailern, och ganska snart stod det klart att Jason Reitmans version av spökjägarna faktiskt såg lovande ut. En känsla som slutligen besannades när filmen fick premiär och man satt där och log som ett fån i biostolen, med buken fylld av en märkligt varm, lycklig känsla. Ja, på många vis var Afterlife nog det perfekta sättet att återuppliva varumärket och Feigs synder glömdes snabbt bort. Manuset var fyllt av hjärta, gott om nostalgiska nickningar och bjöd på en mysig, liten historia som definitivt gav blodad tand. Det ska med andra ord bli kul att se hur Frozen Empire bygger vidare på Afterlife, med en långt mer tilltagen budget och gänget tillbaka i New York. Jag är officiellt taggad.

Mina tre mest efterlängtade filmer (Marcus)
Vilka tre filmer längtar du som mest efter just nu?

(1) Dune: Part Two
Ingen trodde det var möjligt, och så länge industrin kan minnas har Frank Herberts böcker om ökenplaneten Arrakis varit en återkommande enhörning, omöjlig att fånga, hopplös att tämja. Från David Lynch daterade, putslustiga tolkning ackompanjerade av kompositioner från Toto, till Jodorowskys drömska men slutligen dödsdömda visioner. Kort och gott, försök har gjorts men med handen på hjärtat var det väl först nu som tekniken var tillräckligt långt framskriden för att göra Herberts universum rättvisa. Det, plus rätt regissör så klart - en visionär med öga för det estetiska. Kort och gott, Denis Villeneuves Dune var och är fullkomligt mästerlig och bitvis satt man bara och gapade över vad den fransk-kanadensiska regissören lyckats åstadkomma. Kanske är det då inte speciellt märkligt att fortsättningen, Dune: Part Two, är min just nu mest efterlängtade film, alla kategorier. Inget kommer ens i närheten och blotta tanken på att snart få återvända till Arrakis gör mig knäsvag av lycka.Loading next content