Svenska
Gamereactor
artiklar

Mina tre mest efterlängtade spel (Conny)

Open World-spel och remakes står i fokus när Sockerconny blickar framåt och berättar om sina mest efterlängtade spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Mina tre mest efterlängtade spel (Conny)

(3) The Witcher (Remake)
Det tredje spelet i denna serie är för mig världens bästa spel och jag gillade också del två. Trots detta har jag aldrig spelat Geralts första äventyr och egentligen inte haft något sådär enormt intresse för att göra det. Men när utvecklarna på Fools Theory nu gör en rejäl remake i Unreal Engine 5 och gör det hela till ett Open World-spel så blir jag såklart intresserad. Det är liksom svårt att inte bli det, och jag ser otroligt mycket fram emot att få återse Geralt och uppleva en bit av hans forna historia. Även om den då är omgjord och rent tekniskt tagen till nutid.

En sådan här remake är liksom skälet jag personligen behöver för att känna att det ska vara värt tiden. Man kan såklart argumentera för att jag borde återvänt dit allt började, speciellt när jag håller det tredje äventyret så högt och jag är verkligen ingen spelare som inte spelar äldre spel på grund av föråldrad grafik eller spelmekanik, men samtidigt kan jag känna att vissa saker helt enkelt bara är "för sent" om jag en gång nu råkade missa tåget. Jag har så mycket annat att spela att det ibland är svårt att sätta vissa spel på listan över vad jag ska prioritera, även om det såklart sker att jag spelar sådant jag missade att göra när det släpptes. Eftersom jag inte vet särskilt mycket om denna första del går jag också in relativt blind och ovetandes gällande spelets story, och jag tror ju också att man passar på att uppdatera en hel del annat förutom just det visuella. Så, denna gången får jag vara lite ytlig - och låter en visuellt förfinad remake vara anledningen till att jag slutligen upplever en bit av spelhistoria.

Mina tre mest efterlängtade spel (Conny)
Detta är en annons:

(2) Star Wars Outlaws
Jag har uppskattat de båda Star Wars Jedi-spelen och tycker att de har fångat den där känslan som måste finnas i ett Star Wars-spel på ett riktigt bra vis. Att slåss med ljussabel är ju alltid skoj och BD-1 är (nästan) en lika charmig droid som R2-D2. Men när svenska Massive Entertainment nu tar sig an en galax långt, långt borta känner jag faktiskt att detta kan bli något alldeles extra och den stora förhoppningen är ju givetvis att det blir ännu mer storslaget än Cal Kestis äventyr. Tidsperioden mellan Empire Strikes Back och Return of the Jedi känns som en bra utgångspunkt och jag ser också fram emot att delvis besöka massa olika planeter, men just det där att hoppa in i sitt skepp och lyfta mot rymden känns verkligen som något som lockar lite extra. Och ja, det där med öppen värld kommer alltid att tilltala mig ordentligt. Det är helt enkelt något som gör denna gossen glad och sådant i kombination med Star Wars blir så givetvis extra efterlängtat.

Mina tre mest efterlängtade spel (Conny)

(1) Final Fantasy VII: Rebirth
Trots att jag upplevt Cloud, Barret och Tifas storslagna äventyr ett flertal gånger så ser jag så otroligt mycket fram emot att göra det igen. Den första delen i Square Enix remake byggde ju som bekant på ett av de mest älskade japanska rollspelen någonsin, delades upp i delar och när eftertexterna till den första av dessa började rulla var det bara att börja längta efter fortsättningen. Om spelet släpps när det sägs, i februari nästa år så har väntan varit i fyra år. Men med bara några månader innan vi får springa ut i en förhoppningsvis enorm och fantastisk värld så har längtan börjat omvandlas till det där riktiga suget man känner när något, nästan, ligger inom ett avstånd att kunna röra vid.

Jag har kikat på de trailers och lite av det gameplay som finns ute, och man kan väl utan att överdriva säga att bara spelets yta redan nu känns som något man vill se mer av. Det ser helt enkelt fantastiskt ut. Men allra mest är det ju att få fortsätta berättelsen som blir det viktigaste. Att få upptäcka det som finns där utanför Midgars gränser, att ge sig ut i den stora vida världen i sällskap med dessa fantastiska karaktärer. För när man vet att mycket av innehållet redan är fantastiskt, baserat på det där jag då upplevt så många gånger förut, så handlar det ju egentligen bara om att Square Enix måste lyckas med det nya - och att allt som finns att bygga på förvaltas väl. Som vi såg redan i den första delen så är det ju mycket som är tillagt, och mycket som är annorlunda. Jag tycker ändå att man framförallt lyckades utveckla sektioner på ett riktigt bra vis. Man förlängde innehållet från originalet, gav både berättelsen och spelsekvenser mer substans och jag ser otroligt mycket fram emot att börja nästa år med att få återse hela gänget av några av mina favoritkaraktärer.

Detta är en annons:


Loading next content