Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 2042

Mirror's Edge-påskägg upptäckt i Battlefield 2042

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad är det svenskaste vi har? Falukorv, kanelbullar med mjölk, Astrid Lindgren eller Battlefield-serien? Svaret står skrivet i stjärnorna, sistnämnda har dock upplevt något av en nedgång på senare år. Petter delade ut en femma i sin REWIND av den senaste iterationen, Battlefield 2042, men oavsett rätt tung kritik har spelet fortsatt tuffa på. Med buggfixar, uppdateringar och nya banor, nya säsonger och ett helt nytt klassystem.

Den nya säsongen, den fjärde i ordningen, släpptes för knappt en vecka sedan och introducerar bland annat den nya kartan Flashpoint, vilken inkluderar en liten överraskning. Om du tar dig till toppen av kartans stora lyftkran kan du nämligen hitta ett par välbekanta, röda skor. Du som kan din spelhistoria vet att det förstås rör sig om en referens till Faith Connors fotriktiga sneakers från spelet Mirror's Edge, Dice gamla parkour-spel från 2008, vilket fick en uppföljare i form av Mirror's Edge Catalyst 2016.

Om detta bara är ett av spelhistoriens många oskyldiga påskägg kan vi inte veta, men å andra sidan har Dice pratat om att Battlefield 2042 gick för långt från den älskade formeln, och att de tillsatt en separat studio för singelplayer till framtida Battlefield-spel. Kanske har Dice äntligen börjat fundera på att hörsamma sina fans, tona ner games-as-service-fokuset, vårda sitt arv och... väcka liv i gamla spelserier? Den som lever får se.

Battlefield 2042
Hade du velat se ett nytt Mirror's Edge? (Det hade jag!)

Relaterade texter

Battlefield 2042Score

Battlefield 2042

RECENSION. Skrivet av Kieran Harris, GR UK (Översättning: Petter Hegevall)

R E W I N D ! Efter att ha fått testa en förhandsversion som enligt vår systertidning i England var förhållandevis fri från tekniska bekymmer har Dice senaste spel släppts och det presterar rätt illa, därför har vi tiltat vårt betyg efter produkten som just nu står på butikshyllorna...Loading next content