Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
MultiVersus

Multiversus behöver Gandalf (med flera)

Warner har haft svårt att hålla locket på och mängder av kommande MultiVersus-karaktärer har på förhand läckt ut. Redaktör Mäki har korat de hetaste kommande kämparna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns redan nu en hygglig ensemble kämpar i MultiVersus, men fler är såklart på gång från alla delar av Warners ändå digra film- och spelhistoria. Dessutom verkar det vara ett antal samarbeten på gång, och det ryktas till och med om att det kan komma att dyka upp någon Marvel-karaktär, trots att de hör till värste konkurrenten Disney (även Wreck-It Ralph sägs för övrigt vara på väg, även han från Disney).

Det har dock varit svårt att hålla tätt kring MultiVersus och ett otal karaktärer har läckt ut på förhand. En del från Warner själva, andra via insiders och helt gäng via så kallad data mining. Jag har plöjt igenom alla rykten och vaskat fram de enligt min mening tio hetaste karaktärerna som faktiskt tycks vara på väg till MultiVersus, och förhoppningsvis alltså är sådana vi kommer få spela som inom en ganska snar framtid.

MultiVersus

10. Beetlejuice
Även om Pee-wee's Big Adventure från 1985 var Tim Burtons regidebut, var det med Beettlejuice fyra år senare han hittade sin egen vinkel, med mer morbida, gotiska och mörka berättelser. Michael Keaton spelade karaktären (som egentligen heter Betelgeuse), vilken blev en omedelbar kultfigur och kom påverka populärkulturen rejält sedan dess. Exakt hur Beetlejuice skulle fungera i MultiVersus vet jag inte riktigt, men att han är Support eller kanske mer troligt Mage tar jag för givet. Däremot vågar jag påstår att han skulle vara ett underbart och välkommet tillskott.

Detta är en annons:
MultiVersus

9. Godzilla
Spelets hittills tyngsta karaktär är som bekant Iron Giant, men det lär ändras om ryktet om att Godzilla hittats i källkoden faktiskt stämmer. Det skulle givetvis vara en mäktig Tank-karaktär att spela med som kan skulle kunna sprida död och förintelse i sakta mak och vara en stabil pelare att luta sig mot för en lagkamrat. Godzilla skulle vara lätt att förvandla till en både frän och underhållande karaktär, och att det kommer ett Mecha Godzilla-skin tar jag för givet. Tack, ja tack.

MultiVersus

8. Ted Lasso
Jason Sudeikis oefterhärmlige fotbollscoach har en längre tid ryktats vara på väg till MultiVersus, vilket ärligt talat känns som en perfekt kombination. Smash Bros är ju som charmigast när omöjliga karaktärer slåss, och att denna fotbollsexpert även skulle visa sig vara en habil fighter tar jag för givet, komplett med visselpipa, fotbollar och annat. Vilken klass han skulle vara har jag däremot ingen aning om, men gissar på Support eller Assassin.

Detta är en annons:
MultiVersus

7. Eleven
Ryktet säger att den nästan orimligt kraftfulla Eleven från Netflix-succén Stranger Things är på väg till MultiVersus. Här snackar vi sannolikt om en given Mage som kanske kan vara mer inriktad på riktigt kraftfulla och stora attacker snarare än den snabbhet nuvarande karaktärer i klassen (Bugs Bunny och Tom & Jerry). Jag tycker spontant det känns som att hon skulle passa väl in i utbudet och förhoppningsvis kunde hon även få med sig några andra påskägg från TV-serien.

MultiVersus

6. Scorpion
Egentligen tycker jag att de regelrätta fightingkaraktärerna i Smash Bros ofta är de tråkigaste. De har ju redan egna spel, och är utformade för handgemäng. Men Scorpion är såklart alltid en ikon och givetvis borde denna dråpare till überninja dyka upp i MultiVersus som antingen Bruiser eller Assassin för att sparka stjärt med de andra. Hans mångsidiga attacker ("Get over here!") skulle dessutom passa väldigt väl in i det närstridsinriktade och ganska hektiska MultiVersus.

MultiVersus

5. Black Adam
Hur bra den kommande filmen baserad på Black Adam blir återstår att se, men att det är en karaktär som klippt och skuren för MultiVersus råder det dock ingen tvekan om. Här snackar vi om en självklar Tank som skulle kunna vara lite mer inriktad på avståndsattacker än Superman och Wonder Woman, och som skulle kunna tillföra lite svart humor till upplägget. Förhoppningsvis kunde vi även få Dwayne Johnsons repliker från filmen, för att därmed skapa en av mina absoluta önskekaraktärer. Att han dyker upp tids nog känns givet, filmen ska ju marknadsföras och synergieffekter är viktigt - och jag hoppas att Shazam från samma universum också dyker upp tids nog.

MultiVersus

4. Poison Ivy
Dr. Pamela Lillian Isley, mer känd som Posion Ivy, är en av huvudkaraktärerna i den populära, animerade serien Harley Quinn. Och tack vare hennes förmåga att blixtsnabbt kunna manipulera växter, känns det som potential för en väldigt underhållande fighter i ett spel som MultiVersus. Det går att tänka sig både avståndsattacker med tentakler som drar in folk, tentakler som hjälper medspelare från att ramla ut, giftiga sporer och mycket annat. Eftersom Poison Ivy fungerar som Harley Quinns samvete och hjärna i TV-serien, föreslår jag att hon blir en mer offensiv Support här eller möjligen en Bruiser.

MultiVersus

3. Naruto
Det verkar som att den nudelsmaskande ninjan Naruto är på väg till MultiVersus, något jag hoppas stämmer (jag hoppas för övrigt på ännu fler från detta universum, ge mig Tsunade och Rock Lee med, tack). Detta är den mest givna Assassin man rimligen kan tänka sig, och hela hans arsenal av kunais, nudelskålar, handgester och raseriutbrott är som gjorda för ett spel av det här slaget. Just därför ser jag extremt mycket fram emot Naruto i spelet, gärna med en egen tillhörande Konoha-bana, i vad som förmodligen skulle bli en favorit för min egen del.

MultiVersus

2. Gandalf
Detta var faktiskt en av de karaktärer som tillsammans med Harry Potter först läckte ut till MultiVersus. Båda dessa trollkarlar passar såklart väl in i spelet, men där Harry främst är en underbar karaktär som inte nödvändigtvis skulle omsättas i en grym fighting-karaktär, tror jag att den långsamme och larvigt kraftfulla Gandalf däremot är perfekt. Han skulle kunna vara Bruiser, Mage eller Support och kännas lika given i vilken som helst av rollerna. Dessutom tror jag han skulle kunna bidra till att dra ner på tempot i spelet något, vilket som bekant är sinnessjukt högt, något jag inte alltid känner är ett självändamål.

MultiVersus

1. Gizmo
Faktum är att både Gizmo och Stripe från Gremlins verkar sadla om och vara redo att bli figthing-karaktärer. Om det handlar om två utföranden av samma karaktär (tänk Pyra och Mythra i Super Smash Bros Ultimate) eller helt enkelt två olika kämpar är oklart, men vad som inte är det minsta oklart är att jag tycker det verkar vara en alldeles strålande idé. Det underbara charmtrollet Gizmo har lyst med sin frånvaro alldeles för länge och att en elak Stripe skulle passa perfekt råder det väl ingen tvekan om. Allra mest hoppas jag nog på att Gizmo kan förvandlas till Stripe, vilket i så fall skulle öppna för flera nya strategier samt möjligen även ett klassbyte mitt i striderna. För visst är väl Gizmo en given Support eller Mage, medan Stripe är självklart Assassin eller Bruiser? Får jag sedan en passande bana komplett med Gremlins-soundtracket så är lyckan gjord.

Relaterade texter

MultiVersus - betaScore

MultiVersus - beta

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Shaggy, Superman, Arya Stark och Lebron James har alla slängts in i ett och samma fightingspel och vi har satt betyg...Loading next content