Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
MultiVersus

MultiVersus tio bästa karaktärer korade

Vem ska du egentligen lira som i MultiVersus? Redaktör Mäki har vaskat fram sina tio favoriter och berättar vem som lär ge dig flest segrar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Innan jag börjar med att presentera min egen topplista över de bästa karaktärerna i MultiVerse, tänkte jag underminera min egen åsikt. För så kallade tier-listor råder det ingen brist på, och 99% av dem är skrivna av folk som i bästa fall är intresserade av fightingspel, men saknar kompetens och kapacitet att på djupet avgöra vilka karaktärer som är bäst baserat på annat än ytligt tycke och smak.

Så därför väljer jag nu att presentera min egen urvalsmetod. Jag gör mig nämligen inga illusioner av att ha plöjt ner 1000 timmar och är kapabel att faktiskt kunna avgöra de små nyanserna som verkligen betyder något på riktigt hög nivå. Däremot älskar jag fighting och har väl mer eller mindre spelat genren non-stop ända sedan Street Fighter II släpptes tidigt 90-tal (och även i viss mån innan dess). Däremot har jag aldrig tävlat i någon form, även om jag har förmånen att kunna kalla mig vän med några av de största svenska fighting-spelarna vi haft, och därmed har fåt spela med och mot dem.

Så, min lista duger med andra ord knappast för den som avser spela MultiVersus som esport. Men för dig som ändå vill plöja några timmar i det, gillar fighting och vill hitta karaktärerna det är värt att fördjupa sig i, tror jag denna lista kan vara god starthjälp. Lycka till, klappa mycket käft och missa inte vår recension!

MultiVersus
Detta är en annons:

10. Wonder Woman
Om du som mig började spela MultiVersus med ett något konservativt sinne, är chansen stor att du fastnade för Wonder Woman. Hon är kanske det närmaste vi har en "riktig" figthingkaraktär och är passande nog tank. Hon delar alltså ut rejält med stryk och står stadigt, dessutom är hon väldigt lätt att få grepp om med tydliga attacker som känns intuitiva och självklara. Efter att ha spelat med henne, börjar jag dock känna att Wonder Woman kanske skulle behöva biffas något, för hennes väldigt basala uppsättning attacker (som jag från början uppskattade så mycket) blir även något av en belastning då jag tycker hon känns förutsägbar. Från början hade jag faktiskt Garnet på denna plats, men ändrade mig i sista stund, men jag är fortfarande inte helt säker på att jag valde rätt, men med rätt partner kan Wonder Woman vara ett säkert kort.

MultiVersus

9. Tom & Jerry
Ice Climbers var förmodligen den första riktigt populära och välgjorda duokaraktären i ett fightingspel, alltså två karaktärer som slåss som en. Det här är förvillande för både den som spelar och den som möter duokaraktären eftersom det ofta är lite mer otydligt vad som är en hög och låg attack, och ibland svårt att se vad som händer överhuvudtaget. Det här gäller även Tom & Jerry i allra högsta grad, och sedan du lärt dig behärska duon kommer du tveklöst få några gratisvinster. Eftersom MultiVersus kan bli lite grötigt ibland, är det även betryggande att detta förmodligen är spelets bästa avståndskaraktär, och får du bara fason på hur du ska använda Jerry på bästa sätt, har du en lovande vinstmaskin.

MultiVersus
Detta är en annons:

8. Arya Stark
Det var nog fler än jag som verkligen älskade Aryas framfart i Game of Thrones med en bodycount som spöade allt och alla. Att hon skulle vara med i MultiVersus kändes rätt givet, men det känns inte riktigt som att hon fått den kärlek hon förtjänar, eller möjligen som att hon fått för mycket kärlek. Det här är nämligen en överdrivet invecklad karaktär vars passiva förmåga kan ge flera olika egenskaper. Kombinerat med hennes svåranvända Face-Stealer, står det klart att det här är en figur att växa in i, även om jag tvivlar på att det kommer vara värt belöningen i slutändan jämfört med att fördjupa sig i exempelvis Finn the Human istället. Så varför är hon alls med då? Jo, för även glada amatörer kan ha kul med hennes vanliga uppsättning attacker och furiösa hastighet. Arya Stark är tuff att möta och tvingar folk att hela tiden vara på helspänn, men blir för mig aldrig riktigt den där toppliraren jag hade hoppats på.

MultiVersus

7. Taz
Det här är en karaktär ni som spelat en längre tid säkert lärt er hata, med passion. Taz fick faktiskt nerfas (försämras) en hel del och hans attack Taz-Nado fick många att hota utvecklarna med att helt sluta spela. Taz-Nado finns kvar, men är idag mer hanterbar, och karaktären är verkligen exakt det yrväder han är i serierna. För den som gärna vill ta saker och ting mer taktiskt är det en mardröm att ställas inför Taz som blixtsnabbt förflyttar sig tätt inpå och sätter igång med sina attacker som gärna avslutas med en Stun eller att man slungas ut långt utanför avsatserna.

MultiVersus

6. Finn the Human
Det tog mig faktiskt lång tid att lära mig uppskatta Finn som jag såg som ren utfyllnad. Det var när jag började få kläm på hans guldslantar jag fattade galoppen. Genom att dänga till motståndarna, ramlar det ut guldmynt som både Finn + partner kan ta. Dessa kan sedan användas för att stärka honom, vilket gör att Finn blir allt bättre ju längre matchen fortgår. Det ger en intressant synergi där mitt spelande automatiskt behöver förändras hela tiden för att dra nytta av de fördelar jag skaffar mig. Det gör det lika automatiskt jobbigare för motståndaren som ju måste förhålla sig till mina nya tricks. Finn är absolut ingen bra nybörjarkaraktär, men för den som ger honom chansen finns mycket att upptäcka och jag förutspår att den här liraren kommer vara en favorit bland proffsen under lång tid.

MultiVersus

5. Batman
Liksom Wonder Woman är Batman en av de mer traditionella karaktärerna, och lider av ganska precis samma brister. Bruce Waynes alter ego känns som om någon skulle ha tagit en karaktär från Mortal Kombat och anpassade denna för MultiVersus, vilket betyder tricks som änterhake och möjligheten att bli osynlig. Men medan han är rustik och har möjlighet att dela ut bra med stryk, så är det sällan jag får möjlighet att skicka motståndarna galant utanför banan då han är något förutsägbar. Se till att verkligen lära dig behärska hans Bat-Grapple så lär du dock få möjlighet att förvilla dina motståndare och göra livet surt för dem, och väljer du en partner med bra launchers, kan det bli riktigt farligt.

MultiVersus

4. LeBron James
LeBron är den jag hunnit lira minst av alla på listan, men tydligen är killen lika bra på att slåss som att spela basket. Och spela basket är givetvis något han gör även när han slåss. Utöver stenhårda och stabila attacker, kan James passa bollen till sin medspelare för fina buffar. Han har dessutom en otroligt bra dunk där han med sin boll orsakar en explosion som kastar upp övriga spelare i luften, på bekostnad av sin egen boll som dock lätt kan fås tillbaka genom fortsätta slåss. Trots att ajg har mindre speltid med LeBron James än de andra är jag inte oroad över att placera honom så högt som nummer fyra på listan, tvärtom är jag mer oroad över att han kan tänkas vara för lågt rankad och jag skulle inte bli förvånad om han nerfas något framöver.

MultiVersus

3. Shaggy
En karaktär jag både hatar att spela med och mot är Shaggy. Jag har aldrig varit något fan av Scooby-Doo och jag tycker Shaggy är oproportionerligt kraftfull. Han har riktigt elaka launchers som gör motståndaren till en dödens lammunge i luften och har lätt att skicka iväg folk på en lufttur som är svår att återhämta sig ifrån. Till råga på allt har han hoppsparkar som är utmärkta att missbruka mot nybörjare och/eller stressade motståndare som sannolikt kommer ragequitta av vrede. Det går dock inte att förneka att Shaggy erbjuder en hel del speldjup också, och om du som mig hatar att möta honom, så se till att bulla upp med karaktärer som har bra projektiler. Dessa tycker den sandwichälskande Shaggy nämligen inte om.

MultiVersus

2. Harley Quinn
Att DC och Warner älskar sin vuxna version av Pippi Långstrump råder det ingen tvekan om och därför utgick jag från att hon skulle vara med i MultiVersus och även vara en av de bättre. Och jodå, Harley Quinn är brutal. Hon är en Assassin-typ och därmed ilsnabb och stark, men har stryktåligheten som akilleshäl. Lyckligtvis påverkar inte sista överdrivet mycket för Quinn tar sig lätt inpå sin motståndare och delar ut ohemult mycket stryk och drar sig snabbt undan. Hon har även en bomb som kan fästas på motståndaren för att därefter utlösas vid behov, något som tvingar den arme kraken att spela på ett visst sätt eftersom man gärna inte vill bli sprängd i fel tillfällen. Kort sagt, gillar du Harley Quinn har du något att se fram emot i spelets näst bästa karaktär.

MultiVersus

1. Superman
I princip hela mitt liv (efter kanske åtta års ålder) har jag avskytt Stålis. En superhjälte som har i princip allt men bär kalsongerna utanpå dräkten, maskerar sig med ett par glasögon och är allergisk mot sten. Det säger något om hur välgjord Clark Kents alter ego är när han trots det charmat mig totalt. Han är solid som en klippa nästan hur mycket stryk han än får, och är själv föredömligt graciös trots sin Tank-klass. Hans största fördel är dock att han kan flyga. Det används i moves som gör det enklare att ta sig tillbaka in på banan än för någon annan, och han kan dessutom göra livet väldigt surt för motståndarna genom att flyga på dem i luften. En riktig superstar och en glasklar favorit i MultiVersus.

Relaterade texter

MultiVersus - betaScore

MultiVersus - beta

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Shaggy, Superman, Arya Stark och Lebron James har alla slängts in i ett och samma fightingspel och vi har satt betyg...Loading next content