Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XIV

Naoki Yoshida vill ha en crossover mellan Final Fantasy XIV och Diablo IV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Final Fantasy-fans bjöds på massor av information och nyheter under den gångna helgen tack vare den Fan Festival som hölls i London. Som en del av evenemanget fick vi veta mer om Xbox-versionen av Final Fantasy XIV, ett Final Fantasy XI-samarbete samt ytterligare nya funktioner som läggs till i och med Dawntrail-expansionen.

När det gäller framtiden talade game director och producenten Naoki Yoshida om vad han verkligen skulle vilja tillföra spelet, och detta kommer i form av en crossover som utan tvekan skulle glädja Blizzard-fansen. Yoshida vill nämligen flytta Diablo-världen till Final Fantasy XIV. Såhär sade han, AI-översatt:

"Jag har nämnt det här tidigare, men jag är ett stort Blizzard-fan. Så jag menar, om vi bara kunde få det att fungera så skulle jag bli så glad över någon form av samarbete med Diablo. Diablo har en ganska, jag skulle säga, hardcore-design när det gäller världen.

Du vet, du ser spikar här och där. När det gäller åldersmärkningarna kan det vara lite svårt. Och å andra sidan vill vi naturligtvis inte göra fans av serien besvikna. Så ja, det är en knepig fråga.

Men om vi satsar på en mjukare version av Diablo i 14... så kanske det inte är vad folk vill ha ändå."

Final Fantasy XIV har fått många olika crossovers genom åren, med Fall Guys och Final Fantasy XVI som två kommande. Skulle du vilja se Blizzards Diablo-serie i ett samarbete med Square Enix rollspel?

Final Fantasy XIV

Tack PC Gamer.

Relaterade texter

0
Final Fantasy XIV släpps som brädspel

Final Fantasy XIV släpps som brädspel

NYHET. Skrivet av Marcus Persson

Trenden att omvandla TV-spel från digitalt till analogt fortsätter och näst i ledet blir Square Enix med Final Fantasy XIV som nu går att förboka från tillverkaren och...Loading next content