Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Oneplus Nord Buds 2

Oneplus har uppdaterat budgetsnäckorna Nord Buds med aktiv brusreducering och bättre tunade element och Petter gillar dem, skarpt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Oneplus lurar är precis som Googles eller varför inte Huaweis bättre än vad de borde vara. För om vi ska vara ärliga borde inte dessa mobilgiganter på så kort tid kunna tillverka lurar till så pass överkomliga priser som de gör som utan tvekan tävlar med hörlursgiganter såsom JBL, Yamaha, Sennheiser samt B&W. Det finns ingen riktig logik i det. Men så är det. Oneplus Buds, Pro Buds samt Nord Buds har alla imponerat på mig och när det nu är dags för den andra omgången av de sistnämnda har förväntningarna varit höga.

Men... Hur mycket kan man egentligen förvänta oss av en trådlös in ear-snäcka med aktiv brusreducering som säljs för 799 kronor? Helsvenska Supra: Sound by Sweden styrde med deras alldeles fenomenalt bra och rasande prisvärda Nero-TX om referensmallen för mig, helt. En lur för 800 kronor som helt plötsligt klev in och spelade sönder konkurrerande modeller för mer än dubbla priset? Att Oneplus Nord Buds dessutom var riktigt bra har ju gjort att det faktiskt går att förvänta sig storverk från en in ear-lur som kostar som en jumper.

Oneplus Nord Buds 2
Vita eller svarta. Vilka väljer du?

Oneplus Nord Buds 2 ser exakt ut som föregångaren med skillnaden att de blivit en smula kantigare och etuiet har krympt en smula. Det krävs dock att man håller båda modellerna i samma hand och verkligen granskar för att se någon egentlig skillnad. I övrigt är den största skillnaden att det tillkommit aktiv brusreducering, här. Något som alltså inte fanns i den första utgåvan. Nord Buds 2 är fuktskyddade (IP55) också och batteritiden ligger på fem timmar per laddning och 27 timmar i det medföljande etuiet. Bra men inte jättebra, och där hamnar även brusreduceringen. Jag förväntar mig såklart inte att lurar för 799 kronor ska kunna stänga ute brus, sus och miljöljud lika effektivt som de Google Pixel Buds 2 som jag dagligen använder mig av just nu (de kostar tre gånger så mycket) utan kanske någonstans hälften av prestandan jämfört med dyrare modeller och det är där de hamnar, ungefär. Godkänt men inte mer.

Detta är en annons:

Ljudkvaliteten är desto bättre och precis som i föregångaren (Recensionen) handlar det om fin balans, trevlig diskant med god kontroll som aldrig blir sådär vass eller måste EQ:as ned till nivåer där man tappar i separationen mellan olika instrument. Mellanregistret lider fortfarande av en liten, liten hängmatteeffekt medan basen är djup, varm och känns lagom boostad via smart DSP. Oneplus har med hjälp av high end-hifi-folket på Dynaudio verkligen hittat rätt i sin tuning av deras element och jag tycker nog att dessa lurar passar lika bra till pop och klassisk musik som de gör när jag poppar Winger (1988) på gymmet, på maxvolym.

Oneplus Nord Buds 2
Samtalskvaliteten är riktigt bra precis som musikkvaliteten och designen.

Nord Buds kostade 599 kronor och varför det priset det enskilt bästa som gick att köpa. Uppföljaren har alltså blivit 200 kronor dyrare eftersom man adderat aktiv brusreducering och ännu en gång lyckas Oneplus med konststycket att släppa lurar som gör saker som ingen annan lur inom samma segment gör. Nord Buds 2 är inte perfekta men för 799 kronor är de ett givet köp och alldeles strålande, rakt igenom.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Läcker design, bra byggkvalitet, känns aldrig "billiga", superb musikkvalitet, bra samtalskvalitet
-
Medioker brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content