Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Mario Kart 9

Önskelista för Mario Kart 9

I denna artikel berättar Olof om sin önskelista inför det ännu outannonserade - men antagligen långt gångna - Mario Kart 9...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När jag tidigt skaffade Nintendo Switch var det faktiskt inte, hör och häpna, Zelda Breath of the Wild som stod högst upp på listan över mina mest efterlängtade spel. Det var istället Mario Kart 8 Deluxe som jag såg mest fram emot, och som jag sedan spelade sönder och samman i flera månader, och givetvis återkommit till många gånger sen dess. Det är ett på många sätt underbart spel som balanserade otroligt bra mellan att passa både inbitna fans och mindre initierade spelare.

HQ

Mario Kart 8 Deluxe var dock ett till stor del likadant spel som redan funnits ute ett par år till Wii U, som Nintendo valde att bygga ut och förbättra till konsolpremiären av Switch. Att Mario Kart 9 varit under utveckling en ansenlig tid är det därför ingen som betvivlar, och det ryktas rentav att det kan komma att bli en av Nintendos stora överraskningar till vintern 2020.

Mario Kart 9

Här följer min önskelista inför vad jag anser är potentiella förbättringar och en rimlig riktning för serien att ta efter den bejublade åttan:

Olika fordonstyper - Jag vet mycket väl att det för många anses likvärdigt med att svära i kyrkan, men jag kan inte undgå att tycka att det är dags för Mario Kart-serien att vidga sina vyer förbi just kart-delen. Efter att ha inkluderat motorcyklar och glidflygsmoment i de senaste spelen, och med brist på en Diddy Kong Racing-uppföljare i horisonten, vill jag mena att Mario Kart hade tjänat på att våga förflytta racingen delvis upp i luften. Jag tror att Nintendo hade kunnat göra ytterligare kreativa underverk med vertikaliteten. Låt oss välja fordonstyp själva i samma typ av system som just Diddy Kong Racing gjorde så bra en gång i tiden. Flygplanen är långsamma men kan ta sig fram överallt, hoovercrafts är lite snabbare men inte lika mobila, och bilarna är snabbast men måste hålla sig till vägen.

Detta är en annons:
Mario Kart 9
Kan vertikaliteten bli... vertikalare?

Singleplayerläge - Ett till område jag är lika säker på att Nintendo hade kunnat prestera galant på. Ge oss ett kampanjläge med Mario i huvudrollen och en gullig story där vi får utforska klassiska Nintendobanor utifrån en gigantisk hubvärld, späckad av gömda hemligheter och utmaningar. Eftersom Nintendo visat sig vara mästare på fanservice (se på Smash Bros Ultimate) och har ett outtömligt galleri av karaktärer och miljöer att hämta ur, har det potential att bli helt fantastiskt.

Bosstrider - Och vet du vad, ovanpå det kan du addera mäktiga bosstrider där vi tävlar mot en tjugo meter hög Bowser.

Mario Kart 9
Diddy Kong Racing - en förebild för racing i singleplayer
Detta är en annons:

Banor från fler Nintendoserier - Redan i Mario Kart 8 bjöds vi att åka runt bland annat Hyrule Castle och i Animal Crossings lantidyller, och det gav stor mersmak. Tänk att få åka runt i klassiska Pokémonmiljöer och akta sig för Diglets i vägrenen, längs med Yoshi's Crafted Worlds/Paper Marios lövtunt charmiga kulisser, eller i Kirbys virkade landskap från Epic Yarn. Dessa mer udda designstilar hade garanterat gett Mario Kart 9s banor en särpräglad variation.

Fler spellägen - Mario Kart har trots sin partystämpel alltid kretsat runt enbart två saker, den ena mer än den andre. Givetvis är regelrätt racing seriens huvudfokus, men ballongskjutande är de allra flesta också bekanta med. Till nian hade jag gärna sett en tillökning av liknande, uppfinningsrika partylägen. Varför inte något Monkey Ball-liknande där man ska balansera medan man tar sig fram på specialdesignade banor, och så vidare? Det hade definitivt räckt med mindre utmaningar samt high score-mätare, och jag hade varit fast direkt.

Mario Kart 9
Excite Bike-spelläge i Mario Kart 9? Varför inte!

Rankingsystemet - På tal om high score är verkligen rankingen trist i Mario Kart 8s onlineläge. Det går ut på att man börjar med 1000 poäng, och klättrar uppåt. I början är en vinst värd mer poäng, och en förlust mindre, varav förhållandet sedan skiftar. Jag skulle väl kunna drista mig till att säga att det fungerar, men det är också oändligt magert och basalt. Nintendo hade mer än gärna fått snegla mot Mario Tennis Aces detaljerade rankinglistor och det säsongsbaserade tänket som allt fler spel numera anammar (och som jag älskar). Ofta motverkar det att listorna går i stå, och även duktiga spelare som varit sena till kalaset har en chans att ta sig in.

Nätkoden - Det kan verkligen inte ha undgått någon vilken urusel nätkod snart sagt alla Nintendospel lider av online. Om det inte laggar så bryts uppkopplingen, och om inte uppkopplingen bryts så teleporterar motståndare rakt igenom dig på upploppet. Jag utmanar dig som läsare att nämna ett Nintendospel som inte drabbats av detta, och jag hoppas innerligt att det fixas till Mario Kart 9, för det är online jag garanterat kommer spendera merparten av min tid.

Mario Kart 9

Fler inställningsmöjligheter - Ett motargument till ökade inställningsmöjligheter kan vara att man delar upp spelarbasen, att det blir svårt att hitta motspelare som vill köra, låt säga, bara med gröna sköldpaddsskal, och att alla race blir på skilda premisser. Det tror jag är hyfsat lätt att komma förbi, och man ska inte heller glömma att Mario Kart 9 garanterat kommer sälja minst tiotals miljoner exemplar. Det öppnar upp för enorma möjligheter att till exempel hitta någon som vill tävla, precis som jag, utan föremål överhuvudtaget. Hade det inte varit skönt att äntligen få välja bort situationer där snigelsnabba danskar - som du självklart varvat flera gånger - ändå fortsätter terrorisera dig med bomber?

Mario Kart 9

Tydligare och bättre stöd för turneringar - Med förra online-punkterna i åtanke hade det varit guld om Nintendo tagit sig tid att skapa ordentliga turneringslägen inför nian. Tänk, även här, på hur Mario Tennis Aces utslagsturneringar fungerar. Man delas upp i grupper och kvalar in i nästa division, för att slutligen mötas i kvart-, semi- och slutligen grand final. Det hade adderat en nerv jag saknar hos Mario Kart 8 Deluxe idag, och tillsammans med ett rankingsystem av rang hade det kunnat motivera spelare som vill ha ett incitament att spela mer målmedvetet.

Vad hoppas du på inför Mario Kart 9s avtäckning

Relaterade texterLoading next content