Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2

Rockstars älskade western-epos är så proppsmockat med sanslösa detaljer att det stundtals nästan blir bisarrt. I denna artikel har Petter valt att belysa ett antal av dem...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det råder enligt oss här på Gamereactor naturligtvis ingen som helst tvekan om att Rockstars älskade uppföljare inte bara är ett strålande äventyr, utan även ett av de mest ambitiösa och detaljerade spelen genom alla tider. Faktum är att detaljnivån ofta är direkt absurd. Pervers. Bisarr. Och i denna artikel tänkte jag lista ett antal av dessa detaljer som jag lagt märke till under min nyligen avslutade genomspelning.

Tid, pengar och mer tid (och pengar)
Red Dead Redemption 2 var under utveckling i över åtta år och tre stycken olika studios arbetade samtidigt på spelet som innehåller 780 stycken röstskådespelare, 300 000 olika animationer och detta tack vare att Rockstar hade mer än 1100 utvecklare som arbetade på projektet. Prislappen? Över en miljard kronor.

Djuren jagar varandra i ett riktigt ekosystem
Krokodiler äter hjortar, ormar och hökar/örnar äter möss och Arthur äter dem alla. Om han får tag på dem vill säga. Jag såg häromkvällen hur en Grizzlybjörn med björnungar försvarade sig mot tre stycken vargar.

Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2
Red Dead 2 är lika mycket hyperdetaljerat rollspel som det är ett actionspel, men Rockstar valde att inte marknadsföra rollspelselementen särskilt mycket inför releasen.
Detta är en annons:

Rätt mängd kulor i revolver-cylindern
Arthurs revolver innehåller ju såklart kulor och om man slänger runt kameran och kikar in i själva cylindern när han skjuter, kan man se hur de sex kulorna åker in i pipan en efter en och försvinner ur cylindern i sig.

Den enarmade mannen
En bit in i spelet stöter Arthur på en man som trillat av sin häst och skadat sig ganska ordentligt. Om man hjälper honom genom att skjutsa mannen till närmaste läkare (i mitt fall till doktorn i Saint Denis) räddar Arthur hans liv eftersom den krossade armen måste amputeras. Om Arthur sen vandrar genom stadens gator tre dagar senare går det att se hur den enarmade, nyligen amputerade, mannen hänger och dinglar i en snara. Han hängdes efter att ha kallblodigt mördat en prostituerad som skrattade åt hans handikapp.

Riktig stjärnbild
Himlen i spelet innehåller en riktig, verklig, perfekt återskapad stjärnhimmel. Att lokalisera Karlavagnen och Cassiopeia, eller varför inte Polstjärnan, är därmed ingen större bedrift.

Arthur byter avtryckarfinger
När man nyttjar den avsågade, dubbelpipiga hagelbrakaren i spelet, går det att se hur Arthur flyttar sitt finger från den främre till den bakre avtryckaren när man blåser av båda skotten från båda piporna, efter varandra.

Detta är en annons:

Oxiderad koppar
Koppar, metallen alltså, oxiderar i Red Dead 2 och ju längre tid som går, ju grönare i färgtonen blir den. Framförallt märks det på vissa pistoler med kopparpipor som skimrar grönt på ovansidan efter 20-30 timmars speltid.

Kroppar ruttnar
I så gott som alla andra spel försvinner döda kroppar efter ett tag. Blir osynliga. Poff! Inte i Red Dead Redemption 2 dock eftersom Rockstar satte en dedikerad programmerare och en dedikerad grafiker enbart på att bygga ett system för hur det ser ut när en människo- eller djurkropp ruttnar.

Ingångshål och utgångshål
När man flår ett djur som man fällt, är det relativt enkelt att se var kulan gick in och var den gick ut (så till vida den inte träffade ben, förstås, och stannade i kroppen). Utgångshålet är alltid större än ingångshålet, precis som i verkligheten.

Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2
Det finns så mycket detaljer och så många särskilda system för olika beståndsdelar av spelvärlden i Rockstars tvåa att man som spelare till slut nästan blir övergödd på dem.

Smuts under naglarna
Förutom att Rockstar skrivit särskilda fysiksystem för lera, blod, snö och väta och det faktum att Arthur måste bada sig själv och tvätta av sin häst om han inte vill dra åt sig för mycket uppmärksamhet inne i städerna, får han smuts under naglarna beroende på hur hans hygienrutiner ser ut.

Träffad i skallen - av blixten
Även om det är hysteriskt svårt och väldigt ovanligt går det alldeles utmärkt att i Red Dead Redemption 2 bli träffad i skallen av blixten, vilket givetvis leder till att Arthur dör, direkt.

Arthur räknar i tysthet
När Arthur laddar om sin revolver under en eldstrid, kan man lägga märke till hur han tyst räknar kulorna.

Byggnationer pågår, hela tiden
Järnvägen är under konstruktion i spelet och under alla de timmar som det tar att spela igenom äventyret går det såklart att lägga märke till de framsteg som gjorts. Järnvägsspår färdigställs och hus slutförs både här och där.

Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2
Ett av tidernas mest välgjorda och ambitiösa spelproduktioner? Absolut. Utan tvekan.

Olja i vattnet. Drick inte vattnet
Vattendrag som ligger nära industriella områden skimrar i regnbågens färger när solen ligger på, detta eftersom det letat sig ned olja i vattnet.

Arthurs ärrade anlete
Om man tampas mot exempelvis ett vilddjur kan Arthurs ansiktsärr dröja sig kvar i flera dagar innan de läker och försvinner. Detsamma gäller köldskadad hud och solskadad hud.

Hästen dreglar
Om Arthur pressar sin häst hårt, galopperar under långa perioder utan vattenpauser, kan man se hur hästens vita, torra saliv letat sig ned på dess bröst och där torkad i värmen.

Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2
Otroliga detaljer i Red Dead Redemption 2


Loading next content