Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Gran Turismo 7

Racing Dreams: Kommande spel

I en ny artikelserie kommer chefredaktör Hegevall att babbla loss om allt från kommande racingtitlar till simracingtips och topplistor över gamla klassiker...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gran Turismo 7

Gran Turismo 7
4:a mars är Polyphony tillbaka med nästa numrerade spel i Gran Turismo-serien och även om vi här på Gamereactor helt klart föredrar GT Sport framför exempelvis Gran Turismo 6, ser vi naturligtvis fram emot att sätta tänderna i PS5-spelet som snart är helfärdigt. Det blir 30+ banor i olika dragningar och 420 stycken bilar som både lånats från Gran Turismo 6, Gran Turismo Sport men även byggts från grunden för att dra nytta av kraften i Playstation 5. Fysiken ser ut att bli av det lite enklare slaget än den i Gran Turismo Sport med spelseriens tidigare så ikoniskt understyrda bilar som hasar sig runt med skrikande däck genom varenda liten kurva och rent grafiskt har vi ännu inte sett något från det här spelet som imponerar, direkt. Det som däremot gör oss klart mer sugna än det visuella som visats upp är fokuset på styling och trim, som verkar vara ordentligt utvecklat den här gången.

Gran Turismo 7

F1 2022
Trots en något skakig start för Codemasters officiellt licensierade Formel 1-följetong där för dryga tio år sedan har de verkligen hittat rätt på slutet och fjolårsspelet F1 2021 var inget annat än strålande. Fansen har dock bett om mer realism och det verkar Codemasters satsa på inför höstens release. De nya 2022-bilarna (som är mindre, svagare rent motormässigt och med annan typ av aerodynamik som ska tillåta tätare racing med mer omkörningar) kommer såklart att finnas med och vi ser fram emot det som Codemasters har att erbjuda, här.

Detta är en annons:
Gran Turismo 7

Assetto Corsa 2
När den lilla italienska studion Kunos meddelade under 2020 att de arbetade parallellt med att underhålla och förbättra Assetto Corsa Competizione samt utveckla Assetto Corsa 2, sade de att spelet skulle vara färdigt som tidigast 2023 (sommaren) men det finns nu envisa rykten som pekar på att vi kanske får ett nytt Assetto redan till hösten. Kunos har tydligen arbetat fram en modern version av sin egen grafikteknologi, som användes i deras första spel. Man har fortsatt bygga på den solida, omtyckta grund som det spelet vilar på, med moddsupport och en stor variation av bilar och klasser. De har även dragit stor lärdom av det arbete med däckfysik som de gjort tillsammans med officiella GT3-cirkusen i Assetto Corsa Competizione som naturligtvis gjort bilarna ännu mer realistiska sett till uppförande i den kommande tvåan.

Gran Turismo 7

Dirt Rally 3.0 WRC
Trots en avsaknad av sträckor i Dirt Rally 2.0 (varje land i innehåller enbart två långa vägpartier som sedan delats upp och vänts bak-o-fram för att få det att se ut som om varje land/rally innehåller 8-10 olika sträckor) och bristen på licensierade, moderna WRC-kärror står sig Codemasters tvåa som den enskilt bästa rallysimulatorn som någonsin släppts. Detta inkluderar naturligtvis Dirt Rally, Rallymasters samt Richard Burns Rally och det är därför som vi såklart längtar något kopiöst efter den kommande trean. Det ryktas om att teamet växt något enormt inför trean som blir Codemasters första licensierade, officiella WRC-spel någonsin. Närmare 40 personer har under de senaste 16 månaderna enbart pysslat med att återskapa verkliga sträckor från 2022 års WRC-säsong och spelet kommer att innehålla mer än 50 (!) riktiga sträckor, modellerade och återskapade med en detaljrikedom och precision som ingen tidigare skådat i ett rallyspel av den här typen. Det ryktas också om att Codemasters arbetat om asfaltsfysiken, bättrat på gruskänslan och jobbat ännu mer med ljudbilden, som redan är helt fantastiskt i Dirt Rally 2.0. Vi kommer inte få se något från det här spelet förrän Milestone släppt sitt WRC 11 och därmed gjort slut på sin WRC-licens-deal, men räkna med premiär för Dirt Rally 3 någon gång våren 2023.

Detta är en annons:
Gran Turismo 7

WRC 11
Jag vill egentligen inte vara någon slags KT Games-grinch här eftersom jag anser att studion i sig bättrat sig i stadig takt genom åren och släppt en del klart köpvärda, underhållande rallyspel. Men WRC 10 var så ofärdigt, fult rent visuellt och dåligt sett till allmänt stöd för Fanatecs prylar samt den hysteriskt klena force feedback som hade inkluderats att jag inte längre har något tålamod för KT Games WRC-följetong. Jag har gett upp. Och jag har redan gett upp på WRC 11 också trots att jag inte har någon som helst aning om vad vi kommer att bli erbjudna. Med tanke på att teamet som gör dessa årligt återkommande licensspel naturligtvis inte kan göra om något från grunden får vi lov att förmoda att det blir en slags expansion av WRC 10 det kommer att handla om, och det är verkligen allt annat än hett.

Gran Turismo 7

Need for Speed 2022
Efter en rad rätt bleka Need for Speed-spel blev Göteborgs-baserade Ghost Games av med licensen till en av EA:s äldsta spelserier och fungerar idag som hjälpstudio till Dice Battlefield-team medan brittiska Burnout-utvecklarna Criterion tagit tillbaka Need for Speed, för att under hösten dunka ut ett nytt spel. Många fans har skrikit sig hesa i över ett årtionde om att de verkligen vill ha Underground 3 men med tanke på hur lite EA verkar lyssna på spelarna, i stort, har jag svårt att se att det spelet någonsin skulle bli verklighet. Jag tippar istället på att Criterion sneglat både en och 7000 gånger på Forza Horizon och att de kommer att erbjuda en öppen spelvärld baserad på en verklig plats där vi kommer att kunna ränna runt (online) och bli jagad av poliser. Förmodligen får vi veta mer i sommar, eller under E3.

Gran Turismo 7

Test Drive Unlimited: Solar Crown
Kylotonn Games, KT Games, som utvecklar bland annat WRC-serien har under de senaste åren pysslat med ett helt nytt spel i Test Drive-serien vilket verkligen inte var igår. Senast vi fick smaka på den fria, öppna och ibland poänglösa racingen i Test Drive var för 11 år sedan med Test Drive: Unlimited 2 som floppade ordentligt. Senare under året är den anrika spelserien alltså tillbaka. Solar Crown kommer att innehålla en 1:1-återskapning av hela Hong Kong Island och det utlovas mängder och åter mängder med detaljer samt fysikmotorn från WRC 8.

Gran Turismo 7

Dakar Desert Rally
Snowrunner-studion Saber Interactive gör sig sakta men säkert redo för att dunka ut simulatorn Dakar Desert Rally till hösten som ser ut att bli direkt hutlöst ambitiöst. Dakar 18-teamet ingår nu i Saber och tillsammans med folket bakom Snowrunner har de byggt en fysikmotor som sägs kunna återskapa realistisk körkänsla på sand och sten samt ett fordonsutbud som innefattar både jeepar, buggys, motorcyklar och lastbilar. Vi vet inget mer än så, men ser väldigt mycket fram emot att klämma och känna på någon slags förhandsversion senare under året.

Gran Turismo 7

Mario Kart 9
Det har gått snart åtta (!) år sedan Mario Kart 8 först släpptes och det faktum att vi fortfarande inte sett röken av uppföljaren känns en smula bisarrt, ärligt talat. Men ja, rykten gällande utvecklingen av Mario Kart 9 sipprade ut på nätet under förra veckan och tydligen är det snart färdigställt och ska släppas till sommaren nu i år och innehålla en "twist" rent spelmässigt. Vi här på Gamereactor gissar att det kommer att handla om att kartarna som Mario & Co rattar kan förvandlas till flygplan på väl utvalda delar av banorna, lite som i Sonic Team Racing.

Gran Turismo 7

Kartkraft
Äntligen är det dags för early access-succén Kartkraft att färdigställas under året, något som vi här på Gamereactor ser väldigt mycket fram emot. För det Kartkraft redan lyckas väldigt väl med är den där greppvänligt ultrakvicka, råa, avskalat rena racingkänslan som man får i en tävlings-kart.

Gran Turismo 7

Grid Legends
Grid (2019) var precis som Dirt 5 ett mycket blekt arkadracingspel som inte roade mer än en normaldryg omgång av fotsvamp och kommande Grid Legends ser inte särskilt mycket roligare ut. Codemasters snortrånga, påhittade stadsbanor är något av det tråkigaste som racinggenren huserar och hela grejen med lastbilar versus gatbilar ser aptrist ut. Det som kan rädda detta är isåfall möjligen storyläget som ser ganska intressant ut.

Gran Turismo 7

Forza Motorsport 8
Sexan och sjuan i denna långvariga spelserie var inget vidare. Forza Motorsport 7 var ärligt talat, såhär i efterhand, riktigt dåligt och det krävs att Turn 10 tar i från tårna nu inför den kommande åttan om de ska kunna hålla Forza Motorsport vid liv. Borta verkar mikrotransaktionsfjasket vara samt de där hemska spelarkorten och fokus verkar återigen ligga på en realistisk, fysisk däckmodell med data från bland andra Pirelli samt på racing. Riktig, ren, realistisk simracing. Turn 10 siktar på att tävla med spel som Assetto Corsa Competizione, Iracing och Automobilista 2 enligt egen utsago snarare än med Gran Turismo 7, och det tycker vi på Gamereactor låter alldeles ypperligt. Vi gissar på att vi får veta mer till våren/sommaren och att Forza Motorsport 8 släpps i oktober eller i november.

Relaterade texter

Gran Turismo 7Score

Gran Turismo 7

RECENSION. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

R E W I N D ! Polphony Digitals ambitiösa bilsamlarsimulator har försämrats sedan vi fick testa det Inför premiären) och vi har därmed sänkt vårt totalbetyg...

Gran Turismo 7 i PSVR2

Gran Turismo 7 i PSVR2

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har suttit med PSVR2-hjälmen på skallen och rattat runt sina favoritbilar i Polyphonys senaste racinggtitel, och är sjukt imponerad...

3
Gran Turismo 7 kommer till PS VR2

Gran Turismo 7 kommer till PS VR2

NYHET. Skrivet av Marcus Persson

Mer virtuellt bilkörande åt folket! Det var under pågående CES som Sony och Polyphony utannonserade att det omtyckta bilspelet även kommer släppas även till PS VR2 lagom...Loading next content