Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Racingåret 2023

Under året kommer en rad olika spelutvecklare rulla ut sina racingspel och Hegevall har samlat ett gäng av dem som han väntar ihärdigt på...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Racingåret 2023

Forza Motorsport
Release: Maj / Plattform: Xbox & PC
Turn 10 har arbetat i snart sex år (!) på den åttonde delen i deras hyperpopulära racingföljetong och all denna tid har de lagt på att bygga om rubbet, från grunden. Varenda bana är ombyggd enligt laserskannade original, varenda bil har byggts upp igen från grunden för att öka detaljrikedomen med närmare 200% och fysiksystemet är helt nytt, i det här spelet. I samarbete med en ännu inte namngiven däcktillverkare har Turn 10 modellerat däck som deformeras och slits på ett sätt som utvecklarna själva säger slår alla dagens racingsimulatorer på fingrarna. I samtliga tidigare Forza-spel samt i Gran Turismo 7 görs 60 beräkningar av däcktryck, slitage, glidvinkel och friktion per sekund. I kommande Forza Motorsport (8) görs det 360 uträkningar per sekund och realtidsdeformeringen ska tydligen vara på en helt egen nivå.

Racingåret 2023

Test Drive Unlimited: Solar Crown
Release: 2023 / Plattform: Multiformat
Jag hoppas och får lov att anta att den största anledningen till varför WRC Generations bara var en trött, lat, trist upprepning av det som var WRC 9 samt WRC 10 - Stavas Test Drive. KT Games är nämligen ingen direkt gigantisk studio och har därmed begränsad mängd arbetskraft och jag förmodar att de allra flesta arbetar och har arbetat i flera år med kommande Test Drive Unlimited: Solar Crown som enligt envisa rykten kommer att släppas i juli till samtliga av dagens plattformar. Vi kommer att få köra runt på en 1:1-version av en kinesisk ö och precis som i Test Drive Unlimited samt dess uppföljare handlar det om open world-racing med ursnygg grafik och världens mest exotiska kärror.

Detta är en annons:
Racingåret 2023

Rennsport
Release: 2023 / Plattform: PC
Vi vet inte jättemycket om teamet bakom den kommande, tyska, uppstickaren Rennsport förutom att de utgörs av "före detta racingproffs, esport-proffs och simracingfanatiker" och att de jobbat stenhårt i flertalet år för att erbjuda en racingsimulator som ska kunna tävla mot giganter såsom Iracing, Automobilista och Assetto Corsa Competizione. Rennsport blir ett gratisspel med möjlighet att sen köpa till bilar och banor, det baseras på Unreal Engine 5 och kommer att fokusera primärt på GT3- samt GT2-racing. Utvecklarna hävdar att moddning kommer att vara möjligt vilket enligt oss på Gamereactor låter märkligt med tanke på hur Unreal Engine 5 är strukturerat (och skyddat av diverse licenser) men tiden får utvisa hur det blir med den saken. Vi här på redaktionen har kört ett 100-tal varv runt Hockenheim i en tidig betaversion och anser att Rennsport lovar gott.

Racingåret 2023

Disney Speedstorm
Release: 2023 / Plattform: Multiformat
Studion bakom monstersuccén Disney Dreamlight Valley försenade ju sin hett efterlängtade Mario Kart-klon som egentligen skulle rullas ut på spelhyllorna i slutet av november förra året, och nu är det "spring 2023" som gäller. Speedstorm är som sagt en skamlös Mario Kart-kopia där Nintendos korpulenta rörpulare ersatts av Disneys mest älskade figurer såsom Musse, Kalle, Wall-E samt Woodie och vi kommer naturligtvis att tävla på banor som inspirerats av alla möjliga Disney-filmer. Speedstorm kommer att släppas till alla tänkbara plattformar, det kommer att ha fullt stöd för crossplay och det kommer att vara free-2-play med möjlighet att köpa och låsa upp fler karaktärer.

Detta är en annons:
Racingåret 2023

Wreckreation
Release: 2023 / Plattform: Multiformat
Folket hemma hos Three Fields Entertainment är samma människor som skapade Burnout 2 samt Burnout 3: Takedown och de arbetar just nu på uppföljaren till Dangerous Driving, som i sig var en slags andlig uppföljare till Burnout 3, phuh! Vi kommer att få exakt samma saker som vi fick i Criterions gamla klassiker där ilsnabba landsvägsrace från punkt A till B gäller, inklusive vildsinta kollisioner med slow motion-repriser och karossdelar som sprids likt födelsedagskonfetti.

Racingåret 2023

Indycar
Release: 2023 / Plattform: Xbox & PC
Motorsport Games har verkligen inte gjort särskilt många uppskattade saker under tiden som de stått som ägare av Rfactor 2-studion 397 och deras officiella Nascar-titel "Nascar Ignition" är ett av de mest utskällda, sågade racingspelen som släppts de senaste tio åren. Med det sagt finns det förväntningar på deras kommande Indycar-spel som är baserat på en officiell licens och naturligtvis kommer att simulera hela den kommande 2023-säsongen av USA:s svar på Formel 1.

Racingåret 2023

EA Sports WRC 2023
Release: 2023 / Plattform: Multi
Som vi rapporterar om i omgångar verkar ryktet rörande Codemasters nästa rallytitel stämma. Teamet bakom Dirt Rally 2.0 påbörjade utvecklingen av Dirt Rally 3.0 redan i mars 2019 och så sent som i november 2021 döptes spelet om (internt) till EA Sports WRC 23 och Codemasters började slipa på ett spelläge där vi kommer att få bygga våra egna rallyekipage och det pratas även om att spelet kommer att vara Unreal Engine 5-baserat med klart längre sträckor än i Dirt Rally 2.0. Med tanke på att årets WRC-säsong kommer att erbjuda Rally Mexiko, Kroatien, Japan, Kenya, Sardinien, Portugal, Chile samt Estonia kan vi nog vara rätt säkra på att samtliga av dessa länder kommer att finnas med i det färdiga spelet, plus Sverige, Finland, Grekland och Monte-Carlo från Dirt Rally 2.0. Ryktet hävdar att det ska släppas nu i vår vilket gör oss här på Gamereactor-redaktionen helt hysteriskt taggade.

Racingåret 2023

Stuntfest: World Tour
Release: 2023 / Plattform: PC
Vi här på Gamereactor skulle ljuga om vi påstod att vi inte var väldigt sugna på att testa det här spelet, som utvecklas av en nystartad studio och finansieras av helsvenska Embracer Group. Stuntfest ser ut som en mix mellan Flatout och Destruction Derby plus att det är ett Battle royale-spel där 100 skrotbilar med förare startar i en öppen värld för att sen i slutändan kora en enda vinnare, och det ser ljuvligt ut. Plåt ska knycklas och diverse gigantiska hopp ska trakteras och att låta upplägget från Fortnite eller Playerunknown's Battleground korsbefrukta racinggenren är något som vi ser fram emot.

Racingåret 2023

EA Sports F1 2023
Release: Oktober / Plattform: Multiformat
Det ryktas att årets Formel 1-titel signerat Codemasters blir det första baserat på Unreal Engine 5 och därmed är Ego-motorn alltså skrotad. Vilket inte är en dag för tidigt då den spelmotorn ursprungligen utformades för Xbox 360-generationen och sen har förbättrats och uppgraderats i omgångar. F1 2022 var inget fult spel med det saknas detaljrikedom i såväl grafiken som framförallt fysiken och med dagens renderingstekniker ska det inte vara omöjligt att utveckla ett Formel 1-spel som ser ut som fotorealism, snudd-på. VR-stödet är något som mången spelare kritiserat i F1 2022 också, något som Codemasters borde jobba på precis som med däckfysiken. Det står även klart att vi kommer att få nästa version av storyläget "Braking Point" (som var den enskilt bästa delen i F1 2021) i EA Sports F1 2023.Loading next content