Svenska
Gamereactor
artiklar
Red Dead Redemption 2

Redaktionen Resonerar: Hetaste spelen hösten 2018

Vi satte oss ned för att kolla i kalendern över spelen som släpps under hösten för att försöka se vilket vi längtar efter allra, allra mest...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Kim Orremark:
Vi går ju med stormsteg fram emot vad som ser ut att bli en spektakulär höst, sett till spelsläpp, och jag är intresserad av vad redaktionen längtar efter allra mest. För egen del (föga förvånande) är det jag ser fram mest emot den kommande mega-expansionen till Destiny 2 - Forsaken. Men, sett till helt nya spel har jag tre stycken som jag ser fram emot mer än resten. Spider-Man, Fallout 76 och Red Dead Redemption 2. Hur ser det ut för dig? Om vi skull enas om ett som är hetast, vilket skulle det bli?

Henric Pettersson:
För mig råder det liksom inga tvivel. Spider-Man står högst upp på min lista och om cirka två månader är det äntligen dags. I övrigt finns det såklart en hel del andra spel som ser riktigt intressanta ut. Däremot blev jag missnöjd över senaste gameplay-trailern från Darksiders III som jag sett väldigt mycket fram emot. För det hela såg ju inte särskilt bra ut alls. Utöver Spider-Man ser jag allra mest fram emot Shadow of the Tomb Raider samt Assassin's Creed Odyssey.

Andreas Blom:
När höstmörkret faller och Destiny, Spider-Man, Fallout 76 med flera släpps, kommer allt det att blekna då Dutch van der Linde och kompani kliver in med nyvässade sporrar och heta sexskjutare i bältena. Red Dead Redemption 2 är mest efterlängtat och det finns inget som kan ändra på det. Även om det kommer få sällskap av en bunt riktigt fina titlar.

Kim Orremark:
Så, Red Dead Redemption 2 är alltså hetast?

Detta är en annons:

Jonas Mäki:
Tänk er Red Dead Redemption 2 med ett soundtrack gjort av N'Sync. Det kallar jag hett. Jag skulle i falla fall gilla det eftersom jag lyssnat mycket på det bandet. Timberlake var verkligen mycket, mycket finare med blonderat, krulligt hår och örhängen. Så ser mycket finska hunkar ut och de är ju de som jag anser vara världens snyggaste män, alla kategorier.

Red Dead Redemption 2
Ratchet-gängets kommande licenstitel ser smarrig ut. Inte sant?

Ronny Calrsson:
Jag ville vara en typisk småspelsfanatiker och säga Death's Gambit, men kom ihåg att det lanseras redan i augusti! Så därför ligger Valkyria Chronicles 4 överst. Det första spelet var en fin överraskning som jag verkligen föll för och detta är ju en mer direkt uppföljare. Tätt efter det ligger Spider-Man, utan att jag bryr mig värst mycket om serietidningar eller superhjältar. Spider-Man är ju ändå Spider-Man; mellan gamla tv-serien från 70-talet, tecknade tv-serien på 90-talet och Sam Raimis två första filmer så har spindelpojken hängt med mig i livet. Mega Man 11 får dela tredje plats med två par stora pojkar, nämligen Red Dead Redemption 2 och Shadow of the Tomb Raider. Mitt semi-svala intresse för Red Dead Redemption 2 och Laras fortsättning kan förklaras såhär: jag har inte spelat det första Red Dead Redemption ännu, och Lara behöver inte tre spel för att bli "Tomb Raider" när de inte ens tänker ge henne dubbelpickadollerna! Men ser ändå fram mot dessa också.

Petter Hegevall:
Assetto Corsa 2 (även fast utvecklarna inte riktigt kallar det en fullfjädrad uppföljare) ligger etta på min lista. Har beställt en ny sim-cockpit från Next Level Racing och ska satsa på en tre-skärmslösning och att baka in min HP Omen-testdator i detta tillsammans med ny ratt från Accuforce, som det ser ut. Tanken är att bygga en riktigt konkurrenskraftig proffsrig där jag kan sitta och mata varvtider varenda kväll och med tanke på hur fantastiskt det första spelet är har jag inga tvivel på att nästa omgång, nu baserad på Unreal 4 och därmed dubbelt så snyggt, kommer att täppa till iRacing-truten en gång för alla. I övrigt är jag larvigt laddad på Red Dead Redemption 2 nu efter att fått höra lite smarrigt branschskvaller under min Take 2-resa till Aten för två veckor sedan. Jag har fått höra saker om det spelet som gjorde mig svettigt erotisk av vildsint förtjusning.

Detta är en annons:

Kim Orremark:
Ja jäklar! Det hade nästan glömt bort. Jag spelar Project Cars 2 i en amatörliga sen ett par veckor tillbaka och där är längtan också stor.

Petter Hegevall:
Men vad i helvetet säger du människa? Har du börjat lira så mycket?

Kim Orremark:
Ja. Eller jag har försökt att konsekvent kvala mig bättre och bättre sedan spelet släpptes, men tror jag kommer lägga allt krut på Assetto Corsa 2 istället.

Red Dead Redemption 2
Rockstars snorheta uppföljare kommer mest troligt att bli fullständigt fenomenalt.

Andre Lamartine:
Personligen ser hemskt mycket framemot av nylanseringen av kortspelet Gwent, vars "Homecoming"-projekt ju ska uppvisas någonstans i höst. CDPR har efter flera tveksamma beslut valt att backa bandet och börja om på ruta ett igen, för att hitta tillbaka till den mörka fantasy-identiteten som förlorats på vägen och med tanke på hur kul jag ännu har med spelet i sitt nuvarande skick - som ju tyvärr stagnerat något i brist på nya kort och uppdateringar - har jag full tillit till de polska trollkarlarna. Det märks att utvecklarna har lagt ner blod, svett och tårar för att göra Gwent till en strategisk och fräsch kortspelsupplevelse och det ska alltså bli spännande att se hur CDPR har valt att skaka om detta beroendeframkallande kortspel i höst.

Mattias Frantzen:
Det finns inget spel som kommer ens i närheten av mitt trånade efter Red Dead Redemption 2 just nu. Sedan finns det ju givetvis Spider-Man som ser riktigt trevligt ut men jag är fortfarande lite skeptisk till alla skurkar som visats upp. Det kanske blir lite för många och jag hade hellre valt ett mindre gäng skurkar. I och för sig kan ju Insomniac gjort det hur bra som helst och Sinister Six kan varit ett utmärkt val. Om de lyckas vill säga.

Henric Pettersson:
Mängden skurkar bekymrar mig inte alls, faktiskt. Det har fungerat alldeles utmärkt i samtliga Arkham-spel så jag tror inte det skulle vara problematiskt för Insomniac Games heller. En del av skurkarna kan jag dessutom tänka mig spelar större roller i sidouppdrag än i huvuduppdragen.

Mattias Frantzén
Fast Arkham Asylum började ju med Jokern men med cameos av andra skurkar mer eller mindre. Även om The Riddler hade några viktiga event. Fortfarande tveksam. Nästan lite sur, faktiskt.

Henric Pettersson:
Poison Ivy, Bane, Killer Croc och framför allt Scarecrow var ju dock alla väsentliga delar av berättelsen. Precis som jag räknar med att man kommer göra i Spider-Man. Skulle inte gå så långt som att säga att det handlade om cameos när Scarecrow nästan var med mer än Jokern

Andreas Blom:
Amen to this. Skulle inte säga att skurkarna enbart var cameos i Arkham-serien. Definitivt inte i City, där i princip hela universumet utgjorde basen för berättelsen.

Ronny Carlsson:
Vad säger ni om Spyro Reignited Trilogy? Jag var inte mycket för Spyro eller ens Crash när det begav sig, men gillade Crash-trilogin nu när jag körde den på Playstation 4. Ska nog ge den lilla lila draken en ny chans också!

Kim Orremark:
Personligen har jag aldrig gillat Spyro-spelen och är inte ens lite sugen på en remaster. När alla tunga släpp är avklarade ska jag dock ge det en chans. Tror jag.

Red Dead Redemption 2
Assetto Corsa kommer tillbaka i höst och flera av oss är rysligt sugna.

Petter Hegevall:
Samma här. Smygrisiga Mario 64-kloner.

Jonas Mäki:
Det är nästan synd att Red Dead Redemption 2 existerar en sådan här gång, för ett normalt år hade det varit Spider-Man. Då ska man veta att jag sällan ens sitter med singleplayerspel, men det ser så rysligt underhållande ut. Bra superhjältespel växer inte på träd, men jag tror att detta kan bli spelet som efter Batman: Arkham-serien äntligen tillför nytt blod och flyttar ribban

Kim Orremark:
Ja... Jag tror dock vi verkar vara överens. Red Dead Redemption 2 är nästan smärtsamt att vänta på vid det här laget. Vad säger läsarna?

Relaterade texter

Red Dead Redemption 2 (PC)Score

Red Dead Redemption 2 (PC)

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Ett av förra årets bästa spel har äntligen kommit till PC med allt vad det innebär, Kim lät sina datorer svettas ordentligt under slående vackra ridturer...



Loading next content