Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Rykte: Baldur's Gate III släpps till Switch 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Baldur's Gate III har fått kanonfina betyg och tycks vara en seriös kandidat till att bli årets spel på många håll. Hittills har PC- och Playstation-spelare kunnat ta del av det roliga och inom kort är det dags för Xbox-gamers att göra detsamma. Men längre fram i tiden verkar det även som att Nintendo-publiken har något att se fram emot.

Nya rykten på Install Base Forum säger nämligen att spelet är på väg till en Nintendo-plattform, närmare bestämt Switchens ersättare. Det är användaren <a href="https://www.installbaseforum.com/forums/threads/nikkei-rumor-next-switch-development-is-progressing-well-due-in-2024-update-vgc-eurogamer-share-more-details.1599/page-24#post-194458" target="_blank"> som noterat en Special Thanks i Baldur's Gate III-eftertexterna dedikerad till Etsushi Iizuka. Eftersom Larian tidigare arbetat med Nintendo för att släppa Divinity: Original Sin II till Switch, verkar det alltså möjligt att det även arbetas på att lansera Baldur's Gate III till Nintendos konsoler.

En Switch-version är fullkomligt utesluten då Larian inte lyckades få med alla funktioner (co-op lokalt) ens till Xbox Series S, men eftersom Switch-efterföljaren ser ut att släppas 2024 verkar det inte helt osannolikt att vi då kommer kunna njuta av det episka rollspelet till ett mer kraftfullt Nintendo-format.

Baldur's Gate III
Här kommer rollspels-Avengers med spetsiga öron och eldnaglar.

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...Loading next content