Svenska
Gamereactor
nyheter
Mafia III

Rykte: Mafia 4 på väg, men chefen för studion hoppar av

Haden Blackman grundade studion och övervakade utvecklingen av Mafia III, bland mycket annat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Haden Blackman stod i mediernas rampljus när Hangar 13 bildades som de nya utvecklarna av Mafia-serien, men efter lanseringen av Mafia III har det varit en något blandad kompott. Det sägs att studion lade fram flera idéer för Take-Two, men att alla dessa avvisades, och Mafia Trilogy och Mafia: Definitive Edition fick inte heller de recensioner som många hoppades på.

Nu lämnar Blackman Hangar 13, som enligt Kotakus källor för närvarande arbetar på ett nytt Mafia. Det nya äventyret ska använda Epic Games mycket populära Unreal Engine 5-grafikmotormotor, och förutom det får vi även veta att detta kommer att ta oss tillbaka i tiden genom att vara en föregångare. Take-Two har delat det interna memot med IGN, som har cirkulerat bland de anställda:

"Hello team, It's with mixed emotions that I share with you several leadership updates from Hangar 13. Haden Blackman is stepping down as Studio Head of Hangar 13, and is leaving the company to pursue his passion at a new endeavor."

Nick Baynes kommer att ta över som chef, och han har 30 års utvecklingserfarenhet från bland annat LucasArts. Vilken tidigare era hoppas du ska tolkas i det kommande Mafia-spelet?

Mafia III
Hejdå!

Relaterade texter

Mafia IIIScore

Mafia III

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

Den otroligt efterlängtade uppföljaren till Mafia II är äntligen här. Frågan är dock om livet som gangster i New Bordeaux är så glamoröst som vi alla hoppats på. Andreas har försökt att ta reda på det...Loading next content