Svenska
Gamereactor
nyheter
Scalebound

Rykte: Scalebound återupplivas av PlatinumGames och Microsoft

En av spelhistoriens mest uppmärksammade spelnedläggningar kan vara på väg att få nytt liv igen enligt känd insider...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Scalebound är såret som aldrig riktigt tillåts läka ordenligt. Det var ett mycket lovande passionsprojekt från PlatinumGames-höjdaren Hideki Kamiya som skulle ges ut av Microsoft, men som kantades av en strulig utveckling som ledde till att spelet i slutändan lades ner år 2017, trots att vi då hade fått se det på Xbox-presskonferenser.

Microsoft fick initialt skulden, men Kamiya har efterhand medgett att studion helt enkelt inte höll sina utlovade milstolpar, och sagt att de gärna skulle väcka projektet till liv om Xbox-teamet är villiga att ge det en ny chans. Sedan dess har vi nu och då hört rykten om att det skulle vara någon slags aktivitet kring projektet, och nu är det dags igen.

Det är insidern Shpeshal_Nick som i XboxEra-podcasten säger att PlatinumGames och Microsoft återupptagit Scalebound, som ännu är i sin linda. Exakt hur mycket av koden från Xbox One-versionen som går att återvända är oklart och om det visar sig stämma, lär det dröja några år innan det faktiskt släpps.

Medan vi visserligen hört ryltet från fler ställen, har Shpeshal_Nick inte direkt varit vattentät i sina scoop senaste året, så vi skulle ändå ta detta med massor av grovsalt.

Scalebound

Relaterade texterLoading next content