Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Warzone 2

Ryktet bekräftat - Call of Duty: Warzone 2.0 kommer att släppas i november

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi skrev så sent som förra månaden om att läckor inom Activision talade för att Call of Duty: Warzone 2 hade fått ett releasedatum i november men innan ett rykte bekräftas så är det förstås endast just det det är, ett rykte. Nu har dock utgivaren låtit meddela att det stämmer, vi kommer att få Call of Duty: Warzone 2, eller Warzone 2.0 som det kommer att heta den 16:e november. Det var i gårdagens Call of Duty Next-event som releaseplanen avslöjades och med den även en helt ny karta.

Al Mazrah är huvudstad i Adal, som är en fiktiv republik i västra Asien. Enligt utvecklarna skall detta vara den största spelplanen i franchisen någonsin och för att kunna ta sig runt det enorma området så kommer spelarna att ha dussintalet olika fordon till sitt förfogande. Dessa kommer dock att vara beroende av bränsle så det kommer inte vara möjligt att bara puttra runt och njuta av utsikten utan man får noggrant planera sitt användande. Enligt utvecklarna kommer dock största delen av uppdragen att äga rum i södra Adal, snarare än i de av fienderna kontrollerade ökenområdena i norr.

Call of Duty: Warzone 2

Något annat som är nytt är ett lootsystem som skall förenkla förvaringen av utrustning genom att endast plocka upp det man faktiskt vill ha i stället för att hoarda allt man kommer över.

Call of Duty: Warzone kommer precis som tidigare att erbjuda en mängd olika spelstilar, så som specialuppdrag för fyra personer, 6v6 truppstrider, markkrigsoperationer, Battle Royale för upp till 150 personer och så vidare men framför allt så kommer det att innehålla DMZ-läget som det tidigare har gått många rykten kring. Så här beskriver utvecklarna själva det nya spelläget:

The most closely-guarded, leak-proof secret in Call of Duty history can finally be revealed; there is a special "extraction mode" coming to Call of Duty: Warzone 2.0. Known as DMZ, this is a passion project for the teams at Infinity Ward and across the contributing studios, and the main premise is about choosing your own experience within the warzone, working socially if you wish, and collecting gear to keep in your Call of Duty: Warzone 2.0 inventory and utilize from match to match. We'll have much more to share about the host of new challenges, bounties, gameplay features and more when DMZ drops alongside Call of Duty: Warzone 2.0.

Här kan du läsa mer om de olika delarna av Al Mazrah och se bilder från varje plats.

Call of Duty: Warzone 2.0 släpps alltså 16:e november i år och det är precis som tidigare free-to-play på följande plattformar: PC, Playstation 4 och 5 samt Xbox One och Series X.

Relaterade texter

9
Call of Duty: Warzone 2Score

Call of Duty: Warzone 2

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Vi har begett oss till Al Mazrah i kampen om att rensa platsen på soldater och stå ensam kvar och satt betyg på upplevelsen...

1
Åsikter om Rebirth Island (Season 3)

Åsikter om Rebirth Island (Season 3)

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Den gamla Warzone 1.0-favoriten har uppdaterats och förfinats av Beenox och är nu inpulad i Warzone 3.0. Petter har tillbringat tio timmar i Activisions eget Alcatraz...



Loading next content