Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt

Komponenterna till vår nya Junior-rigg börjar anlända och medan vi samlar ihop dem har Petter tagit några bilder och skrivit några rader om det kommande bygget...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Här kan du läsa om våra komponentval, varför och hur vi resonerade.

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt

Playseat-ramen är uppackad
Playseat Trophy Logitech Special Edition är Nardo-grå med cyan-detaljer och är ursnygg, tack vare detta. Den är inte hopbyggd ännu men det ska vi såklart ordna så fort LG Oled B3 65" anländer och just nu är den en smula försenad.

Simrigg Junior: Prylarna har anläntSimrigg Junior: Prylarna har anlänt
Detta är en annons:

Lackad plast
Monitorstativet från Next Level Racing var svart från fabrik med röda detaljer men eftersom vi vill att stativet ska passa ihop perfekt med den Nardo-grå Playseat-riggen har vi lackat plasten i samma Cyan-färg som de blåturkosa detaljerna på Playseat Trophy. Vi lackade med sprayfärg, först plastgrund, tre lager färg och sen två lager klarlack.

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt

Lackade stålrör
Rören som utgör "Next Level Racing Lite Free Monitor Stand" har lackerats av Autolack i Östersund och är nu färgmatchat med Playseat-riggen. De lackades igår och ska nu ligga tre dygn för att hårda ordentligt så att färgen inte släpper när vi monterar ihop rubbet. Tack till Klimpen och Nisse på Autolack för hjälpen.

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt
Detta är en annons:

Ratten
Som vi tidigare skrivit om kommer vi såklart att nyttja vår Logitech G Pro Wheel till denna Junior-rigg då den passar perfekt med Playseat Logitech-riggen och erbjuder lysande force feedback.

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt

Pedalerna
Till Logitech-rattbasen kommer vi naturligtvis att använda oss av de tillhörande pedalerna.

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt

Logitech G Pro X2
De kritvita X2 Lightspeed-lurarna är inte bara ursnygga och passar naturligtvis utmärkt till resten av prylarna (där både PS5 samt PSVR2 är vita, såklart), de låter dessutom fantastiskt bra och kommer att vara våra go to-lurar i denna lillrigg.

Simrigg Junior: Prylarna har anlänt

Playstation 5 + Playstation VR2
Tanken med denna rigg är ju att spela konsolspel, enbart, och primärt i VR och då är det ju PSVR2 som gäller eftersom det inte finns någon motsvarighet till Xbox. Med hjälp av redaktionshjälpredan Loke Grahn har vi nu låst upp allt i Gran Turismo 7 (det tog 35+ timmar) vilket såklart underlättar något enormt och innebär att vi kan kicka igång direkt.

LG Oled B3 65"
Vad ska vi med en TV till när vi för det mesta avser spela med VR-hjälm på skallen? Jo, vi ska ju såklart kunna kika på varandra när vi spelar och vill även kunna lira exempelvis GT Sport eller kommande EA Sports WRC 23 till Playstation 5 och då krävs det ju en TV, också. Den har dock inte anlänt ännu och är den enda delen av denna rigg som saknas just nu.

Här kan du läsa om våra komponentval, varför och hur vi resonerade.Loading next content