Svenska
Gamereactor
artiklar
The Sims 4

Sims 4-guiden: Expansioner och tillägg (2)

Nykomlingen Jenny älskar verkligen Sims och det har nu blivit dags för den andra och avslutande delen av denna artikel där hon tipsar om de bästa expansionerna till EA:s supersuccé

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
The Sims 4
Märks att kits och spelprylar inte är poppis hos denna donnan

Rekommenderar:
Smått och smart/Tiny Living
Prylpaket som är perfekt när man startar ett nytt hushåll. Man kan nu välja i menyn när man bygger hus om det ska vara ett mikro hem, litet/tiny eller normalstort, man får då lite begränsningar i hus stort det kan vara men man får flertalet fördelar med den. 32 rutor för Mikro, 100 för litet/tiny, en av fördelarna är att din sim lär sig allt mycket snabbare vilket man verkligen inte tackar nej till. När man har stämpeln för ett mindre hem så har man lägre räkningar vilket underlättar när man i början försöker bygga upp boendet och spara pengar. Det tillkommer en hel del möbler som tar mindre plats och en murphy-säng som inte bara står nära väggen och agerar soffa när sängen är uppfälld utan den kan även bidra till underhållande effekter när den fastnar i läget vilket kan båda sluta komiskt och livsfarligt - bokstavligt talat.

The Sims 4
Döden hämtar Murphy-sängens senaste offer

Förgyller spelandet:
Moschino
Om du gillar att utmana dig med generationer och ta foton tillsammans med dina sims så är Moschino-paketet ett bra tillägg. Man kan välja nytt yrke som frilansare och fotograf vilket gör att man även kan köpa ett stativ och kamera för att fotografera din familj eller vänner. Man kan alltså enklare skapa minnen och förgylla dina väggar med familjefoton. Personligen använder jag den nästan helt uteslutande med kameran och inte alls om karriären, men det är ingen dålig karriär för din sim.

Detta är en annons:

Knattarnas campingkit/Little Campers kit
Mycket mysigt tillägg för familjen med de små, man kan ha filmkväll utomhus med mysig belysning och grillkväll med de små och lektält för dem. Det är kanske inte det mest välfyllda tipset, men det innehåller sådant man saknat för småbarnen.

Krimskrams-kit/Every day clutter kit
För att höja "trovärdigheten" i ditt sim-hushåll är detta kit perfekt. Få hem utanför datorvärlden är helt "städade" och organiserade, visst det är snyggare, men vad gör det till ett hem som aktivt lever? Jo lite bortslängda nycklar på ett bord, tröjor liggandes på sängen med foton fästa på väggarna. Det här är alltså bara fullt av krims krams och annat mög som man egentligen kanske tycker stökar ner men ändå ger den hemkänsla man annars saknar. (fast med det sagt så är det jädrigt fint att komma hem till ett hem där allt är städat och rent till perfektion.)

Lantkökskit/Country kitchen kit
Det är precis vad titeln säger - vill man ha lite mer personligt och gulligt lantligt kök eller äldre kök så är detta ett perfekt kit. Jag använder den ofta när jag bygger, det tillkommer nämligen riktigt bra skåp till som ger en lite mer "möjligheter" än de andra skåpen som idag finns att tillgå.

The Sims 4
Sims har ingen tidsgräns för när barnen får leka ute
Detta är en annons:

Kul tillägg
Småbarnsprylar/Toddler stuff
Ytterligare ett mindre pack som främst är för de yngsta. Det tillkommer mer leksaker och möbler till småttingarna i sims och ett riktigt bra tillägg för den som satsar på familjen eller för att få en mer autentisk upplevelse.

Första husdjuret/My first pet stuff
Igen, detta är mer ett kul tillägg för hemmet. Har man djur tillkommer lite fler grejer till dem och några möbler men det ingår nu några gnagar-burar där man exempelvis kan ha en hamster eller råtta som husdjur, men akta dig för att bli biten, det kan bli otäcka konsekvenser av det.

Tvättstugeprylar/Laundry day stuff
För att ge dina sims lite extra trovärdighet (och en massa extrajobb) så installera en tvättmaskin, torktumlare och glöm inte tvättkorgen. Din sim kan slänga kläderna i korgen eller så är de lata och lägger det rakt på golvet, varje gång de duschar, sover eller andra liknande interaktioner så slänger den av sig kläderna direkt och man får hålla koll på tvättmaskinen, har du inte det börjar kläderna stinka på golvet.

Paranormalt/The Paranormal stuffpack
Denna är kul, det ingår en mystisk byggnad som är hemsökt vilket går att hitta i galleriet men du kan även bygga ett eget hemsökt hus. Du kan utforska ett mystiskt bord med en stor glaskula och kontakta undervärlden, vid tillräckligt hög nivå kan du be om att få prova jobba som paranormal detektiv och följ med din sim för att undersökta hembesökta hus som behöver hjälp. Det tillkommer rätt mycket som är perfekt inför halloween eller för den som gillar paranormala aktiviteter. Det som gör att denna hamnar under kul tillägg är främst för man faktiskt inte använder den så mycket utöver om man verkligen vill ha ett hemsökt hus eller satsa på den karriären.

Romantiska trädgårdsprylar/Romantic garden stuff
Lite kul tillbehör för en idyllisk trädgård i fransk stil, det ingår bland annat lite statyer, stenbänkar, lite kläder, blommiga avskiljare och en önskebrunn som kan ge gott och ont.
Soliga trädgårdsprylar/Backyard stuff - Extra kul till sommaren med grillning och vattenleksaker för trädgården, det är underbar aktivitet om man har en fest under sommaren med sina sims och deras vänner.

Blommande rumkit/Blooming roomkit
Alltid bra med fler alternativ för blomster, där är redan riktigt bra alternativ som tillkommer både i grundspelet men även flera av tidigare nämnda expansioner. Dock är där väl många som kan hålla med om att man nog aldrig kan få nog av alternativ med blommor vilka hjälper en att höja inredningen till nästa nivå.

Barnrumsprylar/Kids room stuff
Nya leksaker och dekorationer för barnrum, fler kläder som ingår till dem med.
Utomordentlig uteplats/Perfect patio stuff - Här tillkommer lite moderna utemöbler med ny grill och utespa, det är ändå lite mer spännande med det som ingår även om det är på gränsen till onödigt om man har andra paket där utemöbler ingår.

Ökenlyx kit/ Desert lux kit
Nya möbler för trädgården som passar de torra landskapen, de går i brun/beige färg och är inte så mycket annorlunda mot de mer moderna som finns i andra paket. I och med det förstår jag personligen inte vad denna skulle tillägga, men det är ju inte fel med lite mer alternativ i färger för uteplatsen.

The Sims 4
När tvätten ska göras får alla dra sitt strå i stacken

Onödigt
Dammråttekitet/Bust the dust
Ett litet roligt tillägg men kanske lite störande i längden, man kan nu få smutsigt golv, dammråttor som du kan bli kompis med och gillar den dig kan du be dem leta efter dolda saker, pengar eller varför inte gömda skatter. Man får med 2 typer av dammsugare som man kan använda men i längden är det tyvärr mer irriterande än underhållande. Ofta när man ber dem dammsuga för de klagar på smutsigt golv så vägrar de göra det för de tycker det är för trångt eller inte vet vart de ska dammsuga. Men blir mer "verkligt" i hushållet av det, förutom den detaljen att man kan dammsuga småbarnen för att rengöra dem, normal sims-logik.

Skickligt stickat/Nifty knitting
Varför inte en rogivande timlång stund där din sim får lära sig sticka eller brodera, det kan ta enerverande lång tid att lära sig att sticka det man helst vill skapa. Man kan sälja sina verk på Plopsy och det ingår lite möbler i mormor-stuk som exempelvis broderad duk över ett litet ihopfällbart bord och en gungstol.

Läskiga prylar/Spooky stuff
Jag älskar Halloween, dekorera, pynta, buset, utklädsel, ja allt utom läskiga filmer såklart, men det känns som om det är för lite som tillkommer för att det ska vara värt det, men det är ändå en del som följer med, man kan exempelvis karva pumpor, dekorera till Halloween och det ingår lite kostymer för perfekta festen.

Filmkvällsprylar/Movie Hangout stuff
Okej, för mig är denna hundra procent utslängda pengar, men jag kan ändå se syftet med den vilket gör att den hoppar upp till onödigt. För mig är det ett glorifierat paket för en större tv, men det ingår ändå lite fler möbler, dekor och det är ändå en charm i att man kan låtsats att man har en hemmabiosalong med posters längs med väggarna.

Träningsprylar/Fitness stuff
Detta paket är i sig något jag finner lite onödigt, för det finns otroligt mycket redan gällande fitness i sims men det är ändå en del moderna möbler som tillkommer och om det är någon kategori som är sparsam på alternativ så är det just träningskläder. Något som tillkommer som man förmodligen inte kommer använda sig så mycket av är ny träningsprylar för gymmet som exempelvis väggklättring, men det förutsätter att man faktiskt går till gymmet med sina sims och inte är lat som mig som sätter upp ett träningskit i hushållet.

Innergårdoas-kit/Courtyard oasis kit
Vacker interiör, men det som gör att denna känns onödig är att det känns som det är något man i princip aldrig kommer använda. Om man inte gör en stor herrgård, bygger Taj Mahal eller specifikt ett hus inspirerad i liknande design. Där ingår stora nyckelhålsöppningar man bara hittar i häftiga tempel, färgglada krukor, mosaik-tapet. Ja det är verkligen specifikt för just sådana fantastiska innergårdar man bara hittar på semestern. Fint ja, men knappt värd pengarna med hänsyn till hur ofta det kan/kommer användas i alla fall i mitt fall.

Industriloft-sett/Industrial loft kit
Ett coolt koncept, att kunna använda mer industriell stil eller att det ska se ut som ens hem är en gammal industrilokal, problemet är bara att det ingår på tok för lite för det ska vara värt det. Det är några fönster, några rör och lite möbler som är okej, men för att betala pengar för det så tycker jag de skulle gått lite mer kreativt in i processen för att verkligen ta fram den industriella stilen på djupet.

Första modet-kit/First fits kit
Jag bryr mig inte tillräckligt om utstyrseln på mina sims för att bry mig om kit som enbart har med kläder att göra, men det som är bättre med första modet-kit är att det kommer med en del söta kläder till barn. Det är mer nedtonade kläder för de större barnen som är lite annat än bara rosa tröjor med fjärilar på, ett bra tillägg även om jag själv tycker det är onödigt då det inte förbättrar spelupplevelsen att köpa lite extra kläder.

Bowlingprylar/Bowling night stuff
Denna är väldigt nischad, det hörs till och med på namnet. En bowlinghall ingår, det tillkommer grejer för att bygga en egen bowlinghall men det verkligen känns lika onödigt som det låter. Själv hade jag stora förväntningar men jag tror jag använt prylarna kanske 3-4 gånger totalt.

Poppigt pastell-kit/Pastell pop kit
Nytt tillägg från Sims och det är ett samarbete med en som normalt gör mycket CC till Sims 4 det vill säga de skapar nedladdningsbart material som oftast är gratis där man kan ta hem hår, kläder, möbler, leksaker m.m. och installera som en modifiering. Med poppiga pastell-kittet så är det kul att det har tillkommit fler färger, men personligen använder jag väldigt sällan den paletten, det ingår söta möbler som fungerar till barnrummen eller om man gillar mycket rosa, jag är osäker om den är nödvändig, där finns fler paket som innehåller redan bra möbler som är riktat för det syftet.

Maxad inredning-kit/Decor to the max
För mig är kittet på tok för skrikigt och det baseras mycket på stora mönster i tapeter eller överdriven design. Det är inte riktigt min stil eller något som jag personligen drar mig till vilket är varför den blir onödig för mig. Det kommer till nya tapeter och lite nya möbler men främst sådana inredningsdetaljer som ska poppa upp i rummet som något unikt och inget som riktigt känns "speciellt" men då det är ett kit så är det ju inte så dyrt rent tekniskt sett men inte värt det i min åsikt.

The Sims 4
Varför inte tvätta barnen med dammsugaren? Helt logiskt.

Utslängda pengar
Coola köksprylar/Cool Kitchenstuff
För mig är det inte värt pengarna att köpa extra köksprylar för den summan de begär. Det är främst utformat efter en extra stil av kök som ska vara modern, men i mitt tycke finns där fler som är mer moderna som ingår i grundspelet. Sen är fokuset på en glassmaskin där man ska kunna precis som matlagning utveckla sina begåvningar och bemästra glassmakeriet och det är inte värt så mycket pengar som det kostar att köpa.

Klassiska glamourprylar/Vintage Glamour stuff
Okej, denna är för mig bortslängda pengar då det främst är fokuserat på kläder och stilar från 1920-1930 men nedtonat med lite flashiga möbler. Det är inget fel på det men för mig så tillför det inget i spelet. Där tillkommer lite nya möbler som kan vara kul men för mig är det inte tillräckligt för att vara värt pengarna, där finns så mycket annat redan i de andra packen som är bättre.

Karnevalmodekit/Carnaval streetware kit
Visst inte dyrt kit, men verkligen begränsad användning och främst för de som gillar de högljudda och färgglada karnevalerna i Brazilien. Det är ju en unik stil där inget liknande går att hitta i sims. Men för mig så kan jag inte motivera det tillräckligt.

Throwback fit kit/Retrokit
Kläder inspirerade från 90-talet, saknar man fiskhattarna så finns där lite extra där och lite sportig stil. Kul idé men för mig personligen så är det inte lika intressant då det bara är kläder. Men sen är jag den som aldrig skulle få för sig att köpa skins i onlinespel så länge det kostar riktiga pengar.

Fashion street-kit
För mig som inte bryr mig så pass mycket om kläder i sims utan nöjer mig med det som ingår så känner jag inte den typen av paket är särskilt intressant, men vill man ha lite mer tillägg så är det ju inte fel, bara man har olika smak. Det är lite mer intressant i denna jämfört med andra kit som finns, 25 plagg ingår i lite grönare mer bohemianstil och 2 henna-tatueringar ingår vilket är lite unikt för det paketet.

Incheon Arrivals kit
Jag börjar känna mig som en upprepande grammofonskiva. Men igen, ett kit enbart baserat på kläder tycker jag personligen inte är värt det. Det ingår bara 23 plagg och det är mest beige stil med brun-gråa toner till. Det är inget direkt unikt om man tänker på att man betalar för det.

Modernt herr-mode/Modern menswear
Ytterligare ett kit enbart baserat på klädstilar men denna gång riktat mot herrmode. Det ingår bara 24 delar och personligen anser jag klädstilen är lite "gubbig", det är iaf den typ av plagg som min morfar hade fast det var andra färger på den tiden. Den är inte bättre än de kläder som ingår i grundspelet.

Moonlight chic
Bara för det är massa glitter på festkläder så betyder det inte att den är mer värt pengarna att köpa hem den. Men den innehåller mer kläder och smycken än Luxury party stuff och är betydligt billigare.

Lyxigt och festligt/Luxury Party stuff
Diamanter är en kvinnas bästa vän brukar man säga, men jag håller inte med här. Även om det ingår lite möbler och kläder som ska vara lyxigt så är det inte tillräckligt. Om man jämför med de andra prylpaketen som går att köpa så är detta som är mest fattigt, minst fantasi och verkligen inte värt pengarna då det bara ingår 12 möbler.

The Sims 4
Sorgligaste karnevalen någonsin

Relaterade texter

4
The Sims 4 (till konsol)Score

The Sims 4 (till konsol)

RECENSION. Skrivet av Lisa Dahlgren

The Sims har tagit klivet över till den nuvarande konsolgenerationen. Hur väl står sig ett tre år gammalt spel proppat med nonsens, idag?

The Sims 4Score

The Sims 4

RECENSION. Skrivet av Simon Eriksson

Arga grannar, familjeproblem och ständig REM-sömn på oputsade trägolv - The Sims 4 är här och Simon har betygsatt...

0
Utöka din The Sims-upplevelse

Utöka din The Sims-upplevelse

ARTIKEL. Skrivet av Jonas Mäki

Anpassa ditt The Sims-spel med ett (eller flera!) paket som lägger till gratis innehåll som skapats av spelare från Gallery eller Mods. Kolla in våra favoritpaket nedan!

0
Såhär spelar du The Sims 4

Såhär spelar du The Sims 4

ARTIKEL. Skrivet av Jonas Mäki

Även om The Sims hunnit vara med ett bra tag, är det såklart inte alla som spelat det, men vi ser nu till att du lätt kommer igång...

0
The Sims 4 Game Packs

The Sims 4 Game Packs

ARTIKEL. Skrivet av Sponsored

Mellanstora paket som ger nya upplevelser att spela på nya tematiska sätt.

0
The Sims 4 Stuff Packs

The Sims 4 Stuff Packs

ARTIKEL. Skrivet av Sponsored

Mindre paket som gör dina simmars liv mer spännande med roliga föremål och mode.Loading next content