Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Spel som borde förvandlas till TV-serier

Hegevall har nu sett om The Last of Us på HBO Max för andra gången och drömmer om liknande topproduktioner baserade på en bunt andra fantastiska spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Egentligen borde jag naturligtvis inte skriva den här artikeln. Jag borde inte ens tänka tanken. För vi vet alla hur uselt det brukar bli. Resident Evil, Doom, Warcraft, Max Payne, Need for Speed, Far Cry, Rampage, Mortal Kombat, Street Fighter, House of the Dead, Halo, Assassin's Creed, Uncharted... Månget suveränt spel har förvandlats till film eller TV-serie genom åren och allt har blivit dåligt. Allt. Men mitt i all denna fantastiskt grumliga sörja av usla adaptioner genomförda av människor med noll känsla och kunskap om källmaterialet, finns det ett enda skimrande briljant undantag. The Last of Us. Dramaserien på HBO Max som förtrollat en hel värld och den första TV-spels-adaptionen som verkligen hedrar, hyllar och respekterar förlagan och snarare fyller ut och expanderar berättelsen från spelet till något mer. Nedan har vi på Gamereactor drömt ihop en rad olika TV-serieadaptioner som vi vill ska få samma respektfulla, lyhörda, välgjorda och omsorgsfulla behandling som Naughty Dogs fantastiska 2013-spel.

Spel som borde förvandlas till TV-serier

Call of Duty
Seal Team Six, Navy Seals, Terminal List, The Line, The Selection... Det dräller av TV-serier baserade på historier ur riktiga krig samt den där härligt förskönade bilden av den ultimata specialsoldaten och om något spel skulle passa som en serie av den här typen, så är det ju Activisions primära kassakossa. Vi vill se Price, Ghost, Tavish, Mason samt Frank Woods i flertalet olika stickspår som porträtterar människor i krig genom årtiondena.

Spel som borde förvandlas till TV-serier
Detta är en annons:

Red Dead Redemption
Det råder inga tvivel om att Rockstar berättat två fantastiska historier i sina ultraambitiösa westerntitlar och att fansen törstar efter mer. Här på Gamereactor dyrkar vi arbetet som lagts ned på såväl världen som mytologin, karaktärerna och omgivningarna och båda spelen ramar in en tid i Amerikas historia som alltid gjort sig bra i form av film samt TV-serier. Vi skulle vilja se ett multimiljardprojekt dränkt i produktionskvalitet, tuggtobak samt lortiga revolvermän med manus skrivit eller åtminstone delvis författat av självaste Dan Houser.

Spel som borde förvandlas till TV-serier

Killzone
Tänk dig... En stram, thrillerdoftande dramaserie om hur kriget mellan ISA och Helghan eskalerar med ett tight politiskt drama, kraschade förhandlingar, högmod, stolthet, lojalitet blandat med krigsscener som hämtade ur Killzone 2. Det skulle bli dyrt, såklart. Bara produktionsdesignen samt alla kostymer skulle kosta multum för att inte tala om skalan och omfånget som skulle behöva ringas in, men drömma går ju alltid.

Spel som borde förvandlas till TV-serier
Detta är en annons:

The Walking Dead
Innerst inne vill vi väl alla bara glömma AMC:s TV-serieadaption av Kirkmans fantastiska serietidningar och istället starta om hela skiten från början, igen. isåfall skulle vi helt klart föredra att TV-serien The Walking Dead baserades på Telltales fantastiska följetong och på karaktärerna Lee, Clem, Christa, Omid, Ben samt Kenny och deras tuffa väg genom att zombiedränkt USA. Vi vill ha tätare och bättre karaktärsporträtt av samma slag som i The Last of Us, med mer respekt för källmaterialet och mer drama, som känns och betyder något snarare än Rick Grimes som står i samma usla skogsglänta och gapar i nio avsnitt på raken.

Spel som borde förvandlas till TV-serier

Mass Effect
Biowares mästerliga scifi-följetong är som gjord för TV-serieformatet även om vi förstår att det skulle kunna bli hur dyrt som helst, med tanke på omfånget och produktionskvaliteten som skulle krävas. För vi skulle såklart inte godta några rollade Babylon 5-kulisser här, utan skulle kräva snyggare inspelningsplatser och bättre nyttjande av effektbubblan The Volume än vad som exempelvis bjuds i The Mandalorian samt en klart mörkare ton än det mesta i genren. Vi vill se Commander Shepard förevigas i TV-serieformatet. Kan du hjälpa oss med drömcastingen här?

Spel som borde förvandlas till TV-serier

God of War
Kratos. Tor. Oden. Freya. Sindri. Artreus. Brok. Durlin. Mimir... Det finns tillräckligt många fantastiska karaktärer i de senaste pelen från Sony-ägda Santa Monica Studio för att bygga en TV-serie rotad i asatro, som skulle kunna slå hål i huvudet på enformiga snarkpartyn som Vikings of House of Dragons.

Vilka spel skulle du vilja se förvandlas till TV-serier?Loading next content