Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Spel-bundle i protest mot Hogwarts Legacy samlar in över 800 000 kronor

Paketet innehåller 69 indietitlar från hbtq+-utvecklare och har tagits fram som ett svar på det nyligen lanserade Hogwarts Legacy...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hogwarts Legacy slår för närvarande rekord efter rekord, och Avalanches tolkning av J.K. Rowlings ljuvliga trollkarlsvärld verkar vara lika uppskattat av både media och gamers - men somliga tycker fortfarande att titeln är kontroversiell.

Hogwarts Legacy-diskussionerna och hotet om bojkotter (som ärligt talat inte gått sådär superbra, som det verkar) har att göra med kopplingen till J.K. Rowling, som tjänar pengar på spelet även om hon inte varit inblandad i det. I protest har nu itch.io skapat en bundle kallad Trans Witches are Witches, som innehåller 69 titlar från HBTQ+-utvecklare.

"A bundle of witchcraft and wizardry without the transphobia, antisemitism, and alt-right grifters. Reject Hogwarts Legacy's bigotry and support independent LGBTQ+ creators", står det i beskrivningen av denna bundle. Om du vill stödja detta så kostar Trans Witches are Witches 60 dollar, vilket är en besparing på cirka 80% jämfört med originalpriset för alla spel tillsammans.

Hogwarts Legacy

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...



Loading next content