Svenska
Gamereactor
nyheter
Chocobo GP

Square Enix lägger ner Chocobo GP efter bara nio månader

Den fjäderfäspäckade Mario Kart-kopian tycks ha blivit en rejäl flopp för den japanska rollspelsgiganten som nu drar ur pluggen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Chocobo GP släpptes i mars som en exklusiv kartracer till Switch, men fick ganska negativa recensioner och köparna var uppenbarligen inte heller imponerade. Efter bara nio månader låter Square Enix nu bekräfta att de lägger ner framtida uppdateringar av titeln och skriver:

"Thank you for playing "Chocobo GP". Season 5 will be the last season where prize pass levels are used in the Chocobo GP mode."

De låter dessutom slå fast att "sales of Mythril on the Nintendo e-shop have been discontinued", vilket var den spelvaluta som användes för att köpa premiumsaker. Om du köpt Mythril har du fram till den 6 januari på dig att spendera dessa innan butiken tas bort för gott och dina pengar är borta.

Chocobo GP kommer vara spelbart även efter detta, men inget nytt innehåll ska produceras och det kommer inte heller få nödvändiga patchar och balanseringar, vilket brukar innebära att spelarna snabbt går vidare till annat.

Kommer du att sakna Chocobo GP och vad är din inställning till att utgivare lägger ner stödet för spel efter mindre än ett år på marknaden?

Chocobo GP

Tack Eurogamer

Relaterade texter

4
Chocobo GPScore

Chocobo GP

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter och Frank Hegevall har tillbringat helgen tillsammans med Mario Kart-plagiatet som tog Square Enix 23 år att utveckla, och ingen av dem är särskilt imponerade...



Loading next content