Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Starcraft II: Heart of the Swarm

Starcraft II-spelare avstängd efter våldtäktshot mot svensk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som vi redan vet är det rätt turbulent inom e-sporten, med rapporter om fusk och andra otrevligheter. Senast i ledet är den ukrainske Starcraft II-spelaren, Mihaylo "Kas" Hayda, som inte riktigt verkar ha greppat det faktum att man inte kan yttra sig precis hursomhelst.

Det var under en kvalmatch inför Fragbite Masters Season 3 som han mötte den svenska toppspelaren tillika kommentatorn Madeleine "MaddeLisk" Leander. Tydligen gick det hårt till på det virtuella slagfältet, då Mihaylo mitt under matchen pausade spelet för att skicka ut en Tweet där han skrev att han "Snart kommer att våldta en viss tjej". Twittermeddelandet togs bort strax efter att matchen avslutats, men löd som följer:

Mykhailo Gaida
"Going to rape some girl soon #fragbitemasters"

Madeleine har ventilerat sina åsikter om Mihaylos beteende på Aftonbladet E-Sport, och här nedan följer ett utdrag från inlägget:

"Jag blev inbjuden att spela i Fragbite Masters. Min första kommentar var "men jag är inte bra nog". Det är dock inte första gången en spelare av lägre kaliber blivit inbjuden till en turnering. Det vore dumt av mig att säga nej. Jag såg det som en möjlighet och tackade ja. Någon minut in i första kartan pausades spelet. Jag visste inte varför men det var för att Kas fick en tillsägelse. Spelet fortsatte. Inte helt oväntat förlorade jag 0-2. När matchen var slut såg jag detta. En tweet med texten "Going to rape some girl soon #fragbitemasters" skriven av spelaren jag just mött.

Jag vet knappt vad jag ska säga. Jag är djupt besviken. Den här typen av kommentarer måste få ett slut. Att skämta om något sådant är allt annat än ok. Den här jargongen måste få ett slut. Det kommer alltid att finnas människor som trollar, men att proffsspelare späder på får mig ibland att ifrågasätta varför jag ens försöker. Och jag är inte den som tar åt mig lätt."

Mihaylo diskvalificerades från tävlingen efter sitt minst sagt osmidiga uttalande och ursäktade sig strax därefter till Madeleine personligen, samt via Twitter:

Mykhailo Gaida
"Sorry to everyone, sometime i really doing stupid tweets, hate myself for that :( sorry"

Vi på redaktionen är överens. Det är hög tid att sånt här beteende får ett stopp.

Starcraft II: Heart of the Swarm
Bild från Deadspin.

Tack, Deadspin.

Relaterade texter

0
BoxeR väljs in i Esports Hall of Fame

BoxeR väljs in i Esports Hall of Fame

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

Koreanska StarCraft: Brood War- och StarCraft II-spelaren Lim "BoxeR" Yo-Hwan har valts in i ESL Esports Hall of Fame. Han är känd inte bara för sin talang, utan även för...

1
Korea vann StarCraft II Nation Wars V

Korea vann StarCraft II Nation Wars V

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

StarCraft II Nation Wars V-finalen har just avslutats och det blev Korea som avgick med segern efter att ha slagit Holland (och innan det Finland). ILee' INnoVation' Shin...Loading next content