Svenska
Gamereactor
nyheter
SteamWorld Build

Steamworld Build har utannonserats

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har tuffat på bra för Thunderfuls Steamworld-serie av postapokalyptiska steampunk-spel sedan den första installationen, Steamworld Tower Defense släpptes till Nintendo DSi, år 2010.

Nu har nästa del av det ångdrivna robotfolkets saga blivit utannonserat och som titeln, Steamworld Build, antyder så handlar det föga förvånande om att bygga. Närmare bestämt är det en stad som ska konstrueras och detta är med det långsiktiga målet att bygga en rymdraket för att frakta den androida befolkningen bort från vår allt mer resurstömda moder jord. På ytan kommer vi att få fokusera på att hantera våra resurser, bygga fabriker, underhålla folket samt mycket annat högteknologiskt för att maximera produktionen medan vi under jord måste arbeta med att gräva fram alla nödvändiga material för att civilisationen ska kunna nå sina mål och lämna planeten. I de underjordiska tunnlarna lurar dock farliga monster som inte alls är speciellt nöjda med att få sin hemvärld utgrävd av våra giriga robotar. Vi kommer alltså att behöva fokusera på tre olika aspekter av Steamworld Build. Att bygga, att samla material och att försvara våra gruvor.

Låter det lockande? I så fall kan vi glädja dig med att ett spelbart demo finns tillgängligt just i detta nu om du surfar över till Steam. Känner du däremot för att vänta tills du kan plocka hem hela upplevelsen på en gång, behöver du förhoppningsvis inte heller vänta särskilt länge. Trots att vi ännu inte har ett konkret releasedatum så är Steamworld Build planerat att släppas till PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X och Nintendo Switch någon gång under 2023.

Laddar du hem demot redan ikväll?

HQ
SteamWorld BuildSteamWorld BuildSteamWorld Build
SteamWorld BuildSteamWorld BuildSteamWorld Build
SteamWorld BuildSteamWorld BuildSteamWorld Build

Relaterade texter

0
SteamWorld BuildScore

SteamWorld Build

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har försökt gräva fram utomjordisk teknologi med hjälp av ett gäng kofösar-robotar i denna vilda stadsbyggare...



Loading next content