Svenska
Gamereactor
nyheter
Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey kan minska depressiva symptom med 50%

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nog är vi många som spelar spel för att komma undan vardagen ett slag och drömma oss bort till andra världar, men nu är det kliniskt belagt att spel - eller mer specifikt Marios världsomspännande installation från 2017, Super Mario Odyssey - kan minska depressiva symptom med upp till 50%.

I en ny tysk studie gjord på 46 patienter med Major Depressive Disorder (svår depressiv sjukdom) lät forskare dela upp patienterna på tre grupper. En grupp fick använda "CogPack" - ett datorprogram med kognitiva övningar framtaget för att hjälpa personer med psykiska besvär, den andra gruppen fick "vanlig" klinisk hjälp med terapi och antidepressiv medicin, medan den tredje fick spela Super Mario Odyssey.

Studien utmynnade i att respektive grupp, Mario-spelarna, fick bäst resultat. Gruppen självskattade att deras depressiva symptom minskade med nästan 50% i jämförelse med de två andra grupperna, och slutsatsen forskarna drog löd: "[video] game training may be a cost-effective and feasible intervention for patients with MDD that can be used in conjunction with regular treatment and therapy."

Läs för all del studien här, eller ta del av den något mer populärvetenskapliga sammanfattningen här.

Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey - ett kliniskt bevisat glädjepiller.

Relaterade texter

Super Mario OdysseyScore

Super Mario Odyssey

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Nintendos smygfläskiga rörpulare gör efterlängtad Switch-debut och chefredaktör Hegevall har delat ut betyg...

6
Fira jul med Nintendo i Super Mario Odyssey

Fira jul med Nintendo i Super Mario Odyssey

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Visst, det är inte riktigt dags för den fete att klättra ner i skorstenarna ännu, men det hindrar inte Nintendo från att släppa två nya julkostymer till Super Mario...Loading next content