LIVE
HQ
logo hd live | Final Fantasy XIV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Svenska
   Gamereactor
   artiklar
   Tekken: Dark Resurrection

   Tekken-final i Globen

   Så var det äntligen dags att kora årets Tekken-mästare. Sex finalister möttes i Globen i samband med hockeymatchen mellan Djurgården och Linköping.

   Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

   * Obligatoriskt att fylla i
   HQ
   Tekken: Dark Resurrection
   Samtliga deltagare (förutom Östersundsfödde Alexander) hade glömt vantarna hemma och klagade på kylan under den korta promenaden från mötesplats till arena. Matchstart sköts därför upp tjugo minuter så att de kunde värma upp tummarna.

   Vid halv två på söndagseftermiddagen träffades ett gäng förväntansfulla unga män utanför Stockholmidrottens skrytbygge nummer ett - Globen. Final i årets mästerskap i Tekken: Dark Resurrection till PSP genomfördes inför matchen Djurgårdens IF-Linköping i hockeytemplet.

   Upplägget var enkelt. Vinnarna från de sex deltävlingarna möttes i ett gruppspel varpå de två bäst placerade i tabellen möttes i en helt avgörande final där mästaren skulle koras. En mästere som förutom äran även garanterades en sprillans Playstation 3 lagom till premiären i mars nästa år. Det var med andra ord mycket som stod på spel och nerverna var i högsta grad en faktor.

   Matcherna spelades så att de avgjordes i bäst av tre matcher (bäst av fem ronder i varje match), medan finalen avgjordes i bäst av fem matcher.

   Detta är en annons:
   Tekken: Dark Resurrection
   Efter en strikt genomgång av regler och högtidliga handskak var det igång. Bengt höll koll på resultaten medan David fotade saker i "häftiga" vinklar.

   Omgång 1

   Alexander Pålstam - Alvaro Bravo 0-2 (0-3, 0-3)
   Boris Cueto Ortiz - Jonathan Wåhlstedt 1-2 (1-3, 3-2, 2-3)
   Luis Cueto Ortiz - Samir Arabi-Eter 2-0 (3-0, 3-1)

   Kommentar: En av de jämnaste matcherna i hela turneringen utspelades mellan fjolårets Tekken 5-mästare Jonathan Wåhlstedt och Boris Cueto Ortiz, som vann deltävlingen i Gallerian (EB Games) i Stockholm. Avgörandet fälldes den sista ronden och Jonathan drog det längsta strået.

   Detta är en annons:
   Tekken: Dark Resurrection
   Boris Jack fick till slut ge vika för Jonathans Raven. En riktigt svettig batalj blev det dock. Som en (anonym) deltagare uttryckte det direkt efteråt: "Nog sket jag på mig, lite i alla fall."

   Omgång 2

   Alexander Pålstam - Boris Cueto Ortiz 1-2 (0-3, 3-2, 1-3)
   Alvaro Bravo - Luis Cueto Ortiz 0-2 (0-3, 1-3)
   Jonathan Wåhlstedt - Samir Arabi-Eter 2-0 (3-0, 3-1)

   Kommentarer: Två relativt ensidiga historier samt en svängig match mellan Boris och Östersundsvinnaren Alexander Pålstam. Det började utkristallisera sig två favoriter i Luis och Jonathan.

   Tekken: Dark Resurrection
   Någon klar vinnare i kampen "tumme versus övriga fingrarna" gick inte att utse. Här kör Alvaro med den mer traditionella tummsättningen medan Alexander använder sig av handens övriga fingrar.

   Omgång 3

   Alexander Pålstam - Jonathan Wåhlstedt 0-2 (1-3, 1-3)
   Alvaro Bravo - Samir Arabi-Eter 2-1 (0-3, 3-0, 3-2)
   Boris Cueto Ortiz - Luis Cueto Ortiz 0-2 (2-3, 2-3)

   Kommentar: Det blev revansch i brödrakampen. I deltävlingen i Gallerian slog Boris sin bror Luis, men den här gången var Luis den starkare i två jämna matcher. Malmövinnaren Samir tog sin första matchvinst, men förlorade en mycket jämn avgörande match mot Göteborgsvinnaren Alvaro.

   Tekken: Dark Resurrection
   "It doesn't matter if you're black or white..." Alvaro och Samir inbegripna i ett avgörande ögonblick.

   Omgång 4

   Alexander Pålstam - Luis Cueto Ortiz 0-2 (0-3, 0-3)
   Alvaro Bravo - Jonathan Wåhlstedt 0-2 (0-3, 0-3)
   Boris Cueto Ortiz - Samir Arabi-Eter 2-0 (3-0, 3-2)

   Kommentar: Här blev det klart att Jonathan och Luis skulle bli finalisterna efter fyra raka segrar vardera. Båda finalisterna nollade sin motståndare i den fjärde omgången.

   Tekken: Dark Resurrection
   Luis känner finalplatsen komma allt närmare...

   Omgång 5

   Alexander Pålstam - Samir Arabi-Eter 2-1 (2-3, 3-1, 3-2)
   Alvaro Bravo - Boris Cueto Ortiz 0-2 (0-3, 1-3)
   Jonathan Wåhlstedt - Luis Cueto Ortiz 0-2 (1-3, 1-3)

   Kommentar: Det slumpade sig så att alla tre matcherna i sista omgången skulle avgöra placeringarna i sluttabellen. Alexander och Samir möttes i en jämn där vinnaren skulle undvika jumboplatsen. Alexander vände och vann en mycket jämn match. Boris gjorde processen oväntat kort med Alvaro och lade därmed beslag på tredjeplatsen, medan brorsan Luis vann det visserligen betydelselösa men ändå prestigefyllda förmatchen inför finalen.

   Tekken: Dark Resurrection
   Alexander, Alvaro, Samir, Luis, Boris och Jonathan; gräddan av Sveriges Tekken: Dark Resurrection-spelare 2006. Så visst har de all rätt att se belåtna ut allihopa.

   Sluttabell:

   1. Luis Cueto Ortiz - 5 segrar (10-0, 30-8)
   2. Jonathan Wåhlstedt - 4 segrar, 1 förlust (8-3, 28-15)
   3. Boris Cueto Ortiz - 3 segrar, 2 förluster (7-5, 30-21)
   4. Alvaro Bravo - 2 segrar, 3 förluster (4-7, 14-23)
   5. Alexander Pålstam - 1 seger, 4 förluster (3-9, 14-32)
   6. Samir Arabi-Eter - 0 segrar, 5 förluster (2-10, 15-32)

   Tekken: Dark Resurrection
   De två finalisterna laddade upp på olika sätt. Jonathan snackade taktik med kollegerna i Tekken-kollektivet Lightdash...
   Tekken: Dark Resurrection
   ...medan Luis körde en mer fysisk uppvärmning och gnuggade fingerlederna.

   Final:

   Luis Cuerto Ortiz - Jonathan Wåhlstedt 3-1 (3-2, 2-3, 3-1, 3-2)

   Kommentar: Efter att ha gått igenom gruppspelet helt utan matchförlust var Luis Cueto Ortiz, vinnaren i den femte deltävlingen som genomfördes på Game (Drottninggatan) i Stockholm, även den starkaste spelaren i finalen. Det var hela tiden jämnt och Jonathan lyckades ta hem den andra matchen, men totalt sett var det en mycket rättvis seger, vilket Jonathan som god men besviken förlorare kunde konstatera efter matchen. Nästan lika glad som Luis var brorsan Boris som gladde sig åt att en Playstation 3 kommer att placeras framför familjens TV i mars nästa år.

   Tekken: Dark Resurrection
   Efter stor dramatik stod det till slut klart...
   Tekken: Dark Resurrection
   ...landets första Playstation 3 kommer hamna hos bröderna Cueto Ortiz i Bandhagen.
   Tekken: Dark Resurrection
   Med vinnaren utsedd var det dags att koppla av och njuta av matchen Djurgården - Linköping. En rätt skojig tillställning som till och med lyckades engagera den inbitne gnagaren Bengt...
   Tekken: Dark Resurrection
   ...samt den något mindre inbitne (men ivrigt gestikulerande) David. Med fem mål i sista perioden fanns det en hel del att skrika sig hes åt.
   Tekken: Dark Resurrection
   Den verkliga höjdpunkten kom dock i pausen mellan andra och tredje perioden. Luis intervjuades på jumbotronen om sin seger och ni ser väl själva vad det står i bildens underkant: "Svensk mästare i Tekken". Vi kunde inte sagt det bättre själva. Ett stort grattis till Luis och ett stort tack till alla ni som var med och tävlade, ni är mästare hela bunten!

   Relaterade texter

   Tekken: Dark ResurrectionScore

   Tekken: Dark Resurrection

   RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

   Jin slår Kazuya som dänger Heihachi som skickar på en rundspark i pannan på farfar Jinpachi. Namcos hårdhudade familjefejder tar klivet till den bärbara världen och Petter är imponerad   Loading next content