Svenska
Gamereactor
artiklar

Tidernas sämsta skådespelare

Efter att ha korat världens tio bästa manliga skådespelare samt världens tio främsta kvinnliga är det dags för oss att blanda, mixa och utse de tio sämsta genom alla tider...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Gilberto Marques

(10) Keanu Reeves
Keanu är älskvärt perfekt som den aspirerande, ambitiös och naiv FBI-dåre i den underbara 90-talsklassikern Point Break och vi här på redaktionen älskar honom i rollen som Neo i The Matrix, men det går ändå inte att blunda för att herr Reeves är en mycket begränsad, träigt stel och enformig skådespelare. Hans insatser i filmer som John Wick 1-3, Speed, 47 Ronin, Replicas, Man of Tai Chi, Lake House samt Djävulens advokat lämnar verkligen massor att önska.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Kathy Reesey

(09) Mark Wahlberg
Marky-Marks prestationer i filmer såsom The Happening, Daddys Home, Transformers: Age of Extinction, 2 Guns. Love Survivor, Mile 22, Spenser Confidential, Infinite, Uncharted, Me Time samt Shooter gör honom till en av tidernas sämsta högavlönade, hyperpopulära filmstjärnor och innan du vrålar "The Departed" vill vi flika in att han är usel även där, det enda han gör är svär och skriker.

Detta är en annons:
Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Carlos M. Vazquez II

(08) Lady Gaga
Medan Sinatra, Elvis, J-Lo och Timberlake alla gjorde bra ifrån sig när de hoppade från en karriär som musiker/sångare till filmvärlden, har det gått klart sämre rent kvalitetsmässigt för Gaga. Hennes rolltolkning i A Star is Born sabbar stora delar av en i övrigt välgjord film och hennes huvudroll i den utskällda House of Gucci är skådespeleri av så rutten kvalitet att vi skäms när vi tänker tillbaka på den stunden av visuell tortyr.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Daniel Benavides

(07) Josh Duhamel
Snygg är han, ursnygg. Och det är väl därför och enbart därför som Josh tillåts ränna runt i diverse storfilmer och läsa repliker på ett sätt som ger oss huvudvärk. Han är hopplös i Buddy Games, hopplös i Transformers, hopplös i Safe Haven och hopplös i You're Not You.

Detta är en annons:
Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Gage Skidmore

(06) John Bernthal
Ingen gör ett sämre jobb i dagens filmvärld när det kommer till att försöka spela tuff, hårding. Bernthals krystat hemska, frampressat påtvingade och högst onaturliga "bad ass"-grej som han nyttjar i 99,9% av sina roller är något av det sämsta som går att bevittna och hans närvaro är hopplöst kass.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Wikipedia

(05) Gal Gadot
Gal passar alldeles utmärkt som Wonder Woman... Om Diana hade varit stum. Varje gång hon pratar brytas illusionen och vi påminns om att Gadot i grunden inte skulle kunna skådespela sig ur en normalstor garderob. Hennes "Kal-El, no!!!" är en av de sämsta leveranserna av en replik genom alla tider.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Angela George

(04) Drew Barrymore
Charlies änglar, 50 First Dates, Blended, Whip It, Lucky You, Music and Lyrics, Never Been Kissed... Det spelar verkligen ingen roll vilken typ av film ur vilken genre Drew medverkat i eller hur hennes roll varit författad. Drew har alltid gjort exakt samma roll i alla filmer, genom alla tider, och den rollen är i det närmaste outhärdlig.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Robert Connolly

(03) Sam Worthington
Trots att Sam gjorde ett ganska habilt jobb som Sully i Jim Camerons smurfepos är det en skådespelare som besitter samma karisma som ett furubord, samma intensitet som en enrisbuske och samma goda timing som en urkopplad vedkap. Sams ögon är alltid stendöda, visar noll känslor och istället formar han ofta läpparna som en liten tekanna för att förmedla sitt ursinne.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Wikipedia

(02) Taylor Lautner
Som tonårsidolen och vampyr-teen-hunken Jakob blev Lautner på kort tid ett stort namn men det krävdes bara ett par filmer utanför Twilight-universumet för att vi alla skulle inse hur otroligt dålig han är som skådespelare. Abduction samt Tracers är de enda två rullarna du behöver veva igång för att inse detta.

Tidernas sämsta skådespelare
Foto: Gál Tímea

TIDERNAS SÄMSTA SKÅDESPELARE:
(01) Hayden Christensen
Haydens skådespeleri i rollen som en ung Darth Vader står sig som något av det absolut sämsta som går att finna i filmväg och hans märkliga inspel i filmer som Takers, Jumper samt American Heist bevisar med stor tydlighet att han har samma egentliga kapacitet som aktör, som Marcus Persson har. Hayden Christensen är enligt oss världens sämsta storfilmsskådespelare.Loading next content