Svenska
Gamereactor
nyheter
Timesplitters 4

Timesplitters-utvecklaren verkar läggas ner nästa månad

Embracer och Plaion har sämsta tänkbara julklapp till Free Radical Design som av allt att döma tvingas stänga...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

I början av månaden rapporterade vi att Timesplitters 4 återigen var i trubbel eftersom det såg ut som om Embracer och deras dotterbolag Plaion övervägde att lägga ner studion Free Radical Design, detta som en del av den stora omstruktureringen av förstnämnda. Och som en riktigt, riktigt dålig present till de anställda verkar det som att detta sker lagom till jul.

HQ

Källor till VGC säger att ett brev skickats till företaget som förklarar att Free Radical Design tyvärr ska stängas den 11 december. Plaion-chefen Lars Jannsen skriver:

"As we move through the consultation process and face the potential closure of Free Radical Design on 11 December 2023, I want to express my gratitude for your commitment and the remarkable work you've done and still keep doing.

This is a challenging time for all of us but especially for you, and our focus is to support you as much as we can during this transition."

Timesplitters 3 (Timesplitters: Future Perfect) släpptes 2005 och sedan dess har folk frågat efter ett nytt spel i serien. Men Free Radical Design har haft en mycket besvärlig resa och de förvandlades till Crytek UK år 2009, slogs samman med Dambuster Studios år 2014 och förvandlades återigen till Free Radical Design år 2021 för att arbeta på Timesplitters 4.

Men det verkar alltså inte som att spelet kommer bli av den här gången heller, och vi är rädda att det här kan ha varit den sista chansen för spelet att någonsin skapas av åtminstone några från det ursprungliga teamet. Vi hoppas verkligen att allt löser sig på bästa sätt för alla inblandade.

Timesplitters 4
Något mer sådant här kan vi trist nog bara drömma om.

Relaterade texter

5
Rykte: Dambuster arbetar på Timesplitters 4

Rykte: Dambuster arbetar på Timesplitters 4

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

För drygt ett år sedan köpte THQ Nordic upp Timesplitters-licensen, och därmed verkade det plötsligt som att den fjärde delen i serien kanske kunde bli av efter snart 15...Loading next content