Svenska
Gamereactor
artiklar
Dead by Daylight

Top 10: Dead by Daylight-mördare

Över 20 mördare finns nu att spela som i Dead by Daylight och nu ska Henric berätta som sina tio favoriter...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har redan hunnit bekanta oss med Petters favoritsträckor i Dirt Rally 2.0 och hans favoritkämpar i Tekken. Nu är det dags för Henric att dela med sig av sina tio favoritmördare (totalt 23 i skrivande stund) i det konstant expanderande skräckspelet Dead by Daylight.

Dead by Daylight

(10) The Trickster
Kanske är det lite nyhetens behag, men jag tycker ändå att The Trickster är ett riktigt roligt tillskott till mördarensemblen. När han väl lanserades var han rätt vek i jämförelse med hur han känns efter den senaste uppdateringen. The Trickster må inte vara superunik då flera andra mördare redan kan kasta iväg projektiler i någon form, men det är ändå tillfredsställande att mata på med kastknivar och successivt skada överlevare tills att de inte längre kan stå upp.

Dead by Daylight
Detta är en annons:

(9) The Spirit
Rin Yamaoka är kanske den mest otäckaste mördaren av alla med hennes avhuggna kroppsdelar som svävar i luften och hennes The Grudge-liknande utseende. Hennes unika förmåga gör honom dessutom väldigt oberäknelig då hon kan teleportera sig och snabbt dela ut ett förödande hugg med sin katana. Jag vet inte hur många gånger jag fått en mindre hjärtattack av hennes plötsliga transportering bakom mig.

Dead by Daylight

(8) The Shape (Michael Myers)
Hur många av oss har inte suktat efter ett skräckspel där vi långsamt får iaktta våra blivande offer som Michael Myers? Dead by Daylight uppfyllde alla dessa drömmar när The Shape släpptes som sakta iakttar överlevarna för att bli snabbare - och dödligare! Personligen älskar jag att offra Judith's Tombstone och Fragrant Tuft of Hair som låter mig döda alla när jag väl nått den tredje nivån i stalking och därmed kan ignorera krokar. Inget är mer tillfredsställande än att mörda alla fyra.

Dead by Daylight
Detta är en annons:

(7) The Ghost Face
Scream-ikonen må vara oerhört lik Michael Myers sett till spelstil, men han är ändå något roligare och, i mitt tycke, svårare att möta. Han är snabbare och kan upptäcka överlevares auror och därmed underlätta mördandet.

Dead by Daylight

(6) The Nightmare (Freddy Krueger)
Han var något av ett skämt till att börja med, men efter att hans spelstil omarbetades blev han en av spelets värsta mördare att möta. Inte nog med att överlevarna som fastnar i det sadistiska riket som han rör sig i, så somnar överlevarna vilket påverkar deras förmåga att ta sig därifrån. Därutöver kan han teleportera sig till generatorer vilket gör honom oförutsägbar och svår att distansera sig från.

Dead by Daylight

(5) The Executioner (Pyramid Head)
Inte hade vi väl någonsin räknat med att vi skulle få spela som Pyramid Head? När han väl lanserades var han ett oerhört roligt tillskott som skiljde sig från andra mördare. Hans unika förmåga där han skapar ett spår av taggtråd och blod som överlevare sedan kan råka kliva i gör att han kan skicka dem in i en bur som sakta dödar dem. Dessutom kan han hänga dem på kroken eller döda dem där de står. Det finns alltså en rad olika alternativ för Pyramid Head att döda överlevarna på.

Dead by Daylight

(4) The Cannibal (Leatherface)
Vid första tanke kändes The Cannibal som en kopia av The Hillbilly. Men det visade sig inte stämma. För Leatherface är i mitt tycke en mycket värre mördare att stöta på som vid tillräckligt kort avstånd kan få en fullt frisk överlevare att falla ned på marken med sin motorsåg. Har han väl kommit dig nära, finns få alternativ för att lyckas undkomma honom.

Dead by Daylight

(3) The Pig (Amanda Young)
Jag hade nog inte räknat med att Saw skulle vara så lätt att förena med Dead by Daylight. Men att använda sig av Amanda Young som The Pig visade sig vara ett genidrag. Hennes smygande stil där hon hukande tar sig fram, gör henne svår att upptäcka i tid och när hon sedan rushar mot dig med ett knivblad som för tankarna till Assassin's Creed kan hon snabbt skada sina motståndare. Dessutom kan hon fästa omvända björnfällor på överlevarnas huvud som omedelbart dräper dem, om de inte lyckas låsa upp dem i tid. En fruktansvärt rolig mördare att spela som.

Dead by Daylight

(2) The Trapper
Spelets maskot tar utan tvekan hem andraplats på min lista. Han är egentligen en otroligt banal mördare som endast är utrustade med björnfällor som överlevarna sedan kan trampa och fastna i. Men det räcker gott och väl för att göra honom till en rolig mördare att spela som. För att välja var man placerar sina fällor kräver också ett strategiskt tänk där man försöker jaga sina överlevare i en riktning så de till slut kliver helt, helt fel.

Dead by Daylight

(1) The Huntress
Under min intervju med Dave Richards frågade jag honom vilken mördare som var den mest populära och hans svar The Huntress. Och jag har inte svårt att förstå varför. The Huntress är en mördare som är bra både på nära håll och avstånd. Men roligast är hon naturligtvis på avstånd när hon kan kasta iväg sina kastyxor mot överlevarna. Hennes konstanta nynnande gör henne dessutom väldigt obehaglig att spela som när man hör nynnandet successivt bli högre. Plötsligt står hon där. Med yxan i högsta hugg.

Vilka är dina favoritmördare i Dead by Daylight?

Relaterade texter

6
Dead by DaylightScore

Dead by Daylight

RECENSION. Skrivet av Mike Holmes, GR EU

R E W I N D ! Behaviours multiplayerspel har förbättrats, polerats samt expanderats rätt rejält sedan premiären, här är vår uppdaterade recension...Loading next content