Svenska
Gamereactor
esports
Overwatch 2

Uppsägningar krossar nyligen förnyade förhoppningar för Overwatch esports

Kärnmedlemmarna och de älskade medlemmarna i Blizzards e-sportavdelning har förlorat sina jobb och kvar finns bara ett skelett.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nyligen avslöjade Blizzard planerna för ett förnyat Overwatch e-sportekosystem och just dessa planer verkade återuppliva en stor del av samhället och upphetsa dem för vad som planeras i år och framåt. Men Blizzard har sedan dess klargjort att majoriteten av dess e-sportdivision har sagts upp som en del av de senaste Microsoft Gaming-uppsägningarna, och nu är otaliga medlemmar som har försökt hålla Overwatch e-sport och liknande flytande i flera år utan jobb.

Det rapporteras av Esports Illustrated att 60 av de 72 anställda i e-sportdivisionen på Blizzard har fått gå, inklusive presentatörerna Soe Gschwind och Matt Morello. Detta framstår som ett ganska magstarkt slag med tanke på att båda var starkt involverade i tillkännagivandet och avslöjandet av det nya Overwatch esports-ekosystemet.

Visst, med tanke på att Blizzard har gett FACEIT och andra turneringsarrangörer ansvaret för att driva Overwatch e-sport framöver, var det förmodligen väntat att e-sportdivisionen skulle rensas ut som ett resultat.

Overwatch 2

Relaterade texter

Overwatch 2Score

Overwatch 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Blizzards uppföljare är här, men hur står det sig som uppföljare till ett av det senaste decenniets bästa multiplayer-spel?Loading next content