Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Need for Speed Unbound

Vi pratar med Criterion om Need for Speed: Unbound

Den 2:a december är det dags för teamet bakom Hot Pursuit att bjuda oss på street racing i drivor då Need for Speed äntligen återvänder. Petter har pratat med teamet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Redan om fem ynka veckor är det dags för studion bakom bland annat Burnout samt Need for Speed: Hot Pursuit att dundra ut nästa del i EA:s älskade, långvarigt superpopulära racingföljetong och med tanke på att vi ännu inte fått veta särskilt mycket om spelet, alls, passade vi på Gamereactor helt enkelt på att ringa upp studion via Zoom för att ställa ett antal nyfikna frågor till Criterions "creative director" Kieran Crimmins om Unbound.

Berätta lite mer om Need for Speed: Unbound?
- Detta är vad vi på Criterion anser vara så nära en fullfjädrad street racing-fantasi som man kan komma i spelform idag och vi vill att du som spelare ska få uppleva dina innersta street racing-fantasier med ett spel dränkt i personlighet. Här kommer du att kunna satsa stort, vinna stort och förlora allt du kämpat och skrapat ihop. Insatserna är precis så stora som du själv väljer och för de som törs, kan allt stå på spel - hela tiden. Vi har valt att fokusera på personlighet och att framhäva sin egen karaktär och stil, vilket innebär att det finns mängder av sätt på som du som spelare kan skapa din egen bil med ditt eget utseende och egen typ av körbarhet.

Need for Speed Unbound
2:a december är det dags för Unbound och det kommer att innehålla 143 stycken olika bilar.

Lite som Need for Speed: Underground?
- Visst, absolut. Detta är ett nytt spel som står på helt egna ben men jag tror inte att vi hade utvecklat det på det sätt vi gjort om det inte hade varit för Need for Speed: Underground som är ett av mina personliga favoritspel, genom alla tider. Vi har inspirerats massor av Underground och även om street racing-kulturen förändrats under de senaste 20 åren, tycker jag att vi ramat in kulturen väldigt väl och Undergrounds DNA finns med här, absolut.

Detta är en annons:

Hur kom ni fram till spelets minst sagt originella mix mellan tecknade objekt, celshading och fotorealism?
- Allt började med att vi rensade en vägg på kontoret som vi sen fyllde med hundratals bilder på byggda gatbilar, graffiti, gatukonst, väggmålningar och allt där i mellan och allt eftersom vår första pitch växte fram började vi mer och mer blanda dessa objekt för att skapa en visuell upplevelse som i grunden inte påminner om något annat spel ur Need for Speed som följetong. Vi lät oss även inspireras mycket av Need for Speed: Underground som för sin tid hade helt otrolig estetik och lyckades pricka in vad som var hett, och coolt, inom street racing-världen för sin tid. Idag har det ju som sagt förändrats och det som en gång var Fast and the Furious i början av 2000-talet är ju nu något helt annat, haha, men jag tycker nog att vi hittat en stil som dels passar vårt gameplay men även känns rätt när man väl kör. En rolig aspekt med de tecknade street art-objekten och vinjetterna som vi blandat med de fotorealistiska bilarna och staden i sig är att vi började implementera väldigt lite av detta och ju mer vi stoppade in, ju bättre såg allt ut och ju bättre kändes det att spela. Det tror jag förvånade många av oss i teamet och mycket av spelutveckling fungerar ju precis så, att man får lov att testa och prova sig fram. Vara lyhörd inför själva processen.

Need for Speed UnboundNeed for Speed Unbound
Staden och bilarna är fotorealistiska, snudd-på, medan karaktäerna är celshading-baserade. En läcker och framförallt originell kontrast.

Med tanke på att karaktärerna är "tecknade", funderade ni någonsin på att göra staden i samma stil?
- Nej. En sak som vi var helt överens och supersäkra på redan från första början var att Need for Speed måste innehålla den där illusionen av av en riktig värld och att alla de underbara bilarna vi inkluderat måste få se ut som riktiga bilar, på riktigt. Det är Need for Speed för oss.

Unbound är "open world", om jag förstått det rätt?
- Absolut. Spelvärlden är stor och helt öppen, eller till en början är delar av den låsta men det tar bara någon ynka timme så har du som spelare tillgång till hela spelvärlden. Vi har en dessutom en helt ny typ av spelstruktur i denna titel jämfört med alla andra Need for Speed-spel, ny story med starka, minnesvärda karaktärer, dygnscykel och dina val som spelare kommer att spela roll. Satsa på dig själv, ta risker, vinn stort eller förlora allt. Det finns en dynamik här i upplägget som jag anser att spelserien saknat på senare tid.

Detta är en annons:
Need for Speed UnboundNeed for Speed Unbound
Spelvärlden (Lakeshore) är helt öppen som i Burnout Paradise och allting handlar om att satsa stort (i street racing-turneringen The Grand) och vinna större, enligt Criterion själva.

Ni arbetar förstås med Frostbite, men är bilfysiken och körkänslan ny eller hämtad från Heat?
- Vi har byggt Unbound med Frostbite med helt ny bilfysik och därmed helt ny körkänsla. Faktum är att vi började med att skapa det mest realistiskt korrekta och fysiskt detaljerade systemet för biluppförande som EA någonsin gjort, för att sedan lägga på diverse hjälpsystem för att hitta rätt i balansen mellan tyngd, fart och smidigt lättmanövrerad känsla i bilarna. Vi vill att det ska vara enkelt att plocka upp men svårt att verkligen bemästra, som alla riktigt bra arkadracingspel.

Relaterade texter

Need for Speed: UnboundScore

Need for Speed: Unbound

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Teamet bakom Burnout samt Need for Speed: Hot Pursuit lastar på med attitydfrisk street racing i kubik och kvadrat och Petter har delat ut betyg...Loading next content