Svenska
Gamereactor
artiklar
Microsoft Flight Simulator

Vi pratar om Norden-uppdateringen med Flight Simulator-bossen Jorg Neumann

Så har turen äntligen kommit till Norden i Årets spel 2020 och en handfull städer i varje nordiskt land har uppgraderats riktigt ordentligt. Petter har pratat lite om detta med storbossen Jorg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inför dagens stora Norden-uppdatering (Microsoft Flight Simulator World Update 15: Nordics & Greenland) bokade jag in ett videomöte med Flight Simulator-storbossen Jorg Neumann som mer än gärna pratade igenom ett gäng detaljer som vi kan förvänta oss, här.

Microsoft Flight Simulator
Det tar 200 personer sammanlagt tusentals timmar att manuellt uppgradera stad-för-stad och under tre års tid nu har Asobo byggt ut och förbättrat ett redan makalöst spel.
Microsoft Flight Simulator
"Earth: The Game" kallade vi det här när det släpptes för tre år sedan.

Jag vill först passa på att tacka för ett strålande spel och bara konstatera det att jag aldrig varit särskilt intresserad av vare sig flyg eller flygplan, men har använt Flight Simulator 2020 som en slags meditation då jag bara kopplar bort allt brus och all stress och bara kopplar av där uppe, bland molnen. Och det lyckas snudd-på inga andra moderna spel erbjuda mig.
- Tack! Roligt att höra och tack själva för din tid här. Det du berättar är något som vi hör från miljoner av våra återkommande spelare hela tiden och det är givetvis något som vi är stolta över. För vi visste såklart någonstans redan innan vi släppte Microsoft Flight Simulator 2020 att hardcore-spelarna, som älskar flygning och flygplan, skulle tillbringa tid i den upplevelse vi skapat men vi visste i samma andetag ingenting om hur det skulle bli mer alla "flygturister" som visat sig återkomma på regelbunden basis, för att koppla av och stänga av den yttre världen - som du är inne på. Vi pratade nyligen om detta internt och med siffror som pekar på nio miljoner spelare räknar vi med att vi attraherat fyra gånger fler än hur våra initiala beräkningar samt förhoppningar såg ut.

Detta är en annons:
Microsoft Flight Simulator
Grafiken är såklart med en riktigt kraftfull dator fortfarande helt fenomenal.
Microsoft Flight Simulator
Flight Sim 2024 kommer att bli ett stort kliv framåt menar utvecklarna.

Med denna nya Norden-uppdatering har ni av vad jag förstått lagt mängder av tid på att förbättra de svenska städerna Visby, Malmö, Göteborg och Linköping. Berätta lite om hur ni resonerar när ni väljer vilka städer som ska poleras?
- Flera olika parametrar har betydelse här och en stor del av processen med att välja vilka städer som ska uppgraderas handlar om tillgänglighet och tillstånd. Vi använder oss av externa företag som flyger över och fotograferar dessa platser åt oss och det är mängder av detaljer och förhållanden sett till väder och solljus, årstid och tillgänglighet spelar in. Vi lyssnar naturligtvis också på spelarna önskemål.

Microsoft Flight Simulator
Detta är en annons:
Microsoft Flight Simulator

Stockholm, vår huvudstad, saknas på denna lista... Hur kommer det sig?
- Vi vet att många spelare är besvikna över detta och tro mig när jag säger att vi är precis lika besvikna men detta handlar enbart om den svenska regeringen som tagit väldigt mycket tid på sig att godkänna flygbilderna och initialt krävt att vi suddar ur vissa områden. Allt har löst sig nu dock och Stockholm släpps som en egen uppdatering om några veckor. Lite försenat alltså men det sker innan året är slut. Sverige har rent generellt varit en utmaning jämfört med många andra länder med samtidigt ett av de länderna som tidigare sett sämst ut i hela spelet och detta har därmed varit en prioritet nu för oss att förbättra. Svenska huvudkartoteket ville från början ha 25 miljoner kronor i betalning för att låta oss använda landets egna kartor vilket vi såklart inte var vare sig beredda på eller villiga att betala, men så klev EU in och ändrade en särskild lag vilket hjälpt oss på bred front och alltså inte bara i Sverige. Du bor i ett utmanande land, haha. Att få till alla era höjdskillnader, berg och fjäll så att de ser bra ut är inte lätt men vi jobbar på det. Inför Flight Simulator 2024 har vi dessutom mängder av riktigt häftiga topografiska förbättringar som vi kommer att visa upp inom kort. Det spelet är ett väldigt stort kliv framåt rent grafiskt. Många kommer att bli chockerade, tror jag.

Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator

Berätta mer!
- Haha, jag bör inte... Inte just nu i alla fall. Tanken är att vi ska vänta lite med det men vi kan säga såhär, jag spelade nyligen Forza Horizon 5 och slogs av hur otroligt snyggt det är, även om man stannar bilen och detaljstuderar detaljer på marken. Så snyggt och detaljerat siktar vi på att göra 2024-spelet så snyggt med en annan typ av detaljrikedom och fotorealistisk exakthet sett till topografi och annat. Jag flög över ett skogsparti i Flight Simulator 2024 häromdagen och valde att landa på en plats där det gick detaljstudera tusentals stenar under vattnet i en bäck, exempelvis.

Relaterade texter

Microsoft Flight SimulatorScore

Microsoft Flight Simulator

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam svävar bland molnen i Microsoft Flight Simulator och är efter en dryg månad (totalt) bakom flygspakarna redo att dela ut sitt betyg...Loading next content