Svenska
Gamereactor
nyheter

Walking Dead: 400 Days fullt av kritiska val

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt Dave Cook vid VG247 erbjuder Walking Dead: 400 Days några av spelhistoriens mest magstarka, tragiska och moraliskt svårfattade beslut någonsin. Walking Dead: 400 days är som bekant en DLC, och tanken är att de fem separata karaktärernas historier skall hjälpa till att brygga mellanrummet mellan första och andra säsongen av spelserien.

Det rör sig alltså om en kortare avstickare, då Walking Dead: 400 Days kan klaras igenom under en timme om man så föredrar. Kapitlet är inte desto mindre hjärteskärande eller adrenalinpumpande för det. TellTale är utan tvekan på toppen av sin kreativa framgång just nu, något som är betryggande i skenet av en marknad där originella och författarmässigt starka spel inte alltid hittar sin publik.

Att ställa spelaren inför vuxna, allvarliga och livsavgörande val som får långtgående konsekvenser är ett av studions knep för att göra detta sidospår så minnesvärt som möjligt. TellTale har valt att göra de fem karaktärerna så mänskliga och ändå olika varandra som möjligt, och de bär alla på sina egna demoner och tankesätt.

Förutom att leka med spelarens moral och samvete som katten med råttan utlovar Walking Dead: 400 Days en hel del glimtar och förhandstittar på vad vi kan förvänta oss i Season 2. Den som tröttnat på lyckliga fabeldjur i pastellfärger och agrikulturbehov gör troligtvis helt rätt i att ta en extra kik på TellTales korta skräckis.

Walking Dead: 400 Days fullt av kritiska val
Som vanligt är det fruktansvärd trängsel på sista bussen hem när krogen stängt. Vissa saker förändras aldrig.


Loading next content