Svenska
Gamereactor
nyheter

Wolfenstein-utvecklarna öppnar en Sundsvalls-filial

Uppsalabaserade studion MachineGames, mest kända för Wolfenstein: The New Order och Wolfenstein II: The New Colossus, etablerar sig i Norrland...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Svenska utvecklaren MachineGames har just nu mycket att göra, och arbetar både på det kommande Indiana Jones samt sannolikt något nytt Wolfenstein-relaterat. Kanske är det därför de nu meddelar att de öppnar en filial i Norrland.

Det nya kontoret ligger i Sundsvall och ska vara igång från och med nästa år, med full bemanning från 2025. Jerk Gustafsson är medgrundare och exekutiv producent hos MachineGames, och han säger i en officiell kommentar:

"Som spelutvecklare är du alltid på jakt efter nya talanger. Att öppna ett satellitkontor i norra Sverige ger oss möjlighet att rekrytera ur den stora skaran erfarna utvecklare som finns i regionen och som kanske inte har möjlighet att flytta till vårt huvudkontor i Uppsala".

MachineGames ägs av Bethesda (och därmed Microsoft), och har tidigare bland annat gjort blytunga och ursnygga actionspel som Wolfenstein: The New Order och Wolfenstein II: The New Colossus. Vi önskar dem stort lycka till, även om vi som jämtar har lite svårt att acceptera att Sveriges nord/syd-mittpunkt Sundsvall skulle klassas som norra Sverige när bokstavligt talat halva landet ligger ovanför.

Wolfenstein-utvecklarna öppnar en Sundsvalls-filial
BJ Blazkowicz ska bli norrlänning...


Loading next content